Opatija

Gotovo 1000 plesača u Opatiji: Finale DanceStar World Dance Masters 2021.

Na Svjetskom plesnom natjecanju u Opatiji nastupa više od 900 plesača i plesačica iz 10 zemalja. Zbog zahtjevne organizacije, sukladno epidemiološkim mjerama, ovogodišnji DanceStar World Masters odvija se bez publike 

Pročitaj više

Mikovska karavana oduševila opatijsku publiku, večeras je u Rijeci, a u subotu u Crikvenici.

Pobjednici prve mikovske večeri u Opatiji Nevia Rigutto, Duško Jeličić Dule, Tamara Brusić i Mauro Staraj s pjesmom “Da bimo i k letu
 

Pročitaj više

Parkirao auto na ulaz u kafić

Nakon godinu dana stanke vratili su se neobični prizori u Opatiji.  Ulaz u ugostiteljski objekt blokiran je automobilom, kao što je bio i slučaj 2019. godini kada je isti objekt bio blokiran danima. Jedino što se promijenilo je automobil. Fiat je ove godine zamijenio Renault. 

Pročitaj više

Opatija ostvarila odlične rezultate u kolovozu te s izvrsnim najavama ulazi u posezonu

U privatnom smještaju ostvareno je 46 posto kolovoških noćenja s rastom od 42 posto u odnosu na prošlu godinu, među kojima se najveći rast od čak 50% ostvario u vilama s bazenima i ostalim objektima s 5 zvjezdica.

Pročitaj više

Košarkaške zvijezde na Liburnija kupu: Partizan, Cibona, Olimpija i Carpegna Proscuitto

Nikad jači Liburnija kup. U Opatiju u rujnu stižu Partizan, Cibona, Olimpija i Carpegna Proscuitto. Turnir se od 1.do 3. rujna igra u Sportskoj dvorani Marino Cvetković 

Pročitaj više

Filmovima o radništvu otvoren 19.Liburnija film festival u Opatiji

Dva angažirana filma o radništvu u Hrvatskoj, „Trafika“ Dore Slakoper i „Tvornice radnicima“ Srđana Kovačevića, otvorila su 19. izdanje Liburnia Film Festivala na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji. Festival će u pet festivalskih dana donijeti pregled hrvatskih dokumentarnih filmova nastalih u posljednjih godinu dana.

 

Pročitaj više

Sezona u Opatiji nadmašila očekivanja. Ostvareno je čak 84% noćenja iz rekordne 2019.

Glavna sezona u Opatiji nadmašila je sva očekivanja. Samo u kolovozu ostvareno je 156 000 noćenja što je čak 37% više od prošlogodišnjih rezultata te čini 84% ukupnih noćenja iz rekordne 2019.

Pročitaj više

Opatija: Sve je spremno za početak Liburnija film festivala

19. izdanje festivala hrvatskog dokumentarnog filma, 44 filma – 22 u konkurenciji za nagrade i 22 u popratnom programu, pretprojekcija filma u Amerikanskim vrtovima

Pročitaj više

Opatija premašila ukupan broj prošlogodišnjih noćenja

Od 1. siječnja do 20. kolovoza tako je ostvareno ukupno 494.605 noćenja na području čitavog grada, što je povećanje od 35 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U usporedbi s 2019. godinom, rekordnom za opatijski turizam, dosadašnji dio 2021. godine na razini je 60 posto istog razdoblja pretprošle godine.

 

Pročitaj više

U Opatiji antigenski testovi za turiste po niskoj cijeni od 40 kn

U Opatijskoj ispostavi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije svi turisti mogu, prije povratka u matičnu zemlju, obaviti brzi antigenski test po cijeni od 40 kn, a rezultati su gotovi unutar 15 minuta

Pročitaj više

Završio 16. izdanje festivala Liburnicon.

U Vili Antonio u Opatiji održan je Festival ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije.

Pročitaj više

MIK 2021: U prodaji ulaznice za opatijsku i riječku festivalsku večer

Kastav i Opatija oduvijek baštine tradiciju i “domaću besedu”, a dokaz tome je i današnje potpisivanje suradnje između Grada Kastva i Grada Opatije te Festivala Melodije Istre i Kvarnera.

Pročitaj više

Opatija u srpnju ostvarila izvrsne turističke rezultate

 

Uz porast broja noćenja od 42 posto u odnosu na prošlogodišnji srpanj i ostvarenje 83 posto rezultata iz istog mjeseca rekordne 2019. godine, vesele i odlične najave za kolovoz i rujan.

Opatija - Izvrsne turističke rezultate ostvarila je Opatija u srpnju. Ukupno 210.438 noćenja zabilježenih na području čitave Opatije znači rast od čak 42 posto u odnosu na srpanj 2020. godine, odnosno ostvarenje od 83 posto istog mjeseca 2019. godine, rekordne za opatijski turizam.

Pročitaj više

Odgađa se RetrOpatija !

Ukoliko epidemiološke mjere budu dopuštale, manifestacija  će se organizirati u nekom drugom terminu do konca godine.

Pročitaj više