Opatija

U Opatiji uhićen serijski provalnik:Krao sve što je stigao

Opatijska policija  u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i nadležnih policijskih postaja, provela je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim državljaninom Kosova zbog sumnje da je počinio niz kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.

Osumnjičenog je opatijska policija pronašla po potrazi, u petak 8. listopada na području Kastva, nakon čega je priveden na kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je provedena pretraga doma i drugih prostorija na području Kastva, gdje je osumnjičeni neprijavljeno boravio.

Pročitaj više

Volonteri očistili podmorje opatijske lučice:Pronašli su gume, boce, čaše i brojno drugo smeće

Održana je volonterska akcija čišćenja podmorja opatijske lučice. Odazvali su se članovi društva Zubatac iz Lovrana i Jadran iz Opatije.

 

Pročitaj više

Legenda hrvatskog tenisa Nikola Pilić maturante opatijske gimazije podučava tenis

Proslavljeni hrvatski trener i tenisač Nikola Pilić svoje vrijeme i iskustvo stavio je na raspolaganje maturantima opatijske gimnazije kako bi ih podučio osnovama tenisa.

 

-Meni je drago, kad su me zvali ja sam odmah rekao vrlo rado. Inače u Hrvatskoj brojka  mladih ljudi koji se bave sportom nije zadovoljavajuća. Ovi maturanti kad se malo istrče, sigurno da je to pozitivno, ističe proslavljeni trener i izbornik Nikola Pilić. 

Pročitaj više

Opatijska kronika - 01.10.2021.

Tema: Poduzetnički inkubator Hubbazia – Centar za inovacije u turizmu

Pročitaj više

Nizom aktivnosti u Opatiji obilježava se Svjetski dan turizma

Turistička zajednica grada Opatije, nizom zanimljivih programa obilježava Svjetski dan turizma. Glavni cilj događanja koje se 27. rujna obilježava diljem svijeta, jest promocija društvenih. kulturnih, političkih i ekonomskih vrijednosti turizma. Opatijski program započeo je danas rekreativnim nordijskim hodanjem sa startom ispred Ville Angiolina te izložbom i natjecanjem oldtimer automobila u opatijskoj luci.

 

Pročitaj više

Opatija obilježava Svjetski dan turizma

Ovog vikenda u Opatiji nordijski hodanje, kostimirana šetnja, oldtimery, klape..

Pročitaj više

Zelena čistika: Volonteri očistili odlagalište divljeg otpada u Opatiji

Jubilarna deseta akcija Zelene čistke okupila je u Opatiji 20-ak volontera udruženih u akciji čišćenja divljeg odlagališta otpada u ulici Kosićevo.

 

Pročitaj više

Gotovo polovica hrvatskih građana umre od kardiovaskularnih bolesti

Gotovo polovica hrvatskih građana umre od kardiovaskularnih bolesti. Goruće je pitanje kako smanjiti tu zastrašujuću statistiku, rješenje su ponudili brojni stručnjaci  na prvom kongresu prevencijske i sportske medicine te kardiološke rehabilitacije u Opatiji Science for healt 

Pročitaj više

Novi život stoljetne opatijske pinije

Stoljetnoj piniji u opatijskom perivoju na Slatini odbrojani su dani. Zbog nepoznatog uzroka stablo se osušilo i uskoro će morati biti uklonjeno međutim, zahvaljujući originalnoj ideji, nastaviti će živjeti u drugom obliku.

 

Pročitaj više

Vitomir Maričić oborio je Guinnessov rekord u najdužem podvodnom hodu u jednom dahu

Danas u Opatiji Vitomir Maričić oborio je Guinness World Records u najdužem podvodnom hodu u jednom dahu.

Pročitaj više

Opatijske kronike,10.9.2021.

U najnovijoj emisji popratili smo niz zanimljivih događanja u Opatiji.Prošlog vikenda okupili su skupi i brzi automobili okupljeni u najekskluzivnijem svjetskom klubu kolekcionara Supercars owners,među njima i Nevera Mate Rimca .Enrico Marotti osvojio je svoju drugu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u jedrenju na dasci,u Volskom priređen mu je nezaboravan doček.Opatija je ugostila i Melodije Istre Kvarnera te Svjetsko plesno natjecanje Dancestar world dance

Pročitaj više

Nitko neće u konobare!

Ugostiteljska škola Opatija upisala je samo pet konobara. Situacija nije bolja niti u ostatku županije, a ugostitelji se već dugo muče s pronalaskom kadra

Pročitaj više

Spektakularan doček zlatnom Enricu Marottiju

Vološćani priredili spektakularan doček novom svjetskom prvaku u windsurfingu Enricu Marottiju

Pročitaj više

Gotovo 1000 plesača u Opatiji: Finale DanceStar World Dance Masters 2021.

Na Svjetskom plesnom natjecanju u Opatiji nastupa više od 900 plesača i plesačica iz 10 zemalja. Zbog zahtjevne organizacije, sukladno epidemiološkim mjerama, ovogodišnji DanceStar World Masters odvija se bez publike 

Pročitaj više