Mali Lošinj

Projekt za kvalitetu života otočana

Na Cresu i Lošinju počela provedba kapitalnog projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture, prvo gradilište otvoreno na dionici Osor- Nerezine

Pročitaj više

Novljanski Mesopust - Novi Vinodolski

Na mesopusnu nedilju Novljanski mesopustari tradicionalno pozdravili grad, gradsku upravu i mesopusta.

Pročitaj više

Mali Lošinj i Crikvenica ušli su u top 6 najuspješnijih Hrvatskih destinacija

Hrvatska minus 50, Kvarner minus 43, rezultat je to turističkih noćenja u protekloj pandemijskoj 2020 godini, koja je unatoč predviđanjima završila bolje od očekivanog. Mali Lošinj i Crikvenica ušli su u top 6 najuspješnijih Hrvatskih destinacija.

Pročitaj više

Boutique hotel Alhambra iz Malog Lošinja uvršten među deset najboljih hotela u Europi

Boutique hotel Alhambra, jedinstven lošinjski hotel koji je svojom raskošnom atmosferom oduševio goste iz cijelog svijeta, čitatelji časopisa Luxury Lifestyle Magazine uvrstili su u deset najboljih hotela Europe. U sklopu prestižne nagrade Readers’ Travel Awards 2020, među najboljima u kategoriji Best hotel in Europe nalazi se i hotel Bellevue 5*, još jedan nagrađeni predstavnik brenda Lošinj Hotels & Villas, hotelske grupacije koja je ujedno i jedini hrvatski predstavnik u društvu najboljih europskih hotela.

Pročitaj više

PGŽ: 219 novozaraženih osoba koronavirusom

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 219 novih slučajeva koronavirusa, a 137 osoba je ozdravilo te su trenutno 1923 aktivna slučaja u županiji. Udio osoba starijih od 65 godina u tom je broju 17% te ne slijedi trend rasta novooboljelih osoba.  Broj testiranih osoba tijekom jučerašnjeg dana iznosi 1088. U KBC-u Rijeka trenutno je 96 COVID-19 pacijenata, na respiratoru je osam osoba, a nažalost tijekom jučerašnjeg dana umrla je jedna COVID pozitivna osoba 

Pročitaj više

Investicije u Županijsku lučku upravu Mali Lošinj

Županijska lučka uprava Mali Lošinj u velikom je investicijskom ciklusu, radovi traju u nekoliko luka,a u siječnju počinju veliki radovi u luci Mrtvaška vrijedni 82 milijuna kuna, ispričao nam je ravnatelj Filip Balija.

Pročitaj više

HT kroz ulaganje vrijedno 12,5 milijuna kuna spaja 5.000 kućanstava Malog Lošinja na optiku

 Ovim ulaganjem Hrvatski Telekom građanima i posjetiteljima Malog Lošinja omogućit će korištenje ultra brzog interneta uz brzine preko 100 Mbit/s. Postavljanje optičke infrastrukture će se provesti u tri faze, a prva je planirana do kraja 2020. godine. Uvođenje optike doprinijet će unapređivanju kvalitete života i turističke ponude i omogućiti nesmetano korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda i usluga 

 

Pročitaj više

Dječjoj bolnici Kantrida je tvrtka Jadranka iz Malog Lošinja donirala novi rendgenski uređaj

Kako bi borba protiv pandemije koronavirusa bila još uspješnija, riječki KBC-e je dobio novu donaciju. Dječjoj bolnici Kantrida doniran je novi rengenski uređaj vrijedan 630 tisuća kuna.

Pročitaj više

Mali Lošinj: Pronađene dvije mrtve osobe starije životne dobi

Policijski službenici lošinjske policije u suradnji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje u svezi pronalaska dvije mrtve osobe u Malom Lošinju. Riječ je o dvoje talijanskih državljana, starosti 81 i 72 godine. Prema utvrđenom sumnja se da je 81-godišnjak usmrtio 72-godišnjakinju te si potom oduzeo život.

Sva prikupljena saznanja o ovom događaju policija će dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Pročitaj više

BBC Travel objavio reportažu o Kvarneru i Lošinju – mjestima gdje se oduvijek dolazilo po zdravlje

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji Turističke zajednice Kvarnera i novinarke Kristin Vukovic, ugledni britanski portal BBC Travel objavio je prekrasnu reportažu o Kvarneru i otoku Lošinj kao mjestima gdje se oduvijek „dolazilo po zdravlje“. Portal BBC Travel ima više od tri milijuna pratitelja na društvenim mrežama, a sam značaj BBC-ja kao vodećeg svjetskog javnog servisa ne treba ne treba posebno isticati.

Pročitaj više

Časne sestre pomažu aktivnosti iz tehničke kulture na otoku

Danas je u Kući "Betanija" u Velom Lošinju obavljena primopredaja kombi vozila Piaggio Porter koje su našoj zajednici donirale Milosrdne sestre svetog Križa.

Pročitaj više

Lošinj započeo marketinšku kampanju „Lošinj - vaša otočna oaza“

Kampanjom se naglašavaju prednosti Lošinja, otoka vitalnosti, poput blage klime, bioraznolikosti, mora visoke kakvoće, zraka prve kvalitete s više od 200 sunčanih dana godišnje, a provodit će se na ključnim emitivnim tržištima; Austriji, Njemačkoj i Sloveniji.

Pročitaj više

Započeli radovi III. faze projekta „Revitalizacija lječilišnog centra Veli Lošinj“

PGŽ nastavlja ulaganja u zdravstveni turizam Lošinja. Počeli su radovi III. faze projekta „Revitalizacija lječilišnog centra Veli Lošinj“. Ovom fazom obuhvaćeni su radovi na objektima Park II i kuhinja čime će se podići kvaliteta rada i pruženih usluga u djelatnosti pripreme i usluživanja hrane.  Procijenjena vrijednosti investicije iznosi oko 24 milijuna kuna.

Pročitaj više

Mali Lošinj: Prijavljen zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droge

Mali Lošinj: Prijavljen zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droge

 

U Malom Lošinju policijski sIužbenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad vozačem osobnog vozila zbog počinjenja nekoliko prekršaja.

 

Pročitaj više

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom iz Malog Lošinja

 

Policijski službenici lošinjske policije u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak, 14. veljače u ranim jutarnjim satima na području Malog Lošinja počinio kazneno djelo teškog ubojstva na štetu maloljetne ženske osobe. Osumnjičenoga je policija pronašla i uhitila vrlo brzo nakon počinjenja kaznenog djela te privela na kriminalističko istraživanje.

Pročitaj više