Mrkopalj

Predstavljen master plan razvoja Gorskog Kotara

Predstavljen master plan razvoja Gorskog Kotara, ministrica turizma dala podršku udruživanju turistikih zajednica .

Pročitaj više

Turističke zajednice Gorskog kotara više ne postoje

Turističke zajednice Gorskog kotara više ne postoje. Odluka je to 9 gradova i općina koji novu priliku za turistički iskorak vide u zajedničkoj turističkoj zajednici Gorskog kotara koja bi sa radom trrebala početi početkom iduće godine.

Pročitaj više

Županijska ulaganja u Gorski kotar

Potpisani ugovori vrijedni 5 milijuna kuna za ceste u Delnicama i Mrkoplju. U Delnicama otvoren i novi ured regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije.

Pročitaj više

PGŽ osigurala gotovo 5 milijuna kuna za radove na cestama na području Grada Delnica i Općine Mrkopalj

U Velikoj vijećnici Grada Delnica potpisani su ugovori za izvođenje radova na županijskim cestama na području Grada Delnica i Općine Mrkopalj

Pročitaj više

Franjo Jelušić: Bila je strašna mećava, a od smrzavanja me spasio ratni plijen

U Mrkoplju je oživjelo sjećanje na tragično poginule partizane koji su 1944 godine stradali tijekom zimskog marša kroz planinski masiv Bjelolasice. Njihov je život okončan na Matić Poljani koja je danas podsjetnik na 26-Storicu smrznutih pripadnika 13. Primorsko-goranske divizije.  Franjo Jelušić danas ima 98 godina i jedini je živući svjedok stradanja kolega te noći. Kaže dan je bio iznimno lijep i topao no noć je donijela snažnu snježnu mećavu. Od smrzavanja ga je, kaže,  spasio ratni plijen.

Pročitaj više

Gorani zaslužuju ljudski korektnu podršku Vlade RH

 

 

Načelnik Općine Fužine David Bregovac, , nazočio je sastanku u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na kojem je pred načelnicima i gradonačelnicima obuhvaćenih Zakonom o brdsko-planinskom području predstavljen istoimeni Program razvoja.

 

Zakon o brdsko-planinskom području stupio je na snagu prije više od godinu dana, a bez konkretnih mjera razvoja što je uzrokovalo krajnje nezadovoljstvo hrvatskih lokalnih samouprava. Od vladajućih se očekivala brža i efikasnija realizacija donesenog Zakona, no do toga nije došlo.

 

Pročitaj više