Čavle

Novi humanitarni kalendar Dondolaša za Dječju bolnicu Kantrida

Grobnički dondolaši predstavili su novi humanitarni kalendar. Sav prihod od prodaje  namijenjen je kupnji potrebnih aparata Dječjoj bolnici Kantrida. Ovo je četvrti humanitarni kalendar Dondolaša, ove godine tema je obitelj. Tako su na fotografijama pozirali otac i sin, nonić i unuk, braća. Više o kalendaru u videu 

Pročitaj više

Od mora do gorja - Čavle

U Kaštelu Grada Grobnika po prvi put organizirana je desetodnevna manifestacija pod nazivom Grobnički frankopanski advent. Uz prigodnu minimalnu dekoraciju i sadržaje za sve uzraste ovaj prostor postao je scena za druženje i otkrivanje želja. Name u jednoj od kula djeca su mogla napisati uz pomoć vilenjaka pismo Djeda Mrazu

Pročitaj više

Grobnički frankopanski advent

Po prvi put u kaštelu Grada Grobnika održava se Grobnički frankopanski advent koji privlači posjetitelje svojom originalnošću

Pročitaj više

Počeo prvi Grobnički frankopanski advent

Danas je počeo prvi Grobnički frankopanski advent u Grobničkom kaštel. Organizatori su  pripremili  poseban program u kojem su sudjelovali članovi Zbora OŠ Čavle, Frankopanska straža te Trio Veljak. U posebno dekoriranom prostoru posjetitelje su dočekali  frankopani Drivenika i Trsata. U ponudi je  frankopanska ugostiteljska ponuda, te ponuda OPG-ova koji su se uključili u ovaj  projekt. Već u 19 sati započet će i prva od niza dječjih frankopanskih radionica, a program će potrajati sve do 22 sata. Grobnički frankopanski advent trajat će do 26.prosinca

Pročitaj više

Advent u Kaštelu Grada Grobnika

Grobnički frankopanski advent počinje 17. prosinca i nudi bogat program za sve generacije

Pročitaj više

Tri velika boćarska svjetska srebra stižu u Čavle, bronca u Crikvenicu

Na Svjetskom prvenstvu  u boćanju u Italiji na kojem nastupa i hrvatska reprezentacija nastupaju i dvije boćarice iz BK Škola Boćanje Čavle. Carrolina Bajrić vraća se iz Italije kao dvostruka svjetska viceprvakinja. Carrolina Bajrić i Nikol Marelja iz BK Škola boćanja Čavle osvojile su srebro u paru. Carrolina Bajrić osvojila je i srebro u štafeti sa Riom Vojković. 

Hrvatska ima još jednu medalju u muškoj konkurenciju, broncu su u parovima osvojili Marino Miličević i Pero Ćubela.

 

Pročitaj više

Platak se priprema za zimu

Veliko finale Platak je doživio protekle zime kada je u svega 29 skijaških dana prodano 16 tisuća karata, a najveće kvarnersko skijalište posjetilo je oko 60 tisuća ljudi.

Pročitaj više

Vatrena noć u Čavlima: Izgorio Audi, vatra se proširila na barake

U požaru je u potpunosti izgorjelo  vozilo u vlasništvu 30-godišnjaka te predmeti koji su se nalazili u njemu. Požar se s vozila proširio na baraku u vlasništvu 40-godišnjeg hrvatskog državljanina koja je u također u potpunosti izgorjela, kao i alat u njoj.(foto:ilustracija) 

Pročitaj više

Craft fest se vraća na Grobnik

“Craft Fest” se vraća na Grobnik! Neki od najboljih hrvatskih “craftera” ove će subote, 25. rujna, u drevnom grobničkom Kaštelu točiti svoje pive. Izostati neće ni gastro ponuda, a za dobru će se zabavu pobrinuti Eureka bend.

Pročitaj više

Nascar ponovno na Grobniku

Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja Nascar GP Croatia, Automotodrom Grobnik od 17. do 19. rujna po drugi će puta ugostiti jednu od najatraktivnijih utrka u svjetskom automobilističkom kalendaru.

Pročitaj više

Antonio Ban i Nikol Marelja Bošnjak najuspješniji sportaši Općine Čavle

Atletičar Kvarnera Antonio Ban te boćarica Čavli Nikol Marelja Bošnjak proglašeni su najuspješnijim sportašima općine Čavle u protekloj godini, dok su odbojkaši Grobničana te boćarice Čavli najbolje u ekipnoj konkurenciji. Odbojkaši su prestižno priznanje zaslužili zahvaljujući mlađoj kadetskoj momčadi koja je osvojila naslov državnog prvaka u kategoriji Male odbojke.

Pročitaj više

Dan za pamćenje: Prvašiće u Čavlima iznenadili nogometaši Rijeke

U Osnovnoj školi Čavle ove su godine čak četiri prva razreda s ukupno 86 učenika. 

Pročitaj više

Od mora do gorja - Čavle, 27.8.2021.

Brojnim događanjima mještani Općine Čavle proslavili su dan svog zaštitnika Sv. Bartola. Povodom dana općine na svečanoj sjednici nagrađeni su zaslužni mještani,  na sam dan Sv. Bartola tradicionalna misa u Cerniku, NK Grobničan predstavio je nove dresove i autobus

Pročitaj više

Fizički obračun u Čavlima:Zbog nanesenih teških ozljeda uhićen muškarac

Policika sumnja da je 34-godišnjak teško ozlijedio 30-godišnjaka, zadavši mu najprije nekoliko udaraca u glavu uslijed čega je ovaj pao na pod, a osumnjičeni ga je unatoč tome, dok se nalazio na podu, nastavio udarati.

Pročitaj više

Mještani Općine Čavle slave svog zaštitnika sv. Bartola

Mještani Općine Čavle slave svog zaštitnika sv. Bartola. Cijeli tjedan u znaku je brojnih manifestacija, a na sam blagdan održana je misa na otvorenom pokraj župne crkve u Cerniku.

Pročitaj više