Lovran

Od mora do gorja - Lovran

Jesen u Lovranu tijekom rujna i listopada posjetiteljima donijela niz kulturnih i sportskih manifestacija - izložbe, regate, sportska natjecanja. Iako tradicionalne fešte marunade nije bilo, maruni su se ipak mogli okusiti.

Pročitaj više

MaRun Trek - Jesen u Lovranu

Drugo izdanje treking utrke MaRun Trek, obilježilo završni vikend manifestacije Jesen u Lovranu.

Pročitaj više

Učka drito zdolun

 

Drugo izdanje brdske (trail) utrke „Učka drito zdolun“, održati će se u subotu 19.rujna sa početkom u 10:00 sati. Utrka se inače trebala držati ranije ove godine, početkom mjeseca svibnja ali je odgođena zbog epidemiološke situacije oko pandemije virusa COVID-19.

Pročitaj više

Općina Lovran pita mlade

Upitnik potreba mladih u svrhu donošenja „Programa za mlade Općine Lovran 2021.-2024.“

Pročitaj više

Od mora do gorja - Lovran

Trajna umjetnička instalacija Puli malina izgrađena je na ostacima staroga mlina u Lovranskoj Dragi te je proteklog vikenda i službeno predstavljena javnosti. Riječ je o trajnoj skulpturi paviljonu inspiriranom tradicijskim poljskim skloništima, autora Davora Sanvicentija.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Lovran

Lovran će za 15 mjeseci dobiti novu zgradu s POS-ovim stanovima.

Pročitaj više

U Lovranu počela gradnja POS-ovih stanova, uselit će 30 obitelji

 

Lovran će za 15 mjeseci dobiti novu zgradu s POS-ovim stanovima. Položen je kamen temeljac, a jedna od obitelji koja će tamo useliti, je ona gospođe File. 

“ Čekali smo ovo zadnjih 5, 6 godina za ove stanove, jako smo sretni, četveročlana smo obitelj. Sada gledamo upravo ovaj teren, na super je poziciji, pa se radujemo.” - rekla je File Čagalj Stojšić.

Vrijednost investicije iznosi gotovo 15 milijuna kuna. Izgradit će se ukupno 30 stanova. 

Pročitaj više

Uručena Michelinova priznanja restoranima iz Opatije i Lovrana

 

Draga di Lovrana nositelj Michelinove zvjezdice drugu godinu za redom

Pročitaj više

Prvi slučaj koronavirusa u Lovranu, 15 osoba u samoizolaciji

 

Lovran je u nedjelju zabilježio prvi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj osobi koja je došla iz Austrije gdje je radio te je bio u samoizolaciji 14 dana. Potvrdio je za Kanal Ri načelnik Stožera civilne zaštite Općine Lovran Toni Družeta. Kako je istaknuo mladić se testirao dan prije završetka samoizolacije te je test bio pozitivan.   

Ovaj se mladi Lovranac zarazio u Austriji dijeleći sobu s a kolegom s posla. Sada postoji mogućnost da je zarazu prenio svojim ukućanima. 

Pročitaj više

Pripreme za turističku sezonu ŽLU Opatija–Lovran-Mošćenička Draga

Županijska lučka uprava Opatija–Lovran-Mošćenička Draga pokretanjem uređenja i sanacije lučkog područja intenzivno radi na pripremama za nadolazeću turističku sezonu. 

Pročitaj više

Od mora do gorja - Lovran

Kraj karnevala u Lovranu donio je i tradicionalni đir po gradu s pustom te paljenje, naravno uz more. I kada se vatra ugasila i službeno su maškare izgubile vlast. 

Pročitaj više

Lovran: Prevarena prilikom kupnje „zlatne narukvice“

 

Hrvatska državljanka, starosti 73 godine naknadno je policiji prijavila kazneno djelo prijevare, kojim je oštećena za nekoliko tisuća kuna. Naime, spomenuta je nedavno na području Lovrana od za sada nepoznate osobe, po povoljnoj cijeni otkupila navodno pronađenu „zlatnu narukvicu“. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja, a policija poziva građane da ne nasjedaju na razne povoljne ponude, posebice na ulici ili drugim mjestima koja inače nisu predviđena za takve aktivnosti te da sumnju na moguće kazneno djelo odmah prijave policiji.

 

Pročitaj više

Počela izrada trajne umjetničke instalacije koja će se postaviti u Lovranskoj Dragi

ZAPOČELA IZRADA TRAJNE UMJETNIČKE INSTALACIJE DAVORA SANVINCENTIJA KOJU U SKLOPU LUNGOMARE ART PROGRAMA POSTAVLJA U LOVRANSKOJ DRAGI

 

Pročitaj više

53. Lovranski karneval

Maškarano ludilo ove godine u Lovranu traje kraće, ali s jačim programom i novitetima

Pročitaj više