Opatija

Opatija Advent apsolutni hit!

Opatija je u prosincu pravi turistički hit, od početka Adventa ostvareno čak 30 tisuća noćenja

Pročitaj više

Opatijski kukali najavili zimsku sezonu kupanja i predstavili novu kumu

Opatijski kukali predstavili su svoju novu kumu za 2022. godinu - opatijsku pjesnikinju Marinu Česen. Na kupalištu Slatina izvršena je primopredaja dužnosti dosadašnje kume Rajke Jurdane Šepić, uz prigodne govore u stihovima stare i nove kume, nakon kojih su se Kukali okupali i odigrali picigin u moru temperature 12° C. Najavljeno je i 18. Novogodišnje kupanje koje će se održati 1. siječnja u 12 sati na kupalištu Slatina, gdje će se ove godine zbog epidemiološke situacije održati i Novogodišnja zdravica Grada Opatije.

Pročitaj više

Muzej hrane i okusa

Ideju o ovom projektu dobili su u Ugostiteljskoj školi Opatija svjesni činjenice da je potreban konstantni radu na turističkoj ponudi i osmišljavanje noviteta. Njegujući tradiciju vezanu uz turističku ponudu, došli su na ideju o projektu ŠKOLA – Muzej hrane i okusa.

Muzeji i kulturni turizam jedan su od segmenta turističke industrije na kojima se temelji budućnost turizma. U svijetu su već poznati muzeji posvećeni hrani kao npr. Muzej krumpira, čokolade, sladoleda,…

Gastronomija, običaji i tradicija su način kako najbolje upoznati turističku destinaciju, a sve to dobro znaju u Ugostiteljskoj školi Opatija. Ta je institucija pridonijela da generacije njihovih učenika budu zaslužni za nagradu koja je dodijeljena Opatiji za najuspješniju kulturnu i gastronomsku destinaciju osvojenu u 2019. godini.

Pročitaj više

Blagdanski domjenak Grada Opatije za novinare

Pred kraj godine organiziraju se druženja , ali i sumiraju rezultati. Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin družio se s medijskim djelatnicima.

Pročitaj više

Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici: U subotu se otvara klizalište u Opatiji

 

Jedno od omiljenih okupljališta najmlađih posjetitelja Adventa u Opatiji zasigurno je klizalište „Ledena čarolija“ na opatijskoj Ljetnoj pozornici. Ove godine s tematskim naslovom „Ledeni grad velikog srca“, klizalište otvara svoja vrata u subotu, 11. prosinca u 10 sati i ostaje otvoreno do 9. siječnja 2022. godine. Oni kojima su draže zimske radosti na suhom, mogu se opustiti uz bogatu ponudu toplih napitaka i ukusnih zalogaja adventskih kućica uz klizalište.

Pročitaj više

Održana završna konferencija projekta zaštite pomorske baštine Arca Adriatica

U Hotelu Ambasador u Opatiji održana je završna konferencija projekta hrvatsko-talijanskog partnerstva Arca Adriatica vrijednog 3,16 milijuna eura.

 

Projekt se provodio tri godine u sklopu programa Interreg Italija – Hrvatska s ciljem razvoja zajedničkog turističkog proizvoda i očuvanja i valorizacije jadranske pomorske baštine. Uključivao je deset partnera, pet iz Hrvatske, pri čemu je PGŽ bila u ulozi vodećeg, prezentirao resorni pročelnik Brajan.

 

Pročitaj više

Advent u Opatiji miriše na čokoladu

Bili smo na Adventu u Opatiji, pogledajte u videu dojmove posjetitelja i prodavača. Danas je zadnji dan Festivala čokolade, tradicionalne opatijske manifestacije. 

Pročitaj više

Festival čokolade danas počinje u Opatiji

Opatija i čokolada već su godinama neraskidivo vezani zahvaljujući Festivalu čokolade, najvećem i najstarijem hrvatskom događanju posvećenom ovoj nezamjenjivoj namirnici, koji 2021. obilježava svoj jubilej.

 

Pročitaj više

24. prvenstvo sommeliera Hrvatske

Hrvatski Sommelier Klub broji 500-tinjak članova. Danas su se u Opatiji okupili najbolji na 24. Prvenstvu sommeliera Hrvatske. Među njima i troje iz naše županije.

Pročitaj više

Advent u Opatiji

Prva adventska svijeća upaljena je sinoć na opatijskoj Slatini. Početak je to Adventa i vrijeme kada Opatija oblači svoje raskošno blagdansko ruho.

Pročitaj više

Zasadi stablo, ne budi panj

Zasadi stablo, ne budi panj, a upravo su to napravili prvi čovjek opatijskih zelenih površina Ivan Bilobrk i gradonačelnik Fernando Kirigin. Mjesto radnje Park Angiolina.

Odrasla je i školovana u Italiji, visoka je gotovo tri metra, što je tek početak rasta, a svoj će životni vijek provesti u Opatiji, dio je to biografije novih stanovnika opatijskih parkova – stabla crnike.

Pročitaj više

Predstavljen Advent u Opatiji:Najljepši Advent uz more ove godine bit će još bogatiji

Najraskošnije uređenje grada dosad, proširenje adventske ponude i atmosfere na nove lokacije te atraktivan program, koji će trajati od 26. studenog do 9. siječnja, ključne su informacije o novom izdanju Najljepšeg Adventa uz more koji je predstavljen danas na konferenciji za novinare u Parku Angiolina.

 

Pročitaj više