Učionica

Učionica - 01.12.2021.

Kokolingo - prva digitalna logopedska vježbenica za djecu s artikulacijskim poremećajima. Osmišljena u Hrvatskoj u suradnji s timom stručnjaka iz područja računalnih znanosti i logopedije, o njoj u Inkluziji. OŠ Gornja Vežica priprema u virtualnom obliku Dan znanosti - promociju 4. Biltena Matematičke E učionice i večer matematike

Pročitaj više

Učionica - 24.11.2021.

Nagrada Ivan Filipović predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju. Gošće u studio dobitnice su godišnjih nagrada Ivan Filipović - u području srednjeg školstva NENSI ARAMINČIĆ, nastavnica u Medicinskoj školi u Rijeci, u području osnovnog školstva GORDANA PODOBNIK, učiteljica u OŠ Dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori. Prilozi - u okviru projekta Priprema za uvođenje predmeta Građanski odgoj I obrazovanje u srednje škole, predstavljen je prijedlog izrađenog kurikula, Akcija za 5, gradnja dvorane Medicinske škole u Rijeci.

Pročitaj više

Učionica - 27.10.2021.

Sažetak Učionice 27.10.2021.
Učiteljski fakultet u Rijeci obilježio 15 godina djelovanja. Koji su izazovi u obrazovanju odgojitelja i učitelja danas doznajemo od prodekanice za nastavu i studente izv. prof.dr.sc.Petre Pejić Papak, prodekanica za nastavu i studente na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Mali princ preveden je na više od 300 jezika i dijalekata pai na čakavštinu Hrvatskog primorja.

Pročitaj više

Učionica - 20.10.2021.

Učionica 20.10.2021.
Djece s teškoćama i razvoju i osobe s invaliditetom akteri su i sudionici filmova koji se prikazuju na festivalu Uhvati film. O njemu više u Inkluziji, U Ja znam pratimo projekt dviju umjetničkih škola Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Prilozima smo pratili i niz događaja u školama.

Pročitaj više

Učionica - 13.10.2021.

U Učionici govorimo o aktualnim temama. Pratimo provođenje Građanskog odgoja, otvorene su prijave za nagradu Ambasadori odgoja i obrazovanja. U gostima Lana Golob iz Odjela za školstvo Grada Rijeke, a iz Učeničkog doma Podmurvice gosti su Dolores Vitas, Toni Erdfeld i Filip Metz. Upoznaju nas s projektom Ekomurvologija iz koje je nastala Kulinarska murvo čarolija, a doznalo se više i o životu dudovog svilca.

Pročitaj više

Učionica - 06.10. 2021.

Sažetak emisije Učionica 06.10. 2021.
Povodom Svjetskog dana učitelja uručene nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicama i ustanovama u Primorsko-goranskoj županiji. U Rijeci ispraćeni nastavnici koji odlaze u mirovinu. OŠ Zamet obilježava 130 godina djelovanja, a u Inkluziji povodom Svjetskog dana cerebralne paralize govorimo o školovanju i vidljivosti djece i mladih u sustavu odgoja i obrazovanja.

Pročitaj više

Učionica, 29.9.2021

Predsjednica Zajednice tehničke kulture PGŽ Ružica Kamenjašević i Marija Antunović gošće su Učionice. Govorimo o važnosti tehničke kulture koja ima važnu odgojnu sastavnicu, razvija pozitivan stav učenika prema radu i djeluje na razvoj osobnosti. Razvija socijalne vještine za rad u skupini te djeluje na razvoj suradničkog učenja.

Pročitaj više

Učionica - 22.09.2021.

Sažetak emisije Učionica 22.09.2021.
Međunarodni je tjedan gluhih, Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije pripremila je nekoliko aktivnosti kojima će obilježiti ovaj važan tjedan za njihovu zajednicu. Gluhi u odgojno- obrazovnom sustavu i znakovni jezik tema razgovora u Inkluziji. Pružamo informacije o novostima s riječkog sveučilišta, vrtića, te govorimo o nedostatku logopeda. U Ja znam svira Fran Živković, talentirani gitarista koji je bio i inspiracija za jedan animirani crtani film.

Pročitaj više

Učionica - 15.09.2021.

Sažetak emisije Učionica 15.9.2021. Studenti su odabrali studije među njima i program Odjela za biotehnologiju koji u suvremenim laboratorijma studentima nudi mogućnosti brojnih istraživanja i rada. Počeo je 4.Festival psihologije i medija u organizaciji Društva psihologa PGŽ. U Inkluziji govorimo o inkuzivnom kinu, u Ja znam o malim genijalcima, a pratimo i teme vezane za odgoj i obrazovanje.

Pročitaj više

Učionica - 08.09.2021.

Sažetak Učionice 8.9.2021.

Krenula je nova nastavna godina, kako je izgledao prvi dan istražile su na terenu naše ekipe te doznale kako će se odvijati obrazovanje osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Gosti u studiju psihologinja Nada Kegalj i ravnatelj OŠ Hreljin Zoran Pavletić. Zadržavamo rubrike Ja znam - održana je prva Ljetna škola kemije za studente, a u Inkluziji govorimo o školovanju djece s dijabetesom i izazovima s kojima se susreću.

Pročitaj više

Učionica - 28.04.2021.

Sažetak emisije Učionica 28.4.2021. Hotelijersko-turistička škola Opatija ove godine obilježila je 92.obljetnicu osnutka, koji su izazovi rada i prilagodbe na aktualnu situaciju doznajemo u emisiji. Dan hrvatske knjige zainteresirao nas je za razgovor s piscem o pisanju, čitanju domaćih autora. U Inkluziji o projektu u kojem će osim djece slabijeg socijalno ekonomskog statusa biti uključena i djeca s teškoćama u razvoju te problemima u ponašanju.

Pročitaj više

Učionica - 21.4.2021.

Sažetak emisije Učionica 21.4.2021.

Medicinski fakultet u Rijeci djeluje 65 godina, koji su smjerovi traženiji i koje novitete pripremaju što se tiče studija doznajemo emisiji, kao i nešto više o OŠ Bakar i izvođenju nastave po modelu C. Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje Učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijci i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke udružili su snage u projektu Ples na platnu

Pročitaj više

Učionica - 14.04.2021.

Sažetak emisije Učionica 14.04.2021.

Odgoj djece nikad izazovniji kao ni pitanje jesmo li sposobni odgojiti djecu 21. stoljeća. Gošća je sveučilišna profesorica Jasminka Zloković, pedagoginja koja iza sebe ima nis objavljenih knjiga i znanstvenih radova. U emisiji prikazujemo radove učenika ŠPUR-a, pratimo zbivanja vezana za školstvo.

Pročitaj više

Učionica - 17.03.2021.

Sažetak emisije Učionica 17.3.2021.

Upoznajemo djelatnost Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, te najavljujemo aktivnosti u tjednu za darovitost od 22.-26. ožujka. Glazbeni odjel Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva zbog velikog interesa djece za glazbenim obrazovanjem preselio se u nove prostore. Time se donekle rasteretila centralna zgrada škole koja je među najvećima u županiji.

Pročitaj više