Kostrena

U rujnu počinje gradnja Kuće kostrenskih pomoraca

Kreće sanacija, adaptacija i unutarnje uređenje zgrade stare škole u Sv. Barbari, čime počinje realizacija dugo očekivanog projekta Kuća kostrenskih pomoraca.

Pročitaj više

Na pozornici na moru Urban&4 zatvaraju Kostrensko kulturno leto

Ulaz na koncert 31. kolovoza je besplatan, no radi kontrole broja posjetitelja potrebno je imati numeriranu ulaznicu. Ulaznice se mogu preuzeti u Turističkom informativnom centru

Pročitaj više

U Kostreni počinje kino na otvorenom.

Sutra, 11. kolovoza počinje četvrto izdanje Kina u Kostreni, poznatijeg kao KuK.

Pročitaj više

Nakon energetske obnove kostrenski vrtić dobio i fotonaponsku elektranu

Nakon energetske obnove zgrade kojom je povećana energetska učinkovitost i omogućen prelazak iz energetskog razreda C u energetski razred A, kostrenski vrtić  „Zlatna ribica“ dobio je i fotonaponsku elektranu za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora čime će se dodatno smanjiti energetski troškovi kao i ugljični otisak vrtića.

Pročitaj više

Svečanim protokolom obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te mimohodom i misom u Župnoj crkvi sv. Lucije, u Kostreni je svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Pročitaj više

Kostrenski suveniri s „potpisom“ 

Slavna po svojim pomorcima koji će uskoro dobiti hommage u vidu Kuće kostrenskih pomoraca, danas Kostrena ima neke nove amabasadore koji svojim radom i postignućima pronose njezino ime diljem svijeta, a među njima je i poznati dizajner Juraj Zigman.

Pročitaj više

Predstava za djecu u srijedu ispred Sportske dvorane u Kostreni

U srijedu, 28. srpnja na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena s početkom u 21 sat održat će se predstava za djecu „Koje je godišnje doba najljepše“. Radi se o edukativnom mjuziklu Studija Suncokret čiji je osnivač Duško Mucalo, koji je ujedno i autor brojnih edukativnih lutkarskih mjuzikla za djecu.

Pročitaj više

Naša Kostrena 23.7.2021.

U najnovijoj emisiji teme su 18. izdanje međunarodne likovne kolonije, utrka Kostrena Mountain trail i Ekološki park Rasadnik

Pročitaj više

U Kostreni održana berba lavande

U ekološkom parku „Rasadnik“, u Kostreni, održana je berba lavande

Pročitaj više

Vikend u Kostreni u znaku sporta i dobre zabave

Iako su mnoga masovnija događanja u Kostreni otkazana s ciljem očuvanja povoljne epidemiološke situacije, subota  donosi zanimljiv dnevni i večernji program na više lokacija.

Pročitaj više

Kostrenski ekološki park dobio novu vrtnu kućicu

U jedinstvenom ekološkom parku Rasadnik u Kostreni, svoje mjesto pronašla je nova drvena kućica čiju je nabavku za potrebe udruge Ekoregija Kostrena s 20 tisuća kuna sponzorirala Ina.

Pročitaj više

Pachamama Street connection na Koncertu s mora u Kostreni

U četvrtak 22. srpnja u 18 sati u Kostreni će zaploviti još jedan zanimljiv koncert s mora! Šetače na obalnom putu i kupače najposjećenijih kostrenskih plaža svojim šarolikim repertoarom rasplesat će i zabaviti bend PachaMama Street Connection.

Pročitaj više

Koncerti s mora - PachaMama Street Connection nastupa u Kostreni

U četvrtak 22. srpnja u 18 sati u Kostreni će zaploviti još jedan zanimljiv koncert s mora. Šetače na obalnom putu i kupače najposjećenijih kostrenskih plaža svojim šarolikim repertoarom ovoga puta će rasplesati bend PachaMama Street Connection.

Pročitaj više

Otkazana Kostrenska noć i Kostrena Food Truck festival

U skladu s preporukom Ministarstva turizma i sporta kojom su turističke zajednice pozvane da svojim djelovanjem doprinesu očuvanju povoljne epidemiološke situacije i nastavku uspješne i sigurne turističke sezone, Turistička zajednica općine Kostrena otkazuje održavanje dijela programa Kostrenskog leta planiranih za kraj srpnja i početak kolovoza.

Pročitaj više

Kreativan odgovor Kostrene na mjere -koncerti koji će doploviti publici

"Ploviti se mora", za Kostrenu oduvijek ima posebno značenje pa će tako Kostrena zaploviti i kroz nove epidemiološke mjere

Pročitaj više