Kultura

Baletna razglednica u subotu ispred Zajca

U subotu 10. rujna u 11 sati ansambl riječkog Baleta s karakterom koji uvijek pleše do posljednjeg daha, ponovno silazi s pozornice i izlazi ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca na susret sa svojom publikom. Tom će prigodom održati svoj klas, svakodnevne vježbe, na otvorenom, a potom i dio iz predstave “Rossini cards”, dijelom “TransParade”, premijerne predstave kojom će baletni ansambl 1. listopada otvoriti svoju novu sezonu u “Zajcu”.

Pročitaj više

Počinje Vrisak! Rijeka postaje središte kulturnog života Hrvatske i regije

 

Vrisak – festival autora i sajam knjiga i ove godine stavlja Rijeku u središte književnog i kulturnog života Hrvatske i regije! Od 11. do 18. rujna u riječkom kvartu kulture, art-kvartu „Benčić“ organizator festivala, izdavačka kuća V.B.Z., donosi preko četrdeset književnih programa: promocija, predstavljanja, razgovora i tribina, uz popratni glazbeni i filmski program.

Pročitaj više

Rijeka iz dana u dan, Rijeka svaki dan

Izložba fotografija Sekcije mladih Fotokluba Rijeka 

 

 

Pročitaj više

Besplatno vođenje izložbama u Palači šećera

U utorak, 6. rujna, Muzej grada Rijeke poklanja besplatno stručno vođenje trima izložbama u Palači šećera. Riječ je, ponajprije, o stalnom postavu posvećenom povijesti Rijeke, koji se u Palači proteže na dva kata. Druga izložba je „Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza“, koja se može vidjeti u zasebnom prostoru na drugom katu zdanja. Treća izložba je postavljena u Svečanoj dvorani Palače, a prikazuje „Izbor kazališnih kostima Ružice Nenadović-Sokolić“. 

Stručno vođenje izložbama bit će toga dana u dva termina, u 11 i 14 sati.

Pročitaj više

Počeo upis pretplata u Zajcu: Nova sezona imat će 16 premijera

 

Upis pretplatnika za kazališnu sezonu 2022./2023. koja će se odvijati pod nazivom „Transformacije“ počeo je na blagajni HNK Ivana pl. Zajca u četvrtak, 1. rujna 2022!

Prema već ustaljenom ritmu, upisi dosadašnjih odnosno prošlosezonskih pretplatnika trajat će do 12. rujna do kada će ih čekati njihova ranije odabrana mjesta u gledalištu, a upis novih pretplatnika kreće 13. rujna.

Blagajna „Zajca“ će do konca rujna biti otvorena radnim danom od 9 do 19 sati, a subotom od 9 do 13 sati.

Pročitaj više

Nova sezona Gradskog kazališta lutaka pod motom Kazalište – prostor slobode

Tri premijere – bez kojih kazalište ne može i reprizni repertoar za sve uzraste, nove radionice, 27. revija lutkarskih kazališta, razne zanimljivosti i južnojadranska turneja za početak nove sezone

Pročitaj više

No Borders Orchestra 28.kolovoza nastupa u Rijeci

Ansambl No Borders Orchestra, koji je prošle godine po prvi puta nastupio u Rijeci i oduševio brojnu publiku, u Rijeku dolazi ponovo i ove godine. Njihov nastup održat će se u nedjelju, 28. kolovoza 2022., u Exportu, s početkom u 20.30 sati. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Pročitaj više

Muzej starih računala posjećuju turisti iz cijelog svijeta

Neki od eksponenata su od iznimnog povijesnog značaja u svijetu tehnologije.

Pročitaj više

Izložbu Antona Ambrozicha u galeriji Garbas vidjelo 2000 posjetitelja

Nakon mjesec i pol dana u nedjelju 31. srpnja završava velika izložba skulptura riječkog autora Antona Tonyija Ambrozicha u galeriji Garbas - Poezija pokreta. 

Pročitaj više

Muzej grada Rijeke u borbi za nagradu europskog muzeja godine

Hoće li Palača šećera u Rijeci dobiti Nagradu europski muzej godine ili možda postati dobitnik Godišnje muzejske nagrade Europskog vijeća bit će poznato u svibnju 2023. godine, ali sama nominacija je već izrazito veliki uspjeh

"- Bili bismo prvi Hrvatski muzej koji je osvojio tu nagradu, ali i ako je ne osvojimo, hvalit ćemo se nominacijom za tu nagradu. Nominacija za Oscara nešto vrijedi pa i nominacija za EMI-ja, tu Europsku muzejsku nagradu također ima svoju važnost, rekao je ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović

Pročitaj više

Muzej grada Rijeke kandidat za nominaciju za dvije europske nagrade

 

Hoće li Muzej grada Rijeke dobiti Nagradu europski muzej godine (European Museum of the Year Award)? Ili možda postati dobitnik Godišnje muzejske nagrade Europskog vijeća (Year Award and the Council of Europe Museum Prize)?

Pročitaj više

Tisja Kljaković Braić izlaže u galeriji Kortil

U Galeriji Kortil do početka rujna otvorena je izložba Spomenik živom čoviku Tisje Kljaković Braić.

Tisja Kljaković Braić proslavila se se svojim karikaturama bračnog para Oni koje posljednjih godina objavljuje na društvenim mrežama. Ova akademska slikarica, ilustratorica i spisateljica na umjetničkoj sceni prisutna je više od 20 godina

Pročitaj više

Izložba Spomenik živom čovjeku Tisje Kljaković Braić stiže u Rijeku

Otvorenje velike ljetne izložbe u Galeriji Kortil, Spomenik živom čoviku akademske slikarice, spisateljice i ilustratorice Tisje Kljaković Braić,  za javnost će biti otvorena od 14. srpnja, pa sve do 4. rujna.

Pročitaj više