30 minuta

Zoran Badurina u #30 minuta

Pjevač, tekstopisac, dizajner, ugostitelj, astrolog. Pričali smo o novom spotu, planovima Johnatana, uređenju interijera, Životu, rođenju kćeri, ljubavi prema astrologiji. 

Pročitaj više

#30 minuta sa Sašom Pavlićem

Čitajući kako država ima za skupe borbene avione i luksuzne automobile, a nema za životno ugroženu djecu i spasonosni skupi lijek, nakon posla uputio se u drvni centar, kupio grede, napravio dvometarski križ i sam krenuo pješice u 200 km udaljen Zagreb, na Trg sv. Marka. Želio je dati podršku, uputiti poruku, reagirati, dati svoj doprinos... Jer život djeteta nema cijenu. 

Nakon toga nastavio je svoje humanitarno djelovanje, ali i upozorava na nasilje. Govori o bezumnom ubojstvu Simkea, upozorava na siromaštvo u Glini i prije potresa... I još mnogo toga. Tko je Saša Pavlić doznajte u #30 minuta.

Pročitaj više

Josip Krmpotić u #30minuta

Jedan je od zaštitnih glasova Radio Rijeke. Novinar, voditelj, spiker, sportski komentator osebujnog stila. Uvijek bez dlake na jeziku,  prepoznatljivog zaraznog smijeha. Smijali smo se naravno i u #30minuta! Otkrio nam je zašto razumije i cijeni poštare i koliko je kilometara svaki dan pješačio do škole u Fužinama. Život mu je obilježila ljubav prema nogometu. Otkrit će nam tko je treći najpoznatiji nogometaš NK Omladinca iz Vrata nakon Mancea i Kneževića.

Pročitaj više

#30 minuta s Romanom Jerković

Romana Jerković, zastupnica u Europskom parlamentu i sveučilišna profesorica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Članica je SDP-a te nekadašnja zastupnica u Hrvatskom saboru i zamjenica gradonačelnika Rijeke. U Europskom parlamentu pripada Klubu zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata kao zagovornica borbe protiv raka, digitalne transformacije, zaštite okoliša, te primjene umjetne inteligencije u unaprjeđivanju zdravstvene skrbi i zdravstvenog sustava

Pročitaj više

Sudski liječnik i pjesnik Dražen Cuculić gost je #30 minuta

Pjesnik sudske medicine Dražen Cuculić gost je #30 minuta. Podsjetio nas je na kriminalističke slučajeve u kojima je forenzika odigrala ključnu ulogu, poput slučaja ubojstva na Učki koji je prikriven požarom, kao i trostruko ubojstvo na Vežici.Sjećamo se nevjerojatnog slučaja obiteljskog mučenja na Turniću kojeg je razrješila forenzika. Pričali smo naravno i o pjesmama, zadnja njegova zbirka zove se Živi bili pa umrli.

Pročitaj više

#30 minuta s Antonom Škrobonjom - meštrom Tonijem

Svi ga znamo kao meštra riječkog Karnevala, ali tko je Anton Toni Škrobonja kad ne nosi masku doznajte u razgovoru koji je vodila Sandi Bujan Cvečić u emisiji #30 minuta.

Pročitaj više

#30 minuta s Davorinom Klobučarom

Jeste li znali da su se nekad skije izrađivale u Brodu na Kupi ili da su Delnice jedine uz slovensku Planicu na prostoru ex You imale natjecanja u skijaškim skokovima? O tome, ali i košarci, Platku te snu da ce Delnice postati hrvatski Olimpijski centar u emisiji #30 minuta kod Sandi Bujan Cvečić govori Davorin Klobučar.

Pročitaj više

Gost #30minuta je Svetozar Nilović Tozo!

Svetozar Nilović Tozo! Jedan od osnivača muzeja Peek&Poke i Muzeja djetinjstva sa 6 godina pobjegao je od kuće s namjerom da ode u Ameriku. U Ameriku nije otišao, ali je u Rijeku doveo Klingonce, zaslužan je što smo u gradu mogli vidjeti kamen s mjeseca. Oživio je kultni kolač Rigojanči, a uskoro će zahvaljujući njemu i njegovoj ekipi Mali princ progovoriti na čakavskom. Gost #30minuta je Svetozar Nilović Tozo!

