Sipa s bobom

Sipa s bobom

Sipa s bobom

Sastojci: 1 kg sipa
25 dag očisćenog boba
1 kapula
šalica salse
česnjak
peršin
4 žlice maslinova ulja
2,5 dl ribljeg temeljca
1 dl bijelog vina
list kadulje i lovora
papar
sol


Priprema:
Dakle, i sipa se napravi na brodet. Sjeckana kapula pofriga se na ulju. Kad požuti, doda joj se nasjeckani češnjak i peršin,
a zatim i očisćena i na krpice narezana sipa. Pirjajte uz dolijevanje temeljca, a kasnije i vina. Dodajte salsu, lovor.
Na početku pripremanja, u drugoj teći i nesoljenoj vodi kuhajte bob. Dovoljno ce biti 5-6 minuta.
Ocijedite ga i odmah dodajte sipama, tako da se u nastavku skupa pirjaju.
Jelo ce biti gotovo za sat, sat i kvarat. Pri kraju ga popaprite i posolite.