Mozaik

Crveni križ Rijeka: Postani darivatelj krvi, pomozi drugome!

Tek 30 minuta potrebno je izdvojiti za darivanje krvi, postupak samog darivanja traje 10 minuta i ne boli. Nije se potrebno najaviti, u polikliniku riječkog KBC-a ( gdje se nalazi Zavod za transfuzijsku medicinu) ulazi se bez čekanja, sigurno je i jednostavno. Trenutno je na zalihama premalo krvi krvnih grupa A+, B-, AB+ i AB-, a dobrodošli su darivatelji svih krvnih grupa.

Krv se može dati : ponedjeljkom, utorkom i petkom od 8 do 15 sati, a srijedom i četvrtkom od 8 do 19 sati. Stanje zaliha i uputstva za nove darovatelje možete pronaći na stranicama:

http://kbc-rijeka.hr/zalihe-krvi/

https://www.ck-rijeka.hr/index.php/djelatnosti/2017-04-03-18-29-52

Zdravstveni sustav može kupiti uređaj ili imati vrhunskog specijalistu, ali često se život ne može spasiti život bez transfuzije krvi!

Sve o darivanju krvi doznajte od predsjednika Savjeta darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka Ive Vidotta.

Pročitaj više

Podvodni istraživač Velimir Vrzić

Opasne brodske mine na glavnoj plaži u centru Rijeke, potopljeni brod iz doba Rimskog carstva s ostacima amfora zakopanim duboko pod naslagama pijeska koje nedirnute leže tisućama godinama na morskom dnu pronašao je u blizini otoka Krka riječki podvodni istraživač Velimir Vrzić.

GOST: 1. VELIMIR VRZIĆ, podvodni istraživač

Pročitaj više

Goranski medun

„Goranski medun“ se proizvodi na definiranom zemljopisnom području Gorskog kotara koji pripada Primorsko-goranskoj županiji i definiranom zemljopisnom području Ogulinskoplaščanske udoline koji pripada Karlovačkoj županiji. Navedeno područje rasprostire se unutar administrativnih gradova i općina

GOSTI:

1. BRANKO VIDMAR, Udruga proizvođača meduna

2. DRAŽEN LUŠIĆ, Katedra za zdravstvenu ekologiju, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Pročitaj više