Kraljevica

Zajednički projekt Rijeke, Kraljevice i Kostrene za djecu i mlade „Stori po svoju“

Općina Kostrena, Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena partneri su u projektu „Stori po svoju“, kojem su dodijeljena bespovratna EU sredstva u iznosu od preko 2.7 milijuna kuna. Cilj projekta je približiti STEAM područje (science, technology, engineering, mathematics +art), djeci i mladima te pritom pridonijeti njihovoj socijalnoj uključenosti kroz brojne programe i radionice koje će se organizirati u iduće dvije godine.

Pročitaj više

Pronašao izgubljenu mačku nakon 13 godina

Alan Crnković iz Kraljevice ispričao nam je jednu lijepu priču, kako je nakon 13 godina pronašao svoju mačku Žužu

 

 

Pročitaj više

22. Hodočašće brodovima - Kraljevica

Na prvu nedjelju došašća, tradicionalnim hodočašćem pomoraca brodovima u Kraljevicu počeo program proslave blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara i djece.

Pročitaj više

Kraljevica: Na bankomatu pronašao nekoliko tisuća kuna pa novac predao policiji

Građanin policiji predao pronađeni novac

 

Jučer, 26. studenoga u Policijsku postaju Crikvenica pristupio je građanin te policiji predao pronađeni novac. Naime, dan ranije, 25. studenoga savjesni i pošteni građanin namjeravao je koristiti bankomat u Kraljevici te pri tom pronašao potvrdu i nekoliko tisuća kuna. Pronađeni novac nije zadržao već ga je predao policiji kako bi novac bio vraćen onome kome zaista i pripada.

Pročitaj više

POS stanovi - Kraljevica

U Šmriki je svečano položen kamen temeljac za izgradnju poslovno stambene zgrade čime je i simbolično najavljen početak izgradnje zgrade koja će imati 8 POS-ovih stanova i 3 poslovna prostora

Pročitaj više

POS stanovi - Kraljevica

Potpisivanjem ugovora između Grada Kraljevice, APN-a i izvođača radova označen je početak gradnje POS-ovih stanova i poslovnih prostora u Šmriki. Projekt je vrijedan gotovo 7 milijuna kuna, a biti će dovršen krajem 2021. godine.

Pročitaj više

Kraljevica postala centar kulture

Umjetnici Lina Franko i Andi Slawinski predstavili su hrvatsko njemački projekt koji sljedećih deset godina u Kraljevicu dovodi brojne umjetnike i kulturne manifestacije

Pročitaj više

Kraljevica u doba koronavirusa

Kako bi se ublažile negativne posljedice koje će kriza izazvana pandemijom koronavirusa ostaviti na gospodarstvo i na živote građana, Grad Kraljevica donio je niz različitih mjera.

Pročitaj više

Školarci upoznaju život Frankopana

U sklopu projekta Putovima Frankopana u školama Primorsko-goranske županije održavaju se pričaonice i kreativne radionice Postajem Frankopan.

Prve je pripovjedačica i ilustratorica Margareta Peršić održala u Kraljevici i Krku.

Za učenike nižih razreda osnovnih škola u tim je mjestima pripremila posebne priče i radionice nadahnute tamošnjim životom Frankopana. Naime, svaka se edukacija vezuje uz obližnji interpretacijski centar o toj plemićkoj obitelji.

Pročitaj više

Dvorac Nova Kraljevica

Kreću preko 9 milijuna kuna vrijedni radovi na uređenju okoliša srednjkovjekovne utvrde Frankopana

Pročitaj više

Akcija darivanja krvi

Akcija darivanja krvi Crvenog križa Rijeka

 

 

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Aktiv darivatelja krvi Kraljevica organiziraju akciju darivanja krvi

u subotu, 18. siječnja 2020. godine u vremenu od 8,00 do 12,00 sati.

Akcija će se održati u prostoru Hotela Kraljevica, Kraljevica.

 

Pročitaj više

Mesopustari Kraljevice preuzeli vlast

U Kraljevici je od subote vlast u rukama maškara. Ključ su iz ruku gradonačelnika preuzeli članovi udruge Mesopustari Kraljevica a u njihovom će vlasništvu ostati punih 6 tjedana.

Pročitaj više

Dan Grada Kraljevice

Povodom sv. Nikole, zaštitnika Grada Kraljevice održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kraljevice.

Pročitaj više

Podmorsko hodočašće

Rekordnih 110 ronilaca odazvalo se na već tradicionalnom 11. po redu podmorskom hodočašću Sv. Nikoli u Kraljevici

Pročitaj više

Mikuljna u Kraljevici

U čast zaštitniku Kraljevica je pripremila bogat i raznolik program koji će trajati od 30. studenog do 8. prosinca 2019. godine. U veselom i slavljeničkom programu sudjeluju mnoge naše Udruge, klubovi, vrtić, škola, crkva, mjesni odbori, građani, župljani… Bez njih, njihovog rada i truda, organiziranje programa i obilježavanje blagdana u čast našeg zaštitnika ne bi bilo ovako raznoliko i posebno.
 

Pročitaj više