Jelenje

Mještani Jelenja poručuju: Ne dirajte poje

Mještani Jelenja žestoko se protive izgradnji trgovačkog centra na Grobničkom polju. Svoje nezadovoljstvo o odluci općinske vlasti iskazuju prosvjedima. Načelnik ne želi pred kamere

Pročitaj više

Jelenje Hike and bike on line

Planinarski putevi za Hahlić i sve biciklističke staze na području Jelenja sada su objedinjene na najnovijoj online platformi.Virtualni vodič Jelenje Hike and Bike novitet je koji će posjetiteljima pružiti priliku da svoj aktivni odmor u prirodi provedu i prilagode na način koji im najviše odgovara.

Pročitaj više

Maske: Nova izložba Margarete Krstić u Dražicama

Maske - keramika i minijaturne slike, nova je izložba Margarete Krstić postavljena u  Stalnom postavu Turističke zajednice Općine Jelenje u Dražicama.

Izložba je postavljena do 14.2.2021, može se pogledati svaki dan od 11 do 20 sati. 

Pročitaj više

Biti mlikarica

Kako je nekada bilo biti mlikarica, barem djelomično, mogli su danas iskusiti svi zainteresirani, okupljeni u šetnji u sklopu manifestacije "Feral ki j´ pušćal sinjal", tradicionalno posvećenoj grobničkim ali i svim ostalim mlikaricama našega kraja.

Kako je bilo ustati se u ranu zoru i pod teretom svježe pomuženog mlijeka pješačiti do Rijeke, moglo se doživjeti u današnjoj šetnji, pod motom Da se ne pozabi.

U 7 sati ujutro s latama i feralićem iz Dražica, 50-tak ljudi zaputilo se, baš kao ONA, pješice, sve do trga u Gradu koji teče, Mljekarskog trga.

Pročitaj više

Sjećanje na grobničke mlikarice u subotu u Jelenju

U znak poštovanja i sjećanja na grobničke mlikarice i težak život svih žena mlikarica u subotu 24.07.2021.bit će organizirana dva događaja pod zajedničkim nazivnikom "Biti mlikarica".

Pročitaj više

PGŽ te općine Čavle i Jelenje zajednički financiraju obnovu Spomenika podhumskim žrtvama u Sobolima

Župan Zlatko Komadina, načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i načelnik Jelenja Robert Marčelja potpisali su ugovore o sufinanciranju radova obnove Spomenika podhumskim žrtvama u Sobolima ukupne vrijednosti pola milijuna kuna.

Pročitaj više

Otvorenje OŠ Jelenje – Dražice

Ovo je povijesni dan za Općinu Jelenje, sve stanovnike, a pogotovo djecu kojoj predajemo novi reprezentativni, funkcionalan i suvremeno opremljen školski objekt sa sportskom dvoranom“, rekao je župan Zlatko Komadina na današnjoj svečanosti otvorenja najvećeg kapitalnog projekta PGŽ u ovom mandatu, rekonstruirane i dograđene OŠ „Jelenje-Dražice.

Pročitaj više

Dovršena nova, suvremeno opremljena škola u Dražicama,  najveći pojedinačni kapitalni projekt školstva

Dobivanjem uporabne dozvole, šest mjeseci prije ugovorenog roka, završena je rekonstrukcija i dogradnja zgrade OŠ „Jelenje-Dražice“ i izgradnje školske sportske dvorane. Vrijednost projekta je 41 milijun kuna, a zajednički su ga financirali Primorsko-goranska županija s 60 posto u iznosu 24.600.000,00 kuna i Općina Jelenje - Dražice s 40 posto udjela odnosno 16.400.000,00 kuna.

Pročitaj više

Nakon proljetnih školskih praznika svoja vrata učenicima otvara obnovljena OŠ Jelenje-Dražice

Pri samom su kraju 40 milijuna kuna vrijedni radovi na rekonstrukciji i dogradnji osnovne škole Jelenje-Dražice kao i nove školske dvorane. Riječ je o pojedinačno najvećoj kapitalnoj investiciji u školstvo Primorsko- goranske županije

Pročitaj više

Županijska uprava za ceste u Općini Jelenje trenutno izvodi radove proširenja prometnice u Zoretićima

Županijska uprava za ceste u Općini Jelenje trenutno izvodi radove proširenja prometnice u Zoretićima, a zbog nemogućnosti zatvaranja prometa u vrijeme radova tom dionicom je trenutno otežan promet, te se mole vozači na strpljenje.

Pročitaj više

Vatrogasci Jelenje pojačali aktivnosti u Gradu Petrinji

 

Prvim danom nove godine pojačana je aktivnost vatrogasaca iz Jelenja u Gradu Petrinji. Naime, za Petrinju je krenula nova smjena od tri vatrogasca iz DVD-a Jelenje s još jednim dodatnim vozilom, kako bi zamijenili ekipu iz Jelenja koja je na trenu od utorka, 29.12.2020. godine.

 

Pročitaj više

Preminula je posljednja mlikarica Darinka Brnja

Nažalost, u svojoj 91. godini, krajem prosinca napustila nas je najstarija i posljednja grobnička mlikarica Darinka Brnja iz Dražica. Tužnu vijest za sve Grobničane ali i Riječane objavila je Općina Jelenje na svojim službenim internetskim stranicama. Kako je u više navrata kazala mlikaricu Darinku život nije mazio, a mama ju nije štedjela kad su u pitanju bili fizički i kućanski poslovi jer, trebalo je preživjeti teška vremena pridavajući mlijeko i ostale domaće namirnice u Rijeci i okolici.

Pročitaj više

U Jelenju gotovo 2% populacije zaraženo COVID-19 virusom

U posljednjih pet dana situacija se u Jelenju naglo pogoršala pa je ta općina s današnjim danom prešla brojku od 100 zaraženih što znači da Jelenje sada spada pod visoko rizična područja. 

Pročitaj više

Župan Komadina obišao završne radove na OŠ “Jelenje Dražice”

Župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja sa suradnicima obišli su gradilište OŠ „Jelenje-Dražice“ gdje su u tijeku završni radovi na kapitalnom projektu rekonstrukcije i dogradnje zgrade škole i izgradnje školske sportske dvorane.

Pročitaj više