Fužine

Slavlje ljepote Špilje Vrelo i ljekovitosti plodova gorja

Špilja Vrelo svoje ljepote razotkrila je javnosti 8. srpnja 1950. godine, a 71. godina njezina pronalaska obilježit će se Danom otvorenih vrata u petak, 9. srpnja od 10 do 19 sati s atraktivnim programom.

Pročitaj više

Općina Fužine značajno povećala standard gospodarenja otpadom

Općina Fužine nabavkom kamiona za sakupljanje reciklabilnog otpada, vrijednog nešto manje od 1,4 milijuna kuna sufinanciranog iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u 85%-tnom iznosu značajno je povećala standard gospodarenja otpadom.

Pročitaj više

Milijunski ugovor za gospodarenje otpadom Općine Fužine

Sustav za gospodarenje otpadom u Općini Fužine pospješit će specijalno vozilo za sakupljanje i odvoz selektivnoga otpada, vrijedno nešto više od 1 milijun kuna, za koje je svečano potpisan ugovor između Komunalnog trgovačkog društva Fužine (KTD Fužine) i domaće tvrtke Tehnix.

Pročitaj više

Kaubojsko selo - City of Roswell

Kaubojsko selo Roswell kod Fužina otvorilo je vrata za posjetitelje, u pripremi sadržajan program za ljetnu sezonu, ukoliko epidemiološke mjere dopuste

Pročitaj više

Obećavajući početak - turizam Gorski kotar

Gorski kotar u prva tri mjeseca ostvario 10 posto više noćenja od rekordne 2019., turisti djelatnici ove godine usmjereni na isključivo domaće goste

Pročitaj više

Ugostitelji - Gorski kotar

Desetak ugostiteljskih objekata koliko ih ima u Fužinama otvorili su svoja vrata.

Pročitaj više

Udomi me!

U skloništu za nezbrinute životinje Lič dom trenutno traži 80 pasa

Pročitaj više

Mobilno reciklažno dvorište Fužine

Općina Fužine dobila je mobilno reciklažno dvorište. Riječ je o projektu većinom financiranom iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a kojim se nastavljaju sustavno provoditi politike učinkovitog gospodarenja otpadom u Fužinama.

Pročitaj više

Špilja Vrelo vikendom je otvorena za posjetitelje

Špilja Vrelo u Fužinama nakon kraće pauze ponovno je otvorila vrata posjetiteljima

Pročitaj više

Špilja Vrelo otvara svoja vrata svim posjetiteljima ovog vikenda 9. i 10. siječnja

Špilja Vrelo, podzemna ljepotica Općine Fužine, otvara svoja vrata svim posjetiteljima ovog vikenda 9. i 10. siječnja. Iz Tourist info centra Općine Fužine poručuju kako je značajno porasla potražnja za kućama za odmor na području Gorskog kotara.

Pročitaj više

Blagdani u Gorskom kotaru

Unatoč strožim epidemiološkim mjerama smještajni kapaciteti u Fužinama vrlo traženi, boravak u prirodi najčešći razlozi dolaska u Gorski kotar

Pročitaj više

David Bregovac: Nelogičnost mjere zabrane kretanja među županijama

Zabrana kretanja između županija kao dio novih restrikcija u okviru epidemioloških mjera nelogične su i osudile su male iznajmljivače na propast, upozorio je David Bregovac načelnik Općine Fužine i predsjednik Turističke zajednice Gorskog kotara.

 

Pročitaj više

Otkazan doček Nove godine u podne u Fužinama zbog korona epidemije

Tradicionalan i nadaleko poznat doček Nove godine u podne koji se održava u Općini Fužine otkazan je zbog loše epidemiološke situacije uzorkovane virusom SARS-CoV-2.

Pročitaj više

Predstavljen master plan razvoja Gorskog Kotara

Predstavljen master plan razvoja Gorskog Kotara, ministrica turizma dala podršku udruživanju turistikih zajednica .

Pročitaj više