Kostrena

I ovo ljeto koncert s mora u Kostreni: U četvrtak će zaploviti Duško Jeličić i Bonaca

I ovog ljeta Centar kulture Kostrena ponovno organizira koncert s mora. U četvrtak, 7. srpnja, s početkom u 17.30 sati, na brodu Dezinsekcije, kostrenskim uvalama zaplovit će Duško Jeličić Dule i Bonaca.

Pročitaj više

Polaznici glazbenog kampa PIG oduševili publiku završnim koncertom

Izvrsnim nastupom dvaju bendova završeno je drugo izdanje glazbenog kampa PIG koji se od 30 lipnja do 3. srpnja održavao u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.

Pročitaj više

Održano prvo izdanje memorijalnog boćarskog turnira “Milan Tićak”

Na boćalištu u Žuknici održano je prvo izdanje boćarskog turnira “Memorijal Milan Tićak”, u čast dugogodišnjem predsjedniku boćarskog kluba Milanu Tićku. Turnir je organizirao Boćarski klub Kostrena pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Sportske zajednice Općine Kostrena. Uoči otvorenja sportskog dijela turnira članovi obitelji, predstavnici boćarskog kluba, Općine Kostrena i Općinskog vijeća, Sportske zajednice, kostrenskih ustanova i udruga te Milanovi suborci i prijatelji posjetili su njegov grob.

Pročitaj više

Prezentacijama ideja i dodjelama nagrada zaključen Hackathon

Prezentacijom ideja i proglašenjem pobjedničkih timova zaključen  je Hackathon, zanimljivo edukativno natjecanje na kojem je sedamdesetero djece pet dana rješavalo pet problema lokalne zajednice.

Pročitaj više

Započeo je program Kostrenskog leta!

Uprizorenjem djelića nekadašnjeg načina života Kostrene uz koji je vezana priča o kostrenskim počivalima, započeo je program Kostrenskog leta.

Pročitaj više

UDVDR Kostrena pobjednik sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Vrbovskom

UDVDR Kostrena predstavljat će Primorsko-goransku županiju na državnim igrama koje će se održati u listopadu u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Pobjedu na županijskim sportskim igrama do sada su osvojili šest puta, među kojima su dvije uzastopne pobjede zadnje dvije godine

Pročitaj više

Kostrena Kids Outdoor privukao je veliki broj posjetitelja!

Ispred Sportske dvorane Kostrena bile su organizirana razna sportska I zabavna događanja.

Pročitaj više

Kostrena se ovaj vikend pretvara u veliku igraonicu

Kostrena kids' outdoor, naziv je dvodnevne manifestacije, koja će se odvijati ovog vikenda. Žongliranje, crtanje, vožnja monocikla i rolanje, samo su neke od aktivnosti u kojima će djeca moći sudjelovati.

-Mislim da je navjeća atrakcija svakako ovaj ovdje poligon za rolanje, koji se prostire na 250m2. Ja vjerujem da će svi uživati, a možda je dobro naglasiti da su svi programi i sudjelovanje potpuno besplatni, rekla je direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Belma Džomba 

Pročitaj više

Kuća kostrenskih pomoraca

Općina Kostrena i Centar kulture potpisli su ugovore s izvoditeljima o nabavi opreme i uslugama za održavanje multimedijalnog postava interpretacijskog centra Kuća kostrenskih pomoraca

Pročitaj više

Otvoren Javni poziv kućanstvima za dodjelu kompostera

Općina Kostrena kontinuirano unaprjeđuje sustav gospodarenja otpadom na svojem području.

Pročitaj više

Galebaš Karlo Ugrin državni prvak u klasi ILCA 4

Jedriličarski klub GALEB dobio je novog državnog prvaka. Karlo Ugrin državni je prvak u klasi ILCA 4 u konkurenciji jedriličara do 16 godina.

Pročitaj više

Pioniri Petrinje i UDVDR Rab pobjednici 15. memorijalnog turnira Ivica Opačak Pajo

Ovogodišnje izdanje turnira okupilo je četiri veteranske ekipe; HVIDRA Petrinja, UDVDR Rab, NK Pomorac 1921. i UDVDR Kostrena te 6 pionirskih i to tri ekipe NK Mladosti iz Petrinje, NK Zagorec Krapina, NK Rab i NK Pomorac 1921.

Pročitaj više

Noć knjige u Kostreni uz knjige, predstave i radionice

Najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje Noć knjige održavat će se od 22. do 25. travnja, s više od 1200 programa i akcija u 250 gradova i mjesta diljem Hrvatske među kojima je i Kostrena.

Pročitaj više

Općina Kostrena dobila Premium zeleni certifikat za primjenu ekoloških rješenja u poslovanju

Općina Kostrena našla se u društvu gradova, općina i tvrtki koje svoje poslovanje nastoje učiniti što ekološkijim. 

Pročitaj više