Kultura

Edi Jurković: Kad je život bio novi val (monografija Omladinskog lista Val 1975-1990)

Atraktivna monografija „Kad je život bio novi val“ sveobuhvatno je predstavljanje riječkog omladinskog lista „Val“ koji je u Rijeci redovno izlazio punih 16 godina, od 1975. do 1990. godine.

Pročitaj više

Blažević vs. Slama

Sudski spor pokrenuo je glumac Zalijanske drame riječkog kazališta Lucio Slama koji je nakon više od 30 godina staža u kazalištu dobio otkaz. U ovom su slučaju, u sklopu nove sistematizacije radnih mjesta, presudile kvalifikacije, odnosno formalno obrazovanje glumca.

Pročitaj više

U Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku održana praizvedba Cerničkog Križnog puta

Cernički Križni put, oratorij za orgulje, violinu i vokal doživio je svoju praizvedbu u Župnoj crkvi sv.Filipa i Jakova u Gradu Grobniku.

Pročitaj više

Povodom Međunarodnog dana žena u Galeriji Principij otvorena izložba posvećena ženama

Povodom Međunarodnog dana žena Fotoklub Rijeka otvorio je izložbu posvećenu ženama. Na natječaj Fotografkinje su se javile 132 autorice iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Nizozemske sa ukupno 769 fotografija. Od svake je autorice odabrana po jedna fotografija koje su izložene u Galeriji Principij.

Pročitaj više

Program u Art kinu posvećen je indijskom modernom filmu i ženama

Ciklus indijskog filma bit će prtikazan od 11 do 14. ožujka U dvoranu Art kina broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničan ,potrebno je rezervirati svoje mjesto.

Pročitaj više

Prirodoslovni muzej Rijeka

Prirodoslovni muzej Rijeka napravio je velike iskorake u prezentaciji svoje muzejske građe, a uskoro otvaraju i novi postav u dislociranom prostoru u Brodu na Kupi.

Pročitaj više

Nakon restauriranja, slike braće Klimt spremne za izložbu

 

Kako se približava otvorenje izložbe „Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza“ koncem travnja u Muzeju grada Rijeke, slike predviđene za izlaganje spremne su za oči posjetitelja.

Pročitaj više

Nova Gradska knjižnica u kompleksu Benčiću gotova do idućeg proljeća

Za nešto više od godinu dana Rijeka će u T-objektu u bivšem industrijskom kompleksu Rikard Benčić dobiti novu Gradsku knjižnicu, radove usporili potoci i mekano tlo

Pročitaj više

Dječja kuća u Rijeci

Radovi su gotovi. Čeka se otvorenje do kraja mjeseca, do tada, istražili smo što će sve nuditi prva Dječja kuća u Hrvatskoj vrijedna 55 milijuna kuna

Pročitaj više

Ženijalni dani - Art-kino Croatia

Ženijalne dane povezuju filmovi o snažnim ženama. Filmska manifestacija počinje u petak. Prvi igra kineski dokumentrac Usidjelice kojemu će to biti hrvatska premijera. Film se se bavi posljedicama dugogodišnje kineske politike jednog djeteta koja je uzrokovala visoku stopu femicida i nekoliko desetina milijuna djevojčica manje

Pročitaj više

Stribor zatvorio vrata

Nakon 27 godina Dječja knjižnica Stribor zatvorila svoja vrata – krenuo proces preseljenja na novu adresu u Dječju kuću.

Pročitaj više

Na Gradskom vijeću Grada Rijeke u četvrtak raspravljat će se o poslovanju poduzeća Rijeka 2020 za 2019. godinu

Na Gradskom vijeću Grada Rijeke u četvrtak raspravljat će se o poslovanju poduzeća Rijeka 2020 za 2019. godinu. Izvješće direktorice gradski Odbor za kulturu danas nije podržao.

Pročitaj više

Crvena škola - izložba

Književnica, esejistica i prevoditeljica Dubravka Ugrešić postavila izložbu na temu školske početnice i peokrake zvijezde

Pročitaj više

U potrazi za maskom

Mašakare kroz umjetnički izričaj šestero različitih umjetnika predstavila je izložba U potrazi za maskom.

Pročitaj više

Simfonijski koncert "Fauré, Saint-Saëns, Ravel" - HNK Ivana pl. Zajca

Simfonijskim koncertom "Fauré, Saint-Saëns, Ravel" nastavljena je koncertna sezona u HNK Ivana pl. Zajca. Pod ravnanjem maestra Ville Matvejeffa koncert je publici pružio sjajnu večer francuske glazbe

Pročitaj više