Opatija

U tijeku glazbene ljetne večeri u opatijskom parku Angiolina

U nedostatku velikih koncerata na ljetnoj pozornici po kojima je Opatija poznata, u parku kod vile Angiolina svake se večeri uz svirku mladih riječkih glazbenih nada opuštaju Opatijci te njihovi gosti, privučeni romantičnim zvukovima domaćih i stranih rock i pop balada.

Pročitaj više

Svjetska premijera filma „Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu“ otvara 18. LFF

Od ponedjeljka Opatija okuplja hrvatske dokumentariste! Tijekom pet festivalskih dana u Opatiji će biti prikazana 33 dokumentarna filma, od čega 21 u konkurenciji za šest nagrada žirija i nagradu publike.

Pročitaj više

Sve je više testiranja na COVID 19 na osobni zahtjev:Od ponedjeljka i u Opatiji

Od ponedjeljka testiranje na COVID-19 je moguće i u Opatiji. I to ispred zgrade Doma zdravlja, na adresi Stubište dr. Vande Ekl 1. Testiranje je od prošlog tjedna moguće i na otocima. Cijena testiranja na osobni zahtjev iznosi 698,21 kuna

Pročitaj više

Opatija: Austrijanci odlaze iz hotela, Slovenci i dalje dolaze

Hrvatska je u sve više država na crvenoj listi, unatoč dobroj situaciji u Primorsko-goranskoj županiji brojni gosti odlaze, pogotovo Austrijanci, no Slovenci i dalje stižu u Opatiju. 

 

Pročitaj više

Otkrivena bista Sergeja Jesenjina u Perivoju Angiolina

U Perivoju Angiolina otkrivena je bista poznatog ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina, dar veleposlanika Ruske Federacije u RH Nj. E. Anvara Azimova. Veleposlanik Azimov koji uskoro završava svoj mandat u Republici Hrvatskoj bio je čest gost Opatije te je pri jednom susretu s gradonačelnikom Ivom Dujmićem rođena ideja o postavljanju biste Sergeja Jesenjina u neposrednoj