Kastav

Turisti vole Kastav

Kastav je u ovo ljeto zabilježio 25% više turista i 30% više dolazaka nego lani 

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav 27.8.2021.

U najnovijoj emisiji donosimo vam atmosferu sa hit komedije Casabianca, prisjetili smo se svih programa s ovogodišnjeg Kastafskog kulturnog leta i obišli smo radove na budućem poduzetničkom inkubatoru.

Pročitaj više

U petak na Kastvu Čansonfest zatvara Kastafsko kulturno leto

Središnje događanje, Večer novih skladbi 17. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2021. i ove će se godine održati kao program zatvaranja ovogodišnjeg jubilarnog 30. Kastafskega kulturnega leta i to u petak, 27. kolovoza s početkom u 20:30 sati u živopisnom prostoru kastavske Crekvine, dok će se u slučaju lošeg vremena ona održati u Sportskoj dvorani Matija Katalinić u Kastvu.

 

Pročitaj više

Casabianca oduševila publiku na Crekvini

Na rasprodanoj kastavskoj Crekvini Irena Grdinić i Mario Lipovšek do suza nasmijali gledatelje, repriza predstave u srijedu

Pročitaj više

ČAnsonfest 2021: U ponedjeljak počinje pretprodaja ulaznica za Večer novih skladbi

Udruga Kanat – Kastav u suradnji s udrugom Kastafsko kulturno leto već sedamnaestu godinu za redom vrlo uspješno organizira Festival čakavske šansone, koji usmjeren k očuvanju i promicanju čakavštine.

Pročitaj više

Zbog nedostatnih zaliha krvi, organizira se akcija darivanja!

 Akcija darivanja krvi održati će se subotu od 8:00 do 13:00h u Šporovoj jami, Kastav.

Pročitaj više

MIK 2021: U prodaji ulaznice za opatijsku i riječku festivalsku večer

Kastav i Opatija oduvijek baštine tradiciju i “domaću besedu”, a dokaz tome je i današnje potpisivanje suradnje između Grada Kastva i Grada Opatije te Festivala Melodije Istre i Kvarnera.

Pročitaj više

Od mora do gorja Kastav:Otvorenje 30. KKL-a

U današnjoj emisiji tema je Otvorenja 30. Kastafskog kulturnog leta 

Pročitaj više

Na obnovljenoj Crekvini počelo 30. Kastafsko kulturno leto

Program Kastafskog kulturnog leta sinoć su otvorile Ženska i muška klapa Kastav. Večaras program ide dalje, slijedi  koncert Damira Urbana

Pročitaj više

Zaštita vinskih sorti Kvarnera

Kako bi se zaštitile autohtone vinske sorte županija je zajedno sa Sveučilištem u Rijeci pokrenula projekt Karakterizacija autohtonih vinskih sorti Kvarnera

Pročitaj više

Za sretnije djetinstvo

Općina Viškovo, Grad Kastav i Dječji vrtić Zlatna ribica iz Kostrene odlučili su učiniti više za najmlađe i udružiti snage u europskom projektu Za sretnije djetinjstvo.

Pročitaj više

Matijini dani

U spomen na mladog košarkaša Matiju Katalinića u Kastvu je održan košarkaški turnir različitih uzrasta

Pročitaj više

Velike pisanice ukrasile kastavsku Forticu

Nadolazeći Uskrs Kastavci su odlučili obilježiti postavljanjem velikih pisanica na Fortici. Kako bi dočarali uskrsnu atmosferu Kastavcima i posjetiteljima Kastva u vrijeme kada okupljanja nisu poželjna, a niti dozvoljena, odlučili smo napraviti „instalaciju“, i to vlastitim snagama. Kastavski umjetnik, Zoran Drnjević „Elmagias“, poznat po svojim „čarobnim rukama“ kojima može napraviti sve što njegova mašta zamisli, napravio je jednu pisanicu visine dva metra, i tri manje visine 50 centimetara.

Pročitaj više