Kostrena

Naša Kostrena

- Dan susjedstva Kostrena predstavljen je kroz program "U potrazi za srcem Kostrene", a koji naglasak stavlja na bogatu pomorsku baštinu ovog kraja.

- Cjelodnevnim sportskim aktivnostima u Kostreni svečano proslavljena 25. godišnjica Oluje Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Kostrena, prigodnim je sportskim programom na teniskim terenima u Žuknici svečano obilježila 25. godišnjicu vojno-redarstvene akcije Oluja. Preko 150 sudionika natjecalo se u malom nogometu, šahu te briškuli i trešeti, a otkriven je i pomični mural s imenima dva poginula te 39 umrlih kostrenskih branitelja.

Pročitaj više

Kostrena: Uz novi način rada i s puno veselja počela nova školska godina

Na igralištu pored Osnovne škole kratkim pozdravnim govorima obilježen je početak nikad izazovnije školske godine.

Pročitaj više

Kostrena: Cheesburger dostavljen dronom

U Kostreni je po prvi puta u Hrvatskoj hrana na neku kućnu adresu dostavljena dronom. Cheesburger je sretno stigao do odredišta...

Pročitaj više

Brojni posjetitelji u potrazi za srcem susjedstva Kostrena EPK

 

 

Susjedstvo Kostrena, jedno od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u četvrtak je imalo svoj dan. Program pod nazivom U potrazi za srcem Kostrene, koji je baš poput života mnogih Kostrenjana isprepleten morem i pomorstvom, okupio je publiku svih generacija.

 

Pročitaj više

Belma Džomba nova direktorica TZ Kostrene

 

Na osobni zahtjev dosadašnja direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Kostrena Sandra Svetić, 19. kolovoza 2020. godine prestaje obnašati tu funkciju, a 20. kolovoza na mandat od četiri godine direktorica TZ Kostrene postat će Belma Džomba. Izmjenom Zakona o turističkim zajednicama, direktori turističkih zajednica sada tu funkciju obavljaju u mandatu od četiri godine, s mogućnošću ponovnog reizbora od strane Turističkog vijeća.      

Pročitaj više

Kostrena krenula u izradu Programa zaštite divljači na površinama izvan lovišta

Posljednjih godina Kostrena ima problem s divljači u naseljenim područjima. S obzirom da je riječ o naseljenom prostoru, odstrel nije dozvoljen, a mjere koje se smiju provoditi su ograničene i daju vrlo kratkoročne rezultate. Općina Kostrena se za pomoć u rješavanju ovog ozbiljnog problema obratila Ministarstvu poljoprivrede,  Upravi šumarstva, lovstva i drvne industrije i Lovačkom savezu PGŽ-a.

Pročitaj više

Uskoro počinje 3. KuK (Kino u Kostreni)

Dio ovogodišnje manifestacije "Ljeto u Kostreni" je i treće izdanje KUK-a, kina na otvorenom u suradnji s Motovun film festivalom.

U ponedjeljak, 10. kolovoza na rasporedu je animirana obiteljska avantura „Pazi se čarobnjaka“, a u utorak, 11. kolovoza može se pogledati Oskarom nagrađenog „Parazita“. Projekcije započinju u 21 sat na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena. Ulaz je besplatan!

Pročitaj više

Pogodnosti za kostrenske učenike

Općina Kostrena sufinancirat će troškove mjesečne autobusne karte KD Autotrolej svim redovnim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Kostrene koji dostave potvrdu o obavljanju obavezne učeničke prakse tijekom srpnja i kolovoza, ukoliko to pravo već ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi.  Zahtjev za refundiranje troška prijevoza od 25 % za srpanj i 100% za kolovoz, podnosit će se u Općini Kostrena od 26. kolovoza do 30.

Pročitaj više

Naša Kostrena

U novoj emisiji "Naša Kostrena" bili smo na otvorenju nove ceste u Pavekima; posjetili smo reciklažno dvorište na Urinju; obilježili smo i veliku, 25 godišnjicu TZ Kostena te se družili sa brojnim umjetnicima na likovnoj koloniji u Žurkovu. A kako su ova brojna događanja izgledala, pogledajte u nastavku.

Pročitaj više

Završeni radovi u kostrenskom naselju Glavani

Završeni su radovi na izgradnji 380 metara sanitarne kanalizacije u kostrenskom naselju Glavani. Investicija vrijedna oko 2 milijuna kuna financirana je iz sredstava naknade za razvoj na području Općine Kostrena, a provedena je putem Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija dok je Općina Kostrena izradila projektnu dokumentaciju i ishodila građevinske dozvole. U sklopu investicije izvedeni su novi priključci na kanalizaciju te izgrađeni novi i rekonstruirani postojeći vodovodni priključci.

Pročitaj više

Prigodnim programom obilježena 25. godišnjica Oluje

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Ogranak Kostrena, prigodnim je programom obilježila 25. godišnjicu vojno-redarstvene akcije Oluja. U sportskom dijelu programa na teniskim terenima u Žuknici održavao se dvodnevni teniski turnir, a u nedjelju 2. kolovoza, održan je malonogometni turnir te turnir u šahu, briškuli i trešeti.  U malom nogometu prvo mjesto pripalo je ekipi iz Opatije, drugo mjesto veteranima Pomorca, a treće mjesto ekipi iz Crikvenice. U teniskom turniru prvo mjesto osvojio je Zoran Antić, drugo mjesto Damir Grbić dok je treći Egon Bobanović.

Pročitaj više

Galebaši Tin i Edo Fike prvaci Hrvatske u klasi 420

Galebaši Tin i Edo Fike prvaci Hrvatske u klasi 420

Pročitaj više

Kostrenska obalna šetnica bogatija za atraktivni vidikovac i nove dizajnerske klupe

Iznad jedne od najljepših kostrenskih plaža postavljen je atraktivni vidikovac s klupama koje je dizajnirao poznati umjetnički kolektiv Numen/For Use, a izradila tvrtka Prostoria. Uređenje obalnog puta nastavlja se novim zanimljivim projektom za koji je Kostrena dobila bespovratnih 981 tisuću kuna.

Pročitaj više

Kostrena; najava edukativne online radionice o otpadu

Kao dio komunikacijskih aktivnosti projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u Kostreni, u utorak 21. srpnja, od 18 do 19:30 sati na poveznici https://www.puppis.biz/kostrena održat će se edukativna online radionica o odvojenom prikupljanju otpada, ulozi i načinu rada reciklažnih dvorišta.

Pročitaj više

Reciklažno dvorište Kostrena

U Općini Kostrena izgrađeno je reciklažno dvorište vrijedno 3,5 milijuna kuna od čega je iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija dobiveno bespovratno 2 milijuna kuna. Reciklažno dvorište izgrađeno je na parceli površine 2.642 m2, nalazi se uz prilaznu cestu koja vodi od kružnog raskrižja Urinj prema glavnom ulazu u Rafineriju nafte Rijeka.

Pročitaj više