Čavle

Dan Općine Čavle: Nagrada za životno djelo Biserki Fućak

Nagrada za životno djelo ove je godine otišla u ruke Biserki Fućak, dugogodišnjoj predsjednici Udruge Gromišćina zemja, za uspjehe u kulturi te izniman doprinos zajednici i promociji svog zavičaja.

Pročitaj više

Grobničani slave Bartoju:Ove godine bez velikih fešti

U petak počinje Bartoja obilježavanja Dana Općine Čavle i blagdana sv. Bartola – Bartoje, zaštitnika istoimene cerničke župe.

Pročitaj više

PGŽ te općine Čavle i Jelenje zajednički financiraju obnovu Spomenika podhumskim žrtvama u Sobolima

Župan Zlatko Komadina, načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i načelnik Jelenja Robert Marčelja potpisali su ugovore o sufinanciranju radova obnove Spomenika podhumskim žrtvama u Sobolima ukupne vrijednosti pola milijuna kuna.

Pročitaj više

Obrtnici Rijeke, Bakra, Kraljevice, Čavli i Kostrene nagrađeni za uspješnu promociju obrtništva i struke

 

U Domu na Čavlima održana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena. Na svečanom dijelu Skupštine dodijeljene su nagrade i priznanja najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i trudom dali izniman doprinos razvoju obrtništva i struke.

Pročitaj više

Ekskluzivna promocija Air badmintona na Platku

Treći vikend "Festivala sportske rekreacije Platak 2021" donosi ekskluzivu na omiljeno izletište. Pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, već sedmu godinu za redom organizira Festival sportske rekreacije Primorsko – goranske županije, organizirao je doista raznovrsna događanja, a ove subote će donijeti i jedan poseban doživljaj. No, krenimo redom.

 

Pročitaj više

Uskoro se otvara osam interpretacijskih centara o Frankopanima

 

Osam interpretacijskih centara Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana uskoro će otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana spaja sedamnaest kaštela i tri sakralna objekta povezana s obitelji Frankopan u Primorsko-goranskoj županiji.

Interpretacijski su centri uređeni i opremljeni u frankopanskim kaštelima u Kraljevici, Krku, Bakru, Bribiru, Čabru i Brodu na Kupi te na Trsatu i Grobniku. Svaki centar u fokus stavlja jedno područje vrijedne frankopanske baštine.

Pročitaj više

Kaštel Grobnik – biser koji se priprema zasjati novim sjajem

U Kaštelu Grobnik potpisan je ugovor za rekonstrukciju njegove međukatne konstrukcije centralnog dijela. Ugovor su potpisali načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i direktorica Suzana Slavić iz tvrtke Građevinar Cindrić d.o.o. iz Čavala.

Pročitaj više

Osnovna škola Čavle dobit će novu fasadu

Općina Čavle krenula je u pripremu za projekt obnove fasade starog dijela zgrade Osnovne škole Čavle i školske sportske dvorane, a što će prema procjenama koštati oko milijun kuna.

Pročitaj više

Općina Čavle

 

Klub umirovljenika, gerontodomaćice i ostali projekti iz područja zdravstva i socijalne skrbi

Pročitaj više

Od mora do gorja - Čavle

Veliki kulturni, sportski, gospodarski i infrastrukturni projekti obilježili su protekle četiri godine u Općini Čavle. Dogradnja zgrade Osnovne škole, energetska obnova Doma kulture te obnova i revitalizacija Kaštela Grobnik, samo su neki od značajnijih projekata.

Pročitaj više

Grad Grobnik - kaštel

Grobnički kaštel dobiva novo ruho. Na sjevernoj kuli Kaštela kompletno je obnovljena fasada kao i unutarnji prostor u što je uloženo oko 2 milijuna kuna, u sklopu projekta Putovima Frankopana.

Pročitaj više

Idealan dan za skijanje i sanjkanje: Platak je ponovno otvoren

Snijeg i niske temperature ponovno su otvorile Platak

Pročitaj više

Čavle: Gotovo 2,7 milijuna kuna vrijedna ulaganja u vodovod i kanalizaciju

Velika investicija s ciljem poboljšanja komunalne infrastrukture odvija se području Hrastenice. Boćarski dom spaja se na kanalizacijski sustav, a postavlja se i novi vodovodni ogranak. Riječ je o zahtjevnom i skupom projektu zbog konfiguracije terena. Naime, spajanje na kanalizacijski sustav omogućit će se gradnjom crpne stanice i tlačnog cjevovoda.

Gradi se ukupno 7 kanalizacijskih okana i oko 95 metara trase fekalne kanalizacije izvan asfaltiranih

Pročitaj više

Hrvatski Taekwondo Savez

Pandemija koronavirusa nepovratno je promjenila život i aktivnosti sportaša. U Općini Čavle održan je sastanak vodstva Hrvatskog taekwondo saveza s voditeljima županijskih saveza i klubova kako bi razmotrili daljne aktivnosti.

Pročitaj više

Rijeka i Čavle: Zapošljavanjem 15 žena omogućit će se skrb o 90 starijih osoba

Projekt Pružam ruke, financiram sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru programa Učinkoviti ljudski programi, vrijedan 1,4 milijuna kuna omogućuje zapošljavanje 15 žena prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje koje će skrbiti o 90 starijih i nemoćnih osoba s područja općine Čavle i grada Rijeke. Projekt su predstavile načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i ravnateljica GD Crvenog križa Rijeke Petra Šuljić. Projekt ima više benefita: zapošljavanje nezaposlenih žena, njihova edukacija za gerontodomaćice, skrb o starijima i potrebitima te financiranje mjesečnih paketa za nabavku higijenskih ili prehrambenih potrebština. 

Osim navedenog, načelnica Cvitan Polić najavila je uređenje i otvorenje prostora za druženje umirovljenika u Bajcima za što je, upravo danas, osigurano 150.000 kuna.

Pročitaj više