Hrvatska

Počeo je WRC Croatia Rally, u subotu povijesni dan za Platak

Svjetsko prvenstvno jednog od najvećih automobilističkih sportova se uz Grad Zagreb vozi kroz čak 5 županija, od kojih je jedna i Primorsko-goranska. Hrvatska je tako postala jedna od 34 zemlje koje su bile domaćin WRC-a. Platak će ove godine ući u sportsku povijest kao jedna od lokacija, na kojoj će se održati brzinski ispit WRC-a. U subotu će se održati dva ispita, od kojih će jedan biti u 10:09, a drugi u 17:42. Cesta prema Platku od ranog jutra bit će zatvorena.

Pročitaj više

Za Uskrs u Hrvatskoj je ostvareno 490 tisuća noćenja

Na Kvarneru je tijekom Uskrsnog vikenda ostvareno 90 tisuća noćenja 

Pročitaj više

Oleg Butković: Cestarina neće poskupiti, promet na autocestama bolji je nego 2019.godine

Oleg Butković obišao je danas državnu cestu 501 čvor Oštrovica Meja na kojoj su završeni radovi na njezinoj rekonstrukciji. 

Govoreći o prometu na autocestama u ovoj godini rekao je da je promet u odnosu na 2019. godinu koja je bila rekordna veći za 5, 5 %.

U odnosu na 2020 veći je za 35 %, a u odnosu na prošlu godinu 22 %.

Upitan hoće li poskupiti cestarina u Hrvatskoj odgovorio je :

-Cijena će ostati ista. Promet je dobar i bolji nego prošle tri godine , nema opravdanje za bilo kakvo dizanje u ovom trenutku. ",poručio je Butković

 

-

Pročitaj više

Poskupljenje karata za trajekte i katamarane: Skuplje i za otočane i za posjetitelje

Iz Agencije za obalni linijski pomorski promet su izvijestili da će od danas  poskupiti  cijene prijevoza na gotovo svim državnim linijama u linijskom obalnom pomorskom prometu.

Upravno vijeće Agencije je na sjednici održanoj dana 13. travnja prihvatilo zahtjeve linijskih brodara za povećanjem cijena te utvrdilo nove cjenike na ukupno 24 trajektne linije, 13 brzobrodskih linija te 10 brodskih linija. 

Pročitaj više

Ukidaju se maske i gotovo sve covid mjere, no kraj epidemije se još neće proglasiti

Od sutra u ponoć ukidaju se  gotovo sve covid mjere , a  na snazi ostaju samo obveza korištenja maske za zaposlenike i pacijente u zdravstvenom sustavu i zaposlenike ustanova socijalne skrbi.

Pročitaj više

Bliži se glavna turistička sezona: posla ima, ali hoće li ga imati tko raditi?

Procjenjuje se da će Hrvatskoj nedostajati oko 30 tisuća sezonskih djelatnika u turizmu.

Pročitaj više

Preminuo je Petar Skansi

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL 

Pročitaj više

U devet država EU više ne treba COVID potvrda

Devet članica EU-a i Schengena u potpunosti je ukinulo COVID mjere za ulazak u zemlju, jedan broj je ublažio režim ulaska, a ostatak zadržao mjere za određene kategorije putnika, proizilazi iz podataka portala Schengenvisainfo. 

Pročitaj više

Građani se žale na otežan pristup liječnicima, a zdravstveni radnici sve više troše tablete za smirenje

Zbog sindroma sagorijevanja na poslu i stresa u zadnjim je mjesecima prošle godine, navodi se u izvješću, lijekove za smirenje uzimalo 22,4 posto radnika u zdravstvu. Svaki četvrti zdravstveni djelatnik u Hrvatskoj troši – tablete za smirenje

Pročitaj više

Prvi April: Najpopularnije šale kroz povijest

Svi smo se barem jednom našalili na 1.travnja - bilo da smo nekome priredili iznenađenje, ili su pak nas zeznuli. Općepoznato je da se u svijetu na taj dan obilježava Međunarodni dan šale ili Dan ludosti. No, znate li gdje i kako je ova tradicija započela? Nekoliko je teorija 

Pretpostavlja se da potječe čak iz 1564. kada se početkom travnja održavao festival ludosti zvan ''Quirinalia''. Upravo te godine francuski kralj Karlo Deveti je predstavio novi kalendar po kojemu je početak Nove godine pomaknut sa 1. travnja na 1. siječnja.

Pročitaj više

Čeka li nas sutra pojeftinjenje: Od 1. travnja smanjen je PDV na veliki broj proizvoda i usluga

 

FOTO: Kristina Stedul Fabac /Pixsell

Vlada je nedavno donijela, a Sabor usvojio, paket mjera s ciljem smanjenja udara poskupljenja na građane. Jedna od bitnijih mjera je snižavanje PDV-a što bi se trebalo osjetiti na cijenama niza proizvoda i usluga kojima se snižava PDV.

RRiF izradio je detaljnu analizu na što se sve snizio PDV koji će se primjenjivati od 1. travnja.

Pročitaj više