Kastav

Izbori u Kastvu

Na izborima za članove Mjesnih odbora Kastva, SDP osvojio 16 od 25 mjesta u pet mjesnih odbora. Odaziv je bio slab, niti 10%.

 

Pročitaj više

Od mora do gorja Kastav - 06.05.2022.

Praznik rada proslavljen je u Kastvu uz kako to tradicija i nalaže besplatni fažol i prigodnu glazbu. Preko 1000 porcija čekalo je sve one koji su tu došli.

Pročitaj više

1. maj u Kastvu uz budnice i fažol

Praznik rada proslavljen je u Kastvu uz ,kako to tradicija i nalaže, besplatni fažol i prigodnu glazbu. Preko 1000 porcija čekalo je na posjetitelje. 

A proslava 1. svibnja u Kastvu ne bi bila potpuna bez Glazbenog društva Spinčići.

Pročitaj više

Proslava 1.maja u Kastvu uz besplatni fažol

Grad Kastav organizira proslavu 1. maja na trgu Belveder s početkom u 11 sati. Posjetitelje će zabavljati Trio Vox, a  djeca će uživati u  gumenom gradu.

Glazbeno društvo Spinčići od jutra obilazi Kastav i svira budnice budnica po Kastvu, a zasvirati će i posjetiteljima proslave na Kastvu. 

Pizzerija Rustica zadužena je za kuhanje  besplatnog fažola s kobasicama.

Pročitaj više

Najbolja vina i vinari Kastavštine

U organizaciji udruge Belica održan 17. ocjenjivački susret vinara Kastavštine. Najboljim bijelim vinom proglašena malvazija Dejana Rubeše. No, i belica je dobila svoje priznanje.  Arsen Jardas  osmi put osvojio prijelazni pehar za najbolju belicu.

Pročitaj više

Ocjenjivački susret vinara Kastavštine

Danas u 14,00 sati, u Kastvu će se, na Fortici (a u slučaju kiše pod Ložom), održati završna priredba jubilarne manifestacije XVII Ocjenjivački susret vinara Kastavštine. 

Pored najpoznatije kastavske vinske sorte – „Belice“, ljubitelji vina će u Kastvu moći kušati i razna druga vina proizvedena u kastavskim konobama.

 

Pročitaj više

Dani Matije Katalinića u Kastvu

U utorak 26.travnja četvrta je godišnjica smrti mladog košarkaša Kastva koji je nakon teške bolesti preminuo u 18 godini. Njegovi košarkaši Kastva i ove će godine njemu u spomen organizirati dva sportska susreta koja će biti popraćena humanitarnom akcijom. Ma taj način nastavljaju Matijinu misiju pomagati drugima i činiti dobra djela. Matije će se prisjetiti i učenici Osnovne škole Milana Brozovića s manifestacijom Stori jedno dobro djelo.

Pročitaj više

Uskrs u Kastvu

 

Lijepo vrijeme i topliji dani podsjetili su nas da se približava Uskrs, a u Kastvu smo dolazak najvećeg kršćanskog blagdana oplemenili baštinom i tradicijom.

Na Cvjetnicu je kastavska Fortica bila spremna, uređena u prigodno uskrsno ruho. Velikoj pisanici s vizurom Kastva dodana je nova s prikazom Malika, dobrog šumskog patuljka, koju je napravio Zoran Elmagias Drnjević, a oslikao Edi Gustin. Njima su se pridružile i pisanice sa simbolima mira koje su oslikali Fiorellini i Pandice iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor.

Pročitaj više

Preduskršnje izdanje manifestacije Zeleni Kastav!

Posebno se izdvaja bogata ponuda uskršnjih šunki.

Pročitaj više

Proljetno izdanje Zelenog Kastva!

Osim cvijeća, u ponudi će biti blitve, špinata, rige, matovilca...

Pročitaj više

Zasadi stablo, ne budi panj!

Učenici OŠ Milan Brozović Kastav proglašeni pobjednikom akcije Zasadi stablo, ne budi panj u kategoriji najuspješnije sadnje

Pročitaj više

Pusni pundejak: Halubajski zvončari zvonili u Kastvu

Na Pusni pundejak Halubajski zvončari posjetili su Kastav. Svoj su tradicionalni zvončarski ophod po selima Halubja i Kastavštine započeli u Marčeljima a završit će ga na Pusni utorak sudjelovanjem na završnoj pusnoj manifestaciji u Viškovu, spaljivanjem pusta.

 

Pročitaj više

Objavljen natječaj za Čanson fest 2022.

 

 

18. festivalu čakavske šansone ČANSONFEST – KASTAV 2022. 

Uvjeti Natječaja:

  1. Skladbe upućene na Natječaj moraju biti pisane u duhu i u obliku karakterističnom za šansonu: strofna ili prokomponirana pjesma slobodnog glazbenog oblika uz korištenje sredstava i postupaka karakterističnih za glazbeni stil šansone, pri čemu je glazba u službi stihova.

 

  1. Stihovi moraju biti pisani na čakavskom dijalektu Sjeverno-jadranskog primorja ili Istre.

Pročitaj više

Oleg Medica Kastavac 2021. godine

Kastavac 2021. godine je Oleg Medica, ugostitelj i humanitarac! Za Kastavca mjeseca izabran je u ožujku prošle godine dok se nalazio na volontiranju u sirotištu u Tanzaniji .

Pročitaj više

Koliko vještina treba da opstane brak?

U Kastavu je otvorena zanimljiva izložba, a održano je i predavanje na temu braka. 

Pročitaj više