Delnice

Prirodoslovni muzej Rijeka

Prirodoslovni muzej Rijeka napravio je velike iskorake u prezentaciji svoje muzejske građe, a uskoro otvaraju i novi postav u dislociranom prostoru u Brodu na Kupi.

Pročitaj više

Patricija Urbanc osvojila 12. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu

Staza za sanjkanje „Tonnerboden" u Jufentalu bila je domaćin 36. Europskom juniorskom prvenstvu u sanjkanju na prirodnim stazama. Mlada Delničanka Patricija Urbanc osvojivši 12. mjesto uspjela je Hrvatsku postaviti na sanjkašku kartu svijeta.

Pročitaj više

Tradicionalni susret na GP Brod na Kupi

Simboličnim bacanjem vijenca u Kupu i zajedničkom zdravicom djelatnici graničnih službi Hrvatske i Slovenije te predstavnici udruga organizatora nazdravili su dosadašnjoj suradnji ali i pozdravili godinu koja dolazi.

Pročitaj više

Predstavljen master plan razvoja Gorskog Kotara

Predstavljen master plan razvoja Gorskog Kotara, ministrica turizma dala podršku udruživanju turistikih zajednica .

Pročitaj više

Turističke zajednice Gorskog kotara više ne postoje

Turističke zajednice Gorskog kotara više ne postoje. Odluka je to 9 gradova i općina koji novu priliku za turistički iskorak vide u zajedničkoj turističkoj zajednici Gorskog kotara koja bi sa radom trrebala početi početkom iduće godine.

Pročitaj više

Posjetili smo dom za starije u Delnicama gdje je zabilježeno pet slučajeva korona virusa

Primorsko - goranska županija ima 10 novih slučajeva koronavirs pozitivnih osoba. Loša vijest je da je virus prodro u jedan dom za starije osobe. Riječ je o domu Domska vila Vink u Delnicama. Virus je pronađen kod jedne štićenice i 4 djelatnika. Situacija je tim ozbiljnija jer je riječ o velikom domu koji skrbi o čak 95 osoba starije dobi, a o njima brine 30 djelatnika. Potencijalno je ugroženo stotinjak ljudi.

Pročitaj više

Županijska ulaganja u Gorski kotar

Potpisani ugovori vrijedni 5 milijuna kuna za ceste u Delnicama i Mrkoplju. U Delnicama otvoren i novi ured regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije.

Pročitaj više

PGŽ osigurala gotovo 5 milijuna kuna za radove na cestama na području Grada Delnica i Općine Mrkopalj

U Velikoj vijećnici Grada Delnica potpisani su ugovori za izvođenje radova na županijskim cestama na području Grada Delnica i Općine Mrkopalj

Pročitaj više

Delnice: Zaustavljen bez vozačke dozvole i to 35. put

Prometni recidivist zadržan u zatvoru

 

Policijski službenici Policijske postaje Delnice, jučer 25. svibnja oko 12 sati u mjestu Sopač zaustavili su osobno vozilo marke Volkswagen, delničkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin.

 

Provjerom je utvrđeno kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te da je za istu vrstu prekršaja u posljednje tri godine već prekršajno prijavljivan 34 puta, od čega je jedna presuda pravomoćna.

Pročitaj više

Riješene dvije šumske krađe

 

Delnička policija dovršila je kriminalistička istraživanja nad troje hrvatskih državljana koji se sumnjiče za kaznena djela krađa.

Kaznena djela su počinjena na području Skrada, a dvoje hrvatskih državljana u dobi od 47 i 56 godina policija sumnjiči da su tijekom svibnja ove godine otuđili oko pet kubika ogrjevnog drva bukve.

U drugom slučaju 39-godišnji hrvatski državljanin je osumnjičen da je 10. svibnja ove godine otuđio oko dva kubika hrastovih trupaca.

Kaznenim djelima oštećena je nadležna šumarija, a sveukupna šteta cijeni se na oko 3.700 kuna.

Pročitaj više

Obilježena 29. obljetnica ustrojavanja specijalnih postrojbi HV-a i Dana ZSS-a

U vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor” u Delnicama obilježena 29. obljetnica ustrojavanja specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga

Pročitaj više

Goranske priče

U ovom izdanju Goranskih priča pažnju smo posvetili delničkoj Adventskoj bajci, manifestaciji dobitnici nagrade Suncokret ruralnog turizma.

Pročitaj više

Patricija Urbanc u top 15 svjetskih sanjkašica

Ovogodišnje izdanje svjetskog kup u sanjkanju na prirodima stazama završeno je finalnom vožnjom u austrijskom Umhausenu. Delnička sanjkašica 16-godišnja Patricija Urbanc uvrstila se u ukupnom poretku svjetskog kupa na 15 mjesto, osvojivši 163 boda što predstavlja najbolji hrvatski učinak i plasman u tom sportu.  Vrlo sam zadovoljna ovim plasmanom kojim sam pokazala da mogu držati korak sa najboljim djevojkama.

Pročitaj više

Gorani zaslužuju ljudski korektnu podršku Vlade RH

 

 

Načelnik Općine Fužine David Bregovac, , nazočio je sastanku u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na kojem je pred načelnicima i gradonačelnicima obuhvaćenih Zakonom o brdsko-planinskom području predstavljen istoimeni Program razvoja.

 

Zakon o brdsko-planinskom području stupio je na snagu prije više od godinu dana, a bez konkretnih mjera razvoja što je uzrokovalo krajnje nezadovoljstvo hrvatskih lokalnih samouprava. Od vladajućih se očekivala brža i efikasnija realizacija donesenog Zakona, no do toga nije došlo.

 

Pročitaj više

Trojac osumnjičen za teške krađe i razbojništvo iza rešetaka

 

Policijski službenici Policijske postaje Delnice proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, starosti 18, 20 i 23 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

 

Pročitaj više