Kostrena

Otočka terca otvorit će 21. Jesen u Kostreni

Tri vrhunskih glumice, Branka Petrić Fehmiu, Olivera Baljak i Ana Vilenica, dolaze u Kostrenu sa svojom novom predstavom ''Otočka terca'' koja je oduševila sve koji su je pogledali!

Pročitaj više

Potpisan ugovor za vrijednu muzeografsku opremu Kuće kostrenskih pomoraca

U Kostreni je potpisan ugovor o nabavi roba i usluga za finalno muzeografsko opremanje prostora interpretacijskog centra „Kuća kostrenskih pomoraca“, vrijedan nešto manje od milijun kuna.

Pročitaj više

Najavljen program manifestacije 21. Jesen u Kostreni

Od 23. rujna do 26. listopada 2022. u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održavat će se najdugovječnija kostrenska kulturna manifestacija  „21. Jesen u Kostreni“, koju zajednički organiziraju Centar kulture Kostrena i Općina Kostrena uz potporu Narodne čitaonice u Kostreni Svetoj Luciji.

Pročitaj više

Usješna jedriličarska godina kostrenskog Galeba

Jučer je u Jedriličarskom klubu Galeb održana prigodna proslava povodom osvajanja brončane medalje na svjetskom juniorskom prvenstvu u klasi 420 koju su osvojili Ema Samaržija iz JK Sveti Nikola iz Zagreba i član Galeba Leon Scheidl.

Pročitaj više

Prvi dan škole u Kostreni: Upisano 60 učenika prvih razreda

 

Na igralištu pored Osnovne škole Kostrena obilježen je početak nove školske godine. 

U OŠ Kostrena ove školske godine upisano je 60 učenika prvih razreda koji će biti raspoređeni u četiri razredna odjeljenja što je najveći broj prvih razreda u povijesti škole.Kao i prethodnih godina, Općina Kostrena je prvašićima osigurala poklon bonove u iznosu od 300 kuna za kupovinu školskog pribora, 

Pročitaj više

Dodatne ulaznice za predstavu Casabianca u Kostreni i nova lokacija

Predstava Casabianca koja zatvara Kostrensko leto zbog najave lošeg vremena održat će se  Sportskoj dvorani Kostrena 31.kolovoza 

Pročitaj više

Zatvaranje Kostrenskog leta uz hit predstavu Casabianca

U lučici Podurinj na zatvaranju Kostrenskog leta odigrat će se popularna predstava Casabianca

Pročitaj više

Pogledajte kako je bilo na sup regati u Kostreni!

 Iz godine u godinu raste popularnost supova. 

Pročitaj više

Kostrena obara turističke rekorde: Više turista nego 2019., sve su popularnije kuće za odmor!

Prevladavaju gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske i Slovačke.

Pročitaj više

Kostrenske noći opravdale očekivanja

Nakon dvogodišnje pauze tradicionalna ljetna manifestacija Kostrenska noć vratila se u Žurkovo i u proširenom dvodnevnom izdanju ponudila pravu glazbenu poslasticu za sve generacije.

Pročitaj više

Kastrenske noći uz Vatru i klapu Cambi

Nakon dvogodišnje pauze u Žurkovo se vraća najdugovječnija ljetna manifestacija Kostrenska noć i to u trajanju od dva dana. 

Dvodnevni program započinje u petak 15. srpnja od 18 sati ugostiteljskom ponudom i ponudom autohtonih proizvoda, a od 21 sat započinje vrhunski glazbeni program u kojem će posjetitelje zabavljati dvije sjajne klape - klapa Baladur iz Opatije te jedna od najboljih hrvatskih klapa – klapa Cambi Kaštel Kambelovac koja se okupila u prvotnom sastavu nakon višegodišnje pauze. 

Pročitaj više

Kostrena će svojim osnovnoškolcima osigurati radne bilježnice, ali i druge pogodnosti

Gotovo od kad postoji osnovna škola u Kostreni, Općina Kostrena je učenicima osiguravala besplatne udžbenike, a sada kada to čini država, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Općina će svojim osnovnoškolcima financirati komplet radnih bilježnica za obavezne predmete.

Pročitaj više

Liverpool u Kostreni: Održan nogometni kamp za djecu

Liverpoolov nogometni kamp za djecu na stadionu Žuknica u Kostreni okupio brojne mlade nogometne nade.

Pročitaj više

I ovo ljeto koncert s mora u Kostreni: U četvrtak će zaploviti Duško Jeličić i Bonaca

I ovog ljeta Centar kulture Kostrena ponovno organizira koncert s mora. U četvrtak, 7. srpnja, s početkom u 17.30 sati, na brodu Dezinsekcije, kostrenskim uvalama zaplovit će Duško Jeličić Dule i Bonaca.

Pročitaj više