Pročitaj više

#30 minuta i DINO ŠKAMO- hrabri vatrogasac, emotivni otac, pjevač klape Kastav, heroj i spasilac, ponos Hrvatske

Dok je Dino Škamo na dužnosti zapovjednika smjene Vatrogasne postrojbe Rijeka, Kvarner je siguran. Dobitnik je brojnih strukovnih nagrada za iznimnu hrabrost, čak i nagrade Ponos Hrvatske. On je najbolji dokaz da heroji ne postoje samo u filmovima. 

Svi smo s tugom čitali o dramatičnom požaru u Lopači, tragičnom novogodišnjem kupanju ... ali to je samo djelić njegovih pothvata, hrabrosti I pribranosti u ključnom trenutku. 

Dino je doživio veliku osobnu tragediju, a spas od stresa nalazi u nogometu, biciklizmu, ronjenju, zimskom plivanju, ali I pjevanju u klapi Kastav.

 

Dinu Škamu upoznajte u emisiji #30 minuta u kojoj ga je u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja ugostila naša Sandi Bujan Cvečić,  

Pročitaj više

Josip Brusić u #30 minuta

U prvih #30minuta u novoj godini ugostili smo Josipa Brusića. Glavni tehničar anesteziologije i Respiracijskog centra Riječkog KBC-a svakodnevno sa kolegama vodi borbu za život najtežih pacijenata zaraženih koronom. Stres liječi humorom, a uz medicinu velika ljubav mu je gluma. Niz uloga ostvario je u KUD-u Primorka iz Krasice.

Pročitaj više

Katarina Toljanić u božićnoj emisiji #30 minuta

U božićnoj emisiji #30 minuta Sandi Bujan Cvečić ugostila je Katarinu Toljanić, majku dvanaestero djece, baku jedne unučice i suprugu pok. Franje Toljanića, krčkog vinara i hotelijera. 

Progovorila je o mladosti, velikoj obitelji, djeci, vjeri, Bogu, životu nakon gubitka i nadi da će se iz velika tragedije izroditi nešto dobro te da ćemo jednom svi ponovno biti zajedno.

Pročitaj više

Velimir Došen u #30 minuta

Uspješan košarkaš, nesuđeni liječnik, danas jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika. Branio je brojne poznate osobe, a definitivno najpoznatiji je Diego Maradona. Bio je upravitelj u zatvorima u Rijeci i Šibeniku, a prisustvovao je izvršenju posljednje smrtne kazne u Jugoslaviji. Gost #30 minuta kod Lidije Šušak, ovog petka bio je Velimir Došen.

Pročitaj više

#30 minuta s Marinom Miočićem Stošićem

Marin Miočić Stošić neumoran je aktivist, pučki tribun, pjesnik i umjetnik, prvenstveno poznat po transparentima koje već dvadeset godina nosi po Korzu. 

Što je pisalo na prvom transparentu, je li zbog toga ikad bio na policiji, hoće li se ponovno kandidirati na lokalnim izborima i hoće li njegov kamen “vox populi” s Koblerovog trga preseliti na Korzo odgovorio je u emisiji #30 minuta u gostima kod Sandi Bujan Cvečić. 

Pročitaj više

Alex Đaković u #30 minuta

O božićnim kolačima, trail utrkama, lutkama, Ženidbi, Tri mušketira, Hodaču, Otvorenoj sceni Belveder i o još mnogo toga u #30minuta sa glumcem Alexom Đakovićem.

Pročitaj više

#30 minuta -Ana Alapić i Mate te njihova priča o borbi za Spinrazu

Kako je to kada znaš sa lijek za tvoje dijete postoji, ali je preskup da ga dobiješ preko HZZO-a? Kako je to kad se dvije godine boriš za pravo na život svog djeteta kojem tijelo atrofira? Kako je spavati svaku noć osluškujući radi li respirator ili ne? I tako već 11 godina.
Odgovore na ova pitanja poslušajte u razgovoru Sandi Bujan Cvečić s Anom Alapić, samohranom majkom nagrađenom nagradom Ponos Hrvatske 2019. godine koja živi život za svog sina svjesnog svega, ali zarobljenog u nemoćnom tijelu.

Pročitaj više