Rijeka

Na odjelu gastroenterologije 24 pacijenta i četiri bolnička djelatnika zaražena korona virusom

Povećao se broj zaraženih koronom na Odjelu gastroenterologije KBC-a Rijeka 

Pročitaj više

Dan ružičaste vrpce:Otvoreni trening Torpedo Runnersa na Molo Longu,sav prihod Udruzi Sve za nju

Sportsko rekreativna udruga „Torpedo Runners“ se i ove godine uključila u obilježavanje hrvatskog Dana ružičaste vrpce 17.10.2021. organiziranjem otvorenog treninga za sve trkače, rekreativce i građane. Trening je organiziran u dvije grupe – trkačkoj i hodačkoj, a predviđeno trajanje treninga je 30 minuta. Okupljanje je u 11.00 sati na Molo Longu, nakon čega slijedi zagrijavanje u 11.15 sati dok je start predviđen za 11.30 sati. Pripremili smo brojna iznenađenja, izvrsnu okrijepu i još bolju glazbu.

Pročitaj više

Na Trgu Riječke rezolucije otvoren je Pivo&Burger Fest Rijeka

Na  Trgu Riječke rezolucije otvoren je Pivo&Burger Fest Rijeka koji ostaje otvoren do 21. listopada

Pročitaj više

Grad Rijeka prodaje 13 stanova po prosječnoj cijeni od 7500 kuna za četvorni metar

Grad Rijeka je objavio javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu i suvlasništvu grada.

Pročitaj više

Koronavirus ušao na Odjel gastroenterologije KBC-a Rijeka

Na odjelu gastroenterologije u KBC-u Rijeka čak je dvije trećine pacijenata zaraženo koronavirusom. Unatoč svim mjerama predostrožnosti, virus je upspio prodrijeti u bolnički sustav i zaraziti 19 pacijenata od kojih je većina, doznajemo, bila cijepljena.

Pročitaj više

Klinika za neurologiju riječkog KBC-a primila je vrijedno priznanje

Klinika za neurologiju riječkog KBC-a primila je nagradu “GOLD STATUS” što ju potvrđuje kao visoko stručnu i organiziranu ustanovu kod ranog postavljanja dijagnoze i brzog liječnja moždanog udara.

Pročitaj više

Luka nautičkog turizma Porto Baroš

Radovi na budućoj nautičkoj luci Rijeka trenutno se odvijaju na papiru i nešto malo na površini mora. Na Senjskom pristaništu ovih se dana mapira podmorje dok uprava društva užurbano radi na brojnim projektnim dokumentacijama.

Pročitaj više

Međunarodni dan bijelog štapa: Ako ne vidimo, nismo nevidljivi

 

Hrvatski savez slijepih obilježit će danas Međunarodni dan bijelog štapa s porukom "Ako ne vidimo, nismo nevidljivi" kojom se želi upozoriti na potrebu veće uključenosti slijepih osoba u društvo

 

To se, primjerice u urbanim sredinama, lako može vidjeti po broju i prohodnosti taktilnih traka- staza vodilja koje omogućavaju lakše kretanje slijepim i slabovidnim osobama.

Pročitaj više

Svjetski dan vida: Televizija i mobiteli ostavljaju tragove na zdravlje očiju

Kratkovidnost, dalekovidnost i  astigmatizam, vodeći su poremećaji vida. No tu su i mnogi teži poremećaji vida koji vode ka slijepoći. Udruga slijepih i slabovidnih osoba Primorsko-goranske županije broji 500-tinjak članova. Razgovarali smo s njima o statusu  slijepih i slabovidnih osoba u našoj državi.

Pročitaj više

Robert Murić produljio je ugovor s Rijekom

Talentirani veznjak Rijeke Robert Murić svoju će karijeru nastaviti u Rijeci. Do kada ostaje poslovna tajna kluba, no nije tajna kako je Rijeka ovim potpisom osigurala mir u veznom redu. Murić je u klub stigao u veljači 2019-te godine. Murić je po odlasku iz mlađih uzrasnih kategorija Dinama od 2015- igrao kombinirano za prvu i drugu momčad Ajaxa. Sezonu 2016/2017 proveo je na posudbi u talijanskoj Pescari da bi se brzo vratio u Ajax, nakon kojeg odlazi u portugalsku Bragu gdje nije bio najzadovoljniji statusom u ekipi. Povratkom u Hravtsku potpisuje za Rijeku u kojoj je 1.

Pročitaj više

Trg Riječke rezolucije nije bio dugo prazan: Stiže Burger fest

Sutra u 17h na Trgu Riječke rezolucije u Rijeci je otvorenje manifestacije "Burger Fest”

Pročitaj više

Roditelji djece koju je liječila Jelena Roganović dali joj podršku:Ona je tu za svako dijete

Roditelji djece koju je liječila Jelena Roganović stali uz istaknutu liječnicu! Ona je tu za svako dijete, poručili su.

Pročitaj više

Nova knjižnica na ljeto 2022.

Nova knjižnica imat će brojne sadržaje, novina je odjel za slijepe i slabovidne osobe te računalna učionica

 

Pročitaj više

Smjena u Dječjoj bolnici Kantrida! Zašto je smijenjena Jelena Roganovic?

Točno je da sam jučer razriješena funkcije predstojnice Klinike za pedijatriju, i da sam dobila upozorenje s mogućnošću otkaza, ali isto tako sam upozorena od uprave da ne smijem davati podatke dok sam djelatnik KBC-a, rekla je za Dnevnik prof. Roganović. Njezinu smjenu odbio je komentirati ravnatelj KBC-a Rijeka uz pojašnjenje da joj je prethodio tajni postupak

Pročitaj više