Emisije

Prevencijom do zdravlje

COVID-19 različito djeluje na različite ljude. U većine zaraženih osoba razvije se blaga ili umjerena bolest i oporavljaju se bez bolničkog liječenja. Gost: mr.DOBRICA RONČEVIĆ, dr.med., voditelj Epidemiološkog odjela u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ.

Pročitaj više

Učionica

Sažetak emisije 24.6.2020. DND Opatija izuzetno kroz dugogodišnji rad opravdalo svoje postojanje. U gradu prijatelje djece imaju i djejeg gradonačelnika, sudjeluju u organizaciji i uređenju dječjih igrališta. Predstavljaju na raznim međunarodnim susretima Opatiju. Nude i pomoć roditeljima djece s teškoćama, o čemu govorimo u Inkluziji, u Ja znam upoznajemo instrument ksilofon uz Massima. Podjeljene su nagrade učenicima generacije riječkih škola, a Sindikat Preporod iznio je mišljenje o nastupima ministrice Blaženke Divjak. Upoznajemo aktivnost Plesne radionice M.

Pročitaj više

Prevencijom do zdravlja

Tema: Ispitivanje mora i rezultati prvih uzorkovanja

GOŠĆA: 
1. izv.prof. dr.sc. DARIJA VUKIĆ- LUŠIĆ, koordinator mikrobioloških ispitivanja voda, Zdravstveno- ekološki odjel NZZJZ PGŽ

Pročitaj više

Svjetski dan glazbe

Tema: U nedjelju 21. lipnja u svijetu se obilježava Svjetski dan glazbe. Kako će se obilježiti u PGŽ doznajemo od:

1. SANDRO BASTIANČIĆ 

2. JADRANKA ĆUBRIĆ, počasna predsjednica Hrvatske glazbene unije Primorsko-goranske županije

3. DAMIR BADURINA 
 

Pročitaj više

Učionica

Sažetak emisije 17.6.20.

Pročitaj više

60+

Rad Matice umirovljenika PGŽ, 30. lipnja izbor novog vodstva   

Pročitaj više

Učionica

Sažetak emisije 3.6.2020.

Pročitaj više

Diskriminacija oboljele djece i njihovih obitelji

Naknada za roditelje njegovatelje nakon desetak godina od 1.lipnja 2020. godine s 2.500 kuna dignuta je na 4.000 kuna. No, ostaje jos mnogo problema. Skrb o djeci kad su roditelji bolesni ili nakon što umru te oduzimanje svih prava njegovateljima istog dana nakon smrti djeteta... Tu je i sramotno niska naknada od 2.000 kuna za osobne asistente. To su problemi koji su i dalje neriješeni. 

O tome razgovarali smo s dugogodišnjim predsjednikom Udruge djece i odraslih oboljelih od celebralne i dječje paralize Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije Miljenkom Mišljenovićem.

Pročitaj više

Učionica

Sažetak Učionice 27.5.20. Studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u sklopu Kolegija integrirane marketinške komunikacije sudjelovali su u realizaciji projekta Ispeci pa baki reci, pripremajući jela bez glutena. Fakultet ima izvrsnu suradnju s brojnim poduzetnicima koji prenoseći svoja iskustva studentima pružaju realniju sliku tržišta. U 11. smo tjednu nastave na daljinu. Ove srijede školski sindikati pristali su na ponudu Vlade oko promjene u materijalnim pravima tijekom krize uzrokovane koronavirusom.

Pročitaj više

Učionica

Sažetak emisije Učionica 20. svibnja 2020.

Pročitaj više

Biti medicinska sestra je poziv ne zanimanje

U Planetu Ri Halima Podrug i Ivanka Budiselić Vidaić ispričale su nam kako se bore protiv stresa, kako nadoknađuju neprospavane noći, kako je bilo raditi u vrijeme korone. Njihovo zanimanje javnost je počela napokon cijenti, no još uvijek čekaju da im se adekvatno vrednuje diploma.

Pročitaj više

Velika pobjeda malog Maura

HZZO već osam godina odbija  financirati liječenje Maura Baraka u Beču uz obrazloženje da se Mauro može liječiti u Hrvatskoj.  Sud je prije dva dana osporio tu tvrdnju HZZO - a i presudio, u korist Maura. HZZO dužan je u budućnosti financirati njegovo liječenje i refundirati troškove zadnje dvije operacije u Beču. Presuda je nepravomoćna, ali vraća vjeru u pravosudni sustav, poručuje Maurova majka Ines Hrelja Barak u Planetu Ri.

Pročitaj više

Učionica

Sažetak emisije Učionica 13.svibnja 2020.
Od 11. svibnja s radom su krenuli vrtići i škole. Upoznajemo djelokrug rada DV More iz Rijeke. Maturanti su pisali probni esej iz hrvatskoga jezika online, uz puno poteškoća prilikom spajanja testiran je sustav. Priključilo se istovremeno 13 180 učenika. Mješoviti zbor SGŠ Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci pod vodstvom prof. Doris Kovačić snimio je skladbu "Bela nedeja" Ivana Matetića Ronjgova kao dar školi za njezin 200. rođendan.

Pročitaj više

Učionica

Sažetak emisije 6.5.2020.

Pročitaj više

Nove informacije i savjeti o korona virusu

U Planetu Ri ugostili smo Dobricu Rončevića voditelja Epidemiološke službe NZZJZ i Vladimira Mozetića, ravnatelja Doma zdravlja PGŽ

Pročitaj više