EPK

Na Gradskom vijeću Grada Rijeke u četvrtak raspravljat će se o poslovanju poduzeća Rijeka 2020 za 2019. godinu

Na Gradskom vijeću Grada Rijeke u četvrtak raspravljat će se o poslovanju poduzeća Rijeka 2020 za 2019. godinu. Izvješće direktorice gradski Odbor za kulturu danas nije podržao.

Pročitaj više

Crvena škola - izložba

Književnica, esejistica i prevoditeljica Dubravka Ugrešić postavila izložbu na temu školske početnice i peokrake zvijezde

Pročitaj više

Maske prije maskica

U Exportu na riječkoj Delti u petak, 12. veljače 2021.g., u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, otvorena je izložba karnevalskih kostima dječjih karnevalskih grupa riječkih osnovnih škola, tradicijskih maski Europe i dosadašnjih plakata Riječkog karnevala pod zajedničkim nazivom „Maske prije maskica“.

Pročitaj više

Dobar tek - GKL

U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka održana premijera predstave Dobar tek, redatelja Ivana Grabnara.

Pročitaj više

Maske prije maskica

Od petka, 12. veljače 2021.g. od 15.00 sati u Exportu na Delti, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture bit će postavljena izložba „Maske prije maskica“. Izložba uključuje više od 50 karnevalskih kostima dječjih karnevalskih grupa riječkih osnovnih škola, zatim tradicijske maske Europe kao i dosadašnji plakati Riječkog karnevala.

Pročitaj više

Dječja kuća – Grad Rijeka

Za mjesec dana bit će gotova jedina Dječja kuća u Hrvatskoj vrijedna 50 milijuna kuna. Prvi će useliti Stribor

Pročitaj više

Godinu dana EPK

Točno godinu dana Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture. Što je time dobio grad, ali i građani

Pročitaj više

Produljeno trajanje izložbe 51000 Balthazargrad koju je dosad vidjelo osam tisuća ljudi

 

Izložbu „51000 Balthazargrad“ koja je od 24. listopada prošle godine u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti dosad je vidjelo više od osam tisuća ljudi!
Upravo zbog izuzetno velikog interesa male i velike publike izložba produljuje svoje trajanje pa će tako ovaj
pravi mali grad iz crtića svojom arhitekturom, ulicama, prolazima, križanjima, prepoznatljivim scenografijama i likovima posjetitelje uveseljavati do 28. veljače 2021.g.

 

Pročitaj više

Riječka pisana baština u 19. stoljeću - Izložba na Kampusu

Izložba Riječka pisana baština prikazuje bogatu slikovnu dokumentaciju tiskarstva u Rijeci u 19. stoljeću, s naglaskom na hrvatskome tisku, ali i s prikazom knjiga, novina, časopisa, proglasa i drugih tiskovina na talijanskom, mađarskom i njemačkom jeziku.

Pročitaj više

Objavljeni natječaji za komercijalne prostore u Palači Šećerane

Palača Šećerane bit će prvi muzej u Rijeci koji će imati nemuzejske sadržaje. Raspisan je natječaj za tri koncesije

Pročitaj više

Novost za posjetitelje: Audio vodstvo izložbom 51000 Balthazargrad

U sklopu izložbe 51000 Balthazargrad koja je do 23. siječnja 2021.g. kao dio programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture otvorena u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, svim je posjetiteljima odnedavno dostupno audio vodstvo izložbom. Naime, kako se zbog epidemioloških mjera u muzeju trenutno ne provode grupne aktivnosti, poput stručnih vodstava, mali i veliki posjetitelji uz pomoć tehnologije na ovaj način mogu biti samostalno vođeni izložbom.

Pročitaj više

Sušak, umjetnost /stvaranja/ sjećanja

Cilj izložbe i projekta “Sušak, umjetnost /stvaranja/ sjećanja” otvaranje je dijaloga o Sušaku, „nepostojećem gradu“. Projektom se promišlja koncept prostora, odnosno doživljaj Sušaka na temelju nekoliko fragmenata kao što su slojevi iz neposrednog okruženja, elementi svakodnevnice, dijelovi povijesti, kulture i društva koji grade i oblikuju proces razmišljanja i percepcije.

Pročitaj više

Kroz šetnju, izložbu i online program održan Dan susjedstva Pehlin EPK “Zajedno u različitosti”

U susjedstvu Pehlin EPK ovog je petka, 18. prosinca 2020.g. održan još jedan u nizu dana susjedstava, kojima se male lokalne zajednice predstavljaju u okviru programa Europske prijestolnice kulture. Program pod nazivom „Zajedno u različitosti“ uspio je u svom naumu međusobno boljeg upoznavanja i razumijevanja onih koji tamo žive, ali i onih koji su Pehlin danas posjetili.

Pročitaj više

Izložba “Jedan laboratorij za četiri države” Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ

Ovom se izložbom predstavlja 120 godina duga povijest današnjeg Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, čiji začeci sežu u 1900. godinu kada je s radom počela Mađarska kraljevska eksperimentalna stanica u Rijeci. Unatoč turbulentnoj prošlosti Zavoda, sačuvani laboratorijski materijal i stručni priručnici, od najranijih razdoblja do sedamdesetih godina prošlog stoljeća, bit će predstavljeni na ovoj prigodnoj izložbi, u novoobnovljenoj riječkoj Palači šećera.

Pročitaj više

Centar svemira – susjedstvo Turnić – Mlaka

U programu Rijeka budućnosti sudjelovali su učenici dvije srednje škole s područja Mlake Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, Elektroindustrijske i obrtničke škola i njihovi mentori u suradnji sa IN klubom inovatora Rijeka

Pročitaj više