Općine

Potpisani prvi ugovori za provođenje edukacija u projektu "Stori po svoju"

U Općini Kostrena potpisani su prvi partnerski ugovori za usluge edukacije na projektu "Stori po svoju", pilot programu socijalnog uključivanja djece i mladih. Potpisom ugovora za tri grupe ponuditelja kreću aktivnosti projekta "Stori po svoju", kojim se djeci i mladima želi osigurati bolje uvjete obrazovanja, približiti STEAM područje i potaknuti ih na socijalno uključivanje i društveni angažman u lokalnoj zajednici.

Pročitaj više

U Kostreni zaključena dva važna infrastrukturna projekta

Završeni su radovi na izgradnji parkirališta u Pavekima, čime su ovom naselju osigurana neophodna parkirna mjesta. Novo parkiralište površine 1.516 četvornih metara nalazi se u neposrednoj blizini dječjeg igrališta i Šojske ulice s koje ima kolni i pješački prilaz.

Pročitaj više

Vrijedno sponzorstvo Ine kostrenskim sportskim klubovima

Sponzorstvom Ine vrijednim 30 tisuća kuna petnaest članica Sportske zajednice Općine Kostrena dobilo je novu sportsku opremu i rekvizite.

Pročitaj više

Otvoren natječaj Općine Kostrena za dodjelu stipendija učenicima i studentima u 2021./2022.

Pored stipendija izvrsnosti, učenici i studenti s prebivalištem u Kostreni, stipendije mogu ostvariti i za nekoliko deficitarnih zanimanja.

Pročitaj više

Kraj tjedna u Kostreni u znaku filma - gaming event, filmska radionica i projekcija filma "Za smrt nema vremena"

U četvrtak, 7. listopada u 15 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji održat će se gaming event na velikom platnu za ljubitelje Fortnitea i FIFA-e! Prijave su neposredno prije početka, a sudjelovanje se ne naplaćuje.

Pročitaj više

Kandidatura Kostrene za status Općine - prijatelja djece

U Osnovnoj školi Kostrena održana je prezentacija kandidature Kostrene za statue Općine - prijatelja djece.

Pročitaj više

Zanimljivo predavanje o socijalnoj inteligenciji u kostrenskom Dnevnom boravku

U utorak, 5. listopada u 18:30 sati, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održat će se predavanje Ivane Sošić Antunović  "Socijalna inteligencija", u organizaciji Udruge Projekt +/- 60. 

Događanja u Narodnoj čitaonici utorkom, nastavak su programa Dnevnog boravka s ciljem povezivanja zajednice, započetog kroz projekt EPK 2020 u koji je kroz programski pravac 27 susjedstava bila uključena i Kostrena. 

Pročitaj više

Počinje izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u kostrenskom naselju Doričići

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji 6. listopada 2021. s početkom u 16 sati održat će se informativni sastanak s mještanima kostrenskog naselja Doričići uoči početka radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže kako bi predstavnici izvođača radova, KD Vodovod i kanalizacija te Općine Kostrena informirali mještane o planu i dinamici radova kao i organizaciji svakodnevnog života tijekom realizacije projekta.

Pročitaj više

Povratak u školske klupe- počela nova školska godina!

Na igralištu pored Osnovne škole Kostrena obilježen je početak nove školske godine. Prvi dan škole s nestrpljenjem je iščekivali kostrenski prvašići i njihovi roditelji koje su pozdravili ravnateljica škole Adriana Glavan, ravnatelj Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ Stanko Vučetić i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić te poželjeli učenicima puno uspjeha, lijepih trenutaka i dobrih ocjena.

Pročitaj više

Medun – najslađi ambasador Gorskog kotara

Dojmljivo predstavljanje šumskog meduna, najslađeg ambasadora Gorskog kotara, održalo se na 2. Medun Festu u naselju Lič u Općini Fužine. I ove godine brojni su posjetitelji uživali u bogatom, atraktivnom festivalskom programu i nizu degustacija u organizaciji Ureda za turizam Općine Fužine.

Pročitaj više

Sufinanciranjem dodatnih polazaka Kostrena podiže kvalitetu usluge javnog prijevoza svojim mještanima

Počevši od 6. rujna u primjeni će biti novi vozni red linija 10 i 10a s dodatnim polascima iz Kostrene prema Rijeci u jutarnjim satima te iz Rijeke prema Kostreni u popodnevnim satima.

Pročitaj više

Urban&4 izvrsnim nastupom zaključili Kostrensko leto

Koncertom Damira Urbana i njegove glazbene četvorke održanom u prekrasnom ambijentu kostrenske lučice Podurinj završeno je ovogodišnje Kostrensko leto.

Uz hitove kao što su "Mala truba", "Iskra", "Astronaut", "Mjesta za mene" i "Odlučio sam da te volim" Urban i četvorka oduševili su brojnu publiku u Podurinju. Koncert je održan u organizaciji Turističke zajednice općine Kostrena, Centra kulture Kostrena, KD-a Kostrena uz sponzorstvo i donacije INA d. d. i Dezinsekcije Rijeka te pokroviteljstvo Općine Kostrena.

 

Pročitaj više

U rujnu počinje gradnja Kuće kostrenskih pomoraca

Kreće sanacija, adaptacija i unutarnje uređenje zgrade stare škole u Sv. Barbari, čime počinje realizacija dugo očekivanog projekta Kuća kostrenskih pomoraca.

Pročitaj više

Ovo je Larisa, jedan od 80 pasa koji čeka udomitelje u azilu u Viškovu

Posjetili smo azil za pse u Viškovu gdje se i psi bore s toplinskim valom i čekaju svoje udomitelje...neki nažalost jako dugo. 

Pročitaj više

Nakon energetske obnove kostrenski vrtić dobio i fotonaponsku elektranu

Nakon energetske obnove zgrade kojom je povećana energetska učinkovitost i omogućen prelazak iz energetskog razreda C u energetski razred A, kostrenski vrtić  „Zlatna ribica“ dobio je i fotonaponsku elektranu za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora čime će se dodatno smanjiti energetski troškovi kao i ugljični otisak vrtića.

Pročitaj više