PERO LUČIN NOVI REKTOR RIJEČKOG SVEUČILIŠTA

PERO LUČIN NOVI REKTOR RIJEČKOG SVEUČILIŠTA

Trinaesti i najmlađi rektor u povijesti riječkoga sveučilišta je profesor doktor Pero Lučin. Odlučio je to danas senat Sveučilišta koji ga je u drugom krugu glasovanja izabrao natpolovičnom većinom. Pet kandidata za rektora u prvom su krugu dobila redom: 1 glas Vinko Kandžija, dva glasa Branko Rafajac, 3 glasa Pavao Komadina, 5 Goran Kalogjera te 9 glasova Pero Lučin. U drugom krugu Kalogjera je ponovno dobio povjerenje 5 članova Senata, a Lučin 15 glasova.
- Očekujem da će se Sveučilište nastaviti ubrzano razvijati uz potporu Vlade te razvojem nacionalnog obrazovnog sustava za visoko školstvo i nastavak izgradnje kampusa. Važno je i intenziviranje suradnje s gradom i županijom uz sveučilišni doprinos razvoju lokalne ekonomije. Želimo istraživačko sveučilište koje će se punim pravom upisati u 500-tinjak vodećih europskih Sveučilišta - kazao je novi rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin.
Izborna je atmosfera na Sveučilištu bila iznimno kvalitetna, a kandidati su se jedan prema drugome odnosili s punim dignitetom, smatra dosadašnji rektor akademik Daniel Rukavina. O svom nasljedniku ima samo riječi pohvale.
Akademik Rukavina nakon 48 godina rada u akademskoj zajednici odlazi u mirovinu, posvetit će se brojnim hobijima, a kako sam kaže, u mirovini će biti najmanje mirovanja. Pero Lučin na novu dužnost, četverogodišnji rektorski mandat, stupa 26. travnja.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se