Čavle

Počelo uređenje sportskog igrališta Jama

U Čavlima, u neposrednoj blizini Osnovne škole Čavle i Dječjeg vrtića Čavlić, počeli su radovi na uređenju, djeci i rekreativcima, omiljenog igrališta Jama

Pročitaj više

Od mora do gorja - Čavle

Završena energetska obnove Doma kulture Čavle, vrijedan gotovo 4,3 milijuna kuna

Pročitaj više

Nova pravila, manje gužve

Na Platku snježna idila, no sreli smo manje posjetitelja nego inače. Ograničena je prodaje ski karata na 500, a one su prodale već u 10 ujutro

Pročitaj više

Grobnički dondolaši podigli zvono

Grobnički dondolaši dizanjem i prvom zvonjavom velikog željeznog zvona obilježili početak pusta. Zvono je podignuto u dvorištu kuće pokojnog Ivana Raka Diže u Cipici, jednog od prvih dondolaša

Pročitaj više

Platak je jedino otvoreno skijalište u Hrvatskoj

Danas je proradila sedežnica pa su na Platku, otvorene su dvije skijaške staze Radeševo 1 i Turistička staza te staza uz pokretnu traku na dnu Radeševo. 

Direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič upoznao nas je s epidemiološkom mjerama kojih se treba pridržavati, ponudom skijališta, aktualnom ugostiteljskom situacijom, školama skijanja, najma opreme i sigurnosnim savjetima sa šetače. 

U ponudi Goranskog sportskog centra je i klizalište te bazen u Delnicama. 

Pročitaj više

Riječki prsten pomaže stradalima u potresu

Humanitarna pomoć prikupljala se i diljem riječkog prstena. Mirjana Marohnić obišla je nekoliko lokacija i upoznala dobre ljude na djelu.

Pročitaj više

Humanitarni kalendar Grobničkih dondolaša

Na humanitarnom kalendaru čiji prihod ide djeci dva vrtića na području Grobnišćine ove godine uz grobničke dondolaše nalaze se i grobničke kraljice Riječkog karnevala

Pročitaj više

NASCAR na Grobniku

Na Grobničkom su polju održane prve utrke NASCAR bolida u Hrvatskoj

Pročitaj više

Staza Svetog Bartola spojila prekrasne šetnice i kulturno povijesne sadržaje

Lijepo vrijeme namamilo je građane na šetnju Stazom Svetog Bartola koju je organizirala Turistička zajednica Općine Čavle.

Pročitaj više

Čavle: Ukradeno 300 metara kabela

Krađa električnog kabela

 

II policijska postaja Rijeka zaprimila je kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela krađe na području Čavli.

Prema dosad utvrđenom, nepoznati počinitelj je u razdoblju između 21. listopada i 4. studenoga 2020. s gradilišta otuđio oko 300 metara električnog kabela. Time je tvrtku sa sjedištem u Ivanić-Gradu materijalno štetio za najmanje 12 000 kuna.

 

 

Pročitaj više

Novi krov, fasada i stolarija na Domu kulture Čavle

Kraju se privodi kapitalni općinski projekt energetske obnove Doma kulture Čavle, vrijedan više od 4,5 milijuna kuna. Objekt je dobio novi krov, fasadu i aluminijsku stolariju, a do kraja listopada izvest će se i preostali, manji zahvati.

Skinuta je skela koja je proteklih mjeseci “skrivala” Dom kulture Čavle. Dotrajali je sivi krov zamijenjen novim, obnovljena je fasada, riješena je termoizolacija s unutarnje strane u prostoru hola kako bi se sačuvali kameni dijelovi fasade, a postavljena je i nova aluminijska stolarija.

Pročitaj više

Čavle i Jelenje - Od ponedjeljka svakoj kući njegova kanta

Kako će od ponedjeljka 5.10. KD Čistoća prikupljati otpad na Grobnišćini? Velike baje postaju prošlost, svako domaćinstvo dobilo svoju zelenu kantu. Smeće će se prikupljati samo jednom tjedno. Na pitanja i nejasnoće odgovarao je Milan Zagorac, glasnogovornik KD Čistoća.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Čavle

- Ovogodišnja Bartoja u Općini Čavle proslavljena bez velikih fešti, ali događanja nije nedostajalo. Sadnjom dva stabla prijateljstva obilježeno desetljeće prijateljstva između Općine Čavle i slavonske Općine Cernik..

- U sklopu programa proslave Bartoje na Platku održano sportsko rekreativno događanje " Sva lica Platka".

- U sklopu Bartoje građani Općine Čavle uživali u filmskim projekcijama pod zvijezdama

Pročitaj više

Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine već 28 godina brine o zaštiti, očuvanju i promicanju kulturno-povijesne materijalne i nematerijalne baštine

Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine, posebno se ponosi projektima zaštite i obnove Kaštela u gradu Grobniku te očuvanju autohtonog grobničkog govora, promičući grobničku čakavicu kao zaštićeno kulturno dobro RH.

Pročitaj više

Za kapitalni projekt Platak PGŽ u ovoj godini ulaže 15 milijuna kuna

Redoviti press kolegij župana održan je na Platku, za koji je župan Zlatko Komadina istaknuo kako je, od strane građana, najbolje prihvaćeni kapitalni projekt Primorsko-goranske županije, prije svega, radi sporta i sadržaja koji se odvijaju i ljeti i zimi

Pročitaj više