PGŽ

Korona virus u PGŽ:Preminulo 7 osoba, 146 novih slučajeva

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u PGŽ iznosi 2238

Pročitaj više

Šest kandidata u utrci za župana Primorsko-goranske županije

Pravovaljane kandidacijske liste i zbirne liste za Primorsko-goransku županiju objavljene su u petak, 30. travnja 2021. u 14 sati, a od tog trenutka teče rok za prigovore. Ukoliko se liste i potvrde u Primorsko-goranskoj županiji je šest kandidata za župana: 

1. Kandidat: MARKO BORAS MANDIĆ 

Kandidat za zamjenika: NEDJELJKO PlNEZIĆ 

Kandidat za zamjenika: ROBERT KURELIĆ 

AKCIJA MLADIH - AM, UNIJA KVARNERA 

 

2. Kandidat: GARI CAPPELLI

Kandidat za zamjenika: DENIS VUKOREPA  

Pročitaj više

Župan Komadina u lošinjskoj luci Rovenska obišao dograđeni i opremljeni lukobran

 Lošinj je važna točka naših investicija, a ovaj mol u luci Rovenska samo je jedna u nizu, rekao je župan Zlatko Komadina tijekom današnjeg boravka u Velom Lošinju.

Pročitaj više

Testiranja na Covid-19 za goste u subotu, 1. svibnja, na izdvojenim lokacijama diljem Kvarnera

 

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Nastavni zavodom za javno zdravstvo PGŽ i Domom zdravlja PGŽ ugovorila je dodatne mobilne timove za testiranja na COVID-19 na svim kvarnerskim subregijama

 

Pročitaj više

Riječka Gospođa ministarska u natjecateljskom programu Sterijinog pozorja

 

Riječka „Gospođa ministarka“ u izvedbi ansambla Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca selektirana je u natjecateljski program ovogodišnjeg, 66. festivala „Sterijino pozorje“. Jedan od najuglednijih kazališnih festivala u Srbiji će se, pod motom „Zlu vremenu, usprkos!, održati u Novom Sadu od 18. do 26. lipnja 2021.

Pročitaj više

PGŽ: Terase do 22 sata, otvaraju se teretane, dio učenika se vraća u školske klupe

„Stožer civilne zaštite PGŽ na današnjoj je sjednici, razmatrajući epidemiološku situaciju, donio odluku o ukidanju strožih mjera koje su bile na snazi u našoj županiji protekla dva tjedna i od ponedjeljka su važeće mjere Nacionalnog stožera“,  rekao je na konferenciji za novinare načelnik Mladen Šćulac.

Pročitaj više

Kaštel Grobnik – biser koji se priprema zasjati novim sjajem

U Kaštelu Grobnik potpisan je ugovor za rekonstrukciju njegove međukatne konstrukcije centralnog dijela. Ugovor su potpisali načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i direktorica Suzana Slavić iz tvrtke Građevinar Cindrić d.o.o. iz Čavala.

Pročitaj više

Kazneno prijavljeni za djela iz gospodarskog kriminaliteta

 

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 34 i 61 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

 

Pročitaj više

U padu broj aktivnih slučajeva koronavirusa, danas 219 novooboljelih u PGŽ

 

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 219 novooboljelih od koronavirusa, a  241 osoba je ozdravila. Smanjio se tako i broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti  te iznosi 2478. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1056 uzoraka briseva unutar kojih je 20,7 posto udio pozitivnih.

Pročitaj više

Zaštita vinskih sorti Kvarnera

Kako bi se zaštitile autohtone vinske sorte županija je zajedno sa Sveučilištem u Rijeci pokrenula projekt Karakterizacija autohtonih vinskih sorti Kvarnera

Pročitaj više

NZZJZ PGŽ – Organizacija cijepljenja zaposlenika iz prioritetnih djelatnosti

 

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u suradnji s Domom zdravlja nastavlja s drugom i trećom fazom cijepljenja protiv COVID-19 te će ovog tjedna u Zametskoj dvorani i ispostavama biti utrošeno više od 7500 doza cjepiva.

 

Pročitaj više

Korzo je jutros živnulo, terase diljem Primorsko-goranske županije opet rade

Terase ugostiteljskih objekata u Primorsko-goranskoj županiji od jutros opet rade.

Pročitaj više

Na Korzu predstavljena izložba „Heroji imaju svoj kraj. Priče o njima-ne!“

Heroji imaju svoj kraj. Priče o njima-ne! - naziv je izložbe nastale u sklopu projekta Putovima Frankopana, postavljene na postamentima na Korzu.

Pročitaj više