Mošćenička Draga

Postavljene mobilne ribarske kućice u sklopu projekta „Adri.SmartFish“

U ribarskim lukama u Malom Lošinju i Mošćeničkoj Dragi postavljene su mobilne ribarske kućice namijenjene lokalnim ribarima za spremište alata i granuliranog leda te njegovu proizvodnju s ciljem što boljeg učinka na održivost malog ribarstva.

Na današnjem predstavljanju u Mošćeničkoj Dragi, zamjenica župana Marina Medarić navela je da su kućice nabavljene u sklopu Interreg projekta „Adri.SmartFish“ vrijednog 3 milijuna eura od čega budžet PGŽ-a iznosi 259 tisuća eura. Provodi ga konzorcij od pet talijanskih i pet partnera iz Hrvatske, a vodeći partner je regija Venetto. Podsjetila je da je u sklopu projekta postavljen i umjetni riblji greben radi očuvanja podmorskog života na području Valunskog zaljeva.

Pročitaj više

Hodaj, slušaj, kušaj baštinu Mošćenica 5. JRE Talent & Passion 2021.

U Mošćenicama i Mošćeničkoj Dragi poznati kuhari na odabranim lokacijama ponudili su jela utemeljena na 6 zadanih namirnica koje su karakteristična za ovaj kraj, žitarice i grahorice, češnjak, jednogodišnje životinje, masline, plava riba i hobotnica i broskva. Uz jela vinari su prezentirali vina baštinu Mošćenica

Pročitaj više

Mošćenička Draga:Učka trail 2021

Da Mošćenička Draga već odavno gostima ne nudi samo sunce i more, pokazao je nedavni Outdoor vikend, koji je tijekom dva dana trajanja na stazama Učke okupio 250 trail trkača te stotinjak brdskih biciklista.

Pročitaj više

Outdoor vikend u Mošćeničkoj Dragi

 

250 natjecatelja iz 17 država sudjelovalo je na osmom izdanju Učka traila, utrke organizirane u sklopu Outdoor vikenda u Mošćeničkoj Dragi.

Pročitaj više

Praznik pomorske baštine: Mala barka u Mošćeničkoj Dragi

U Mošćeničkoj Dragi održana 12. regata tradicijskih barki na jedra Mala barka

Pročitaj više

Otvorena Mala barka: 12. smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi

Porinućem obnovljenog kvarnerskog guca i pasare u Mošćeničkoj Dragi svečano je otvorena 12. smotra i regata tradicijskih barki na jedra Mala Barka -Arca Adriatica 2021.

Pročitaj više

Od subote se u Opatiji i Moščenićkoj Dragi otvaraju nove lokacije za BAT i PCR testiranje na SARS-CoV-2

 

Danas je u Opatiji održana konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj, zamjenica gradonačelnika Grada Opatija Kristina Đukić i direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić najavili otvaranje novih lokacija za testiranje brzim antigenskim i PCR testom na SARS-CoV-2 u Opatiji i Mošćeničkoj Dragi, u suradnji sa Specijalnom bolnicom “Medico” iz Rijeke.

Pročitaj više

Pred dovršetkom nova riva u Mošćeničkoj Dragi

Župan Zlatko Komadina u društvu načelnika Općine Mošćenička Draga Rikarda Staraja i ravnatelja ŽLU Fernanda Kirigina obišao je radove na dogradnji obale i izgradnji obalne šetnice u Mošćeničkoj Dragi, zajedničkom infrastrukturnom projektu Županije, ŽLU i Općine.

Pročitaj više

 U Mošćeničkoj Dragi održana promocija sektora malog ribarstva u sklopu projekta Adri.SmArtFish

       

Primorsko-goranska županija partner je u Projektu „Adri.SmartFish“ - Valorizacija malog ribarstva uzduž Jadranske obale koji se provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija-Hrvatska. Glavni cilj projekta je očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj malog ribarstva kroz promociju, edukacije i nabavu opreme za ribare.

Pročitaj više

Potezi i rezovi:Otvorena instalacija danske umjetnice Sofie Thorsen u Brseču

Nakon 150 godina neprekidnog rada, Područna osnovna škola u Brseču prije dvije godine zatvorila je svoja vrata, jer u školske klupe tog mjesta  nema više tko sjesti. Ta pomalo tužna priča inspirirala je dansku umjetnicu Sofie Thorsen da u sklopu projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture, u malom parku na ulazu u Brseč smjesti svoju umjetničku instalaciju Potezi i rezovi.

Pročitaj više

Pripreme za turističku sezonu ŽLU Opatija–Lovran-Mošćenička Draga

Županijska lučka uprava Opatija–Lovran-Mošćenička Draga pokretanjem uređenja i sanacije lučkog područja intenzivno radi na pripremama za nadolazeću turističku sezonu. 

Pročitaj više

Mošćenička Draga - Koronavirus

Načelnik Općine Mošćenička Draga: Imamo dvoje oboljelih od korona virusa, kontakti su u izolaciji i situacija je pod kontrolom

Pročitaj više