ŠTRUDLA OD VIŠANJA

ŠTRUDLA OD VIŠANJA

ŠTRUDLA OD VIŠANJA

Potrebno je:


500 gr kora za savijače


3 pakiranja smrznutih višanja ( svaki od 450gr)


3 jogurta u čaši


1 čaša (mjera je čaša od jogurta) ulja


2 čaše šećera


2 čaše pšeničnog griza


2 vanili šećera


1 prašak za pecivo


maslac po potrebi


Nekoliko sati prije pripreme štrudla potrebno je u cijedilu odmrznuti i ocijediti višnje.


Postupak:


Za premaz za kore:


U posudi izmiksati 3 jogurta, 2 čaše šećera, 2 čaše griza, 1 čašu ulja, 2 vanili šećera i 1 prašak za pecivo.


Odrolati kore za štrudlu, uzeti tri kore i staviti ih na ravnu podlogu pa po cijeloj površini treće kore nanijeti premaz. Višnje rasporediti samo na početku kore. Zarolati.


Staviti savijaču u maslacem premezan lim.


Nastaviti dok se ne potroše svi sastojci. Sačuvati malo premaza i time premazati svaku savijaču odozgo prije pečenja.


Maslac narezati na listiće i rasporediti po savijačama.


Peći na 190-200 ° C dok ne porumeni cca 30 minuta. Zadnjih deset minuta pečenja ukljuciti funciju pečenja samo odozdo.