UMRO VLADIMIR BEBIĆ

UMRO VLADIMIR BEBIĆ

Nakon duge i teške bolesti jučer u 23 sata u 63. godini života umro je Vladimir Bebić. Riječka ali i Hrvatska politička scena osiromašene su za jednog velikog čovjeka, političara i govornika.
Vladimir Bebić završio je Sušačku gimnaziju u Rijeci i diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Politikom se bavio cijeli svoj život, a kao zastupnik u Hrvatskom Saboru od 1992. do 1995. godine zapamćen je po oštroj kritici Tuđmanove vlasti zbog čega je i prozvan Bombarderom sa Kvarnera.
Politički angažman nastavio je u Gradskom vijeću Grada Rijeke, gdje je proveo dva mandata. Iz nezavisne liste s kojom je na lokalnim izborima nastupio 2001. godine osnovao je stranku Treći hrvatski blok, da bi je nakon preimenovanja u Radničku partiju zajedno s još pet stranaka 2007. ujedinio u Ljevicu Hrvatske. Neumoran u borbi za malog čovjeka niti teška bolest nije ga spriječila da nastupi i na zadnjim lokalnim izborima.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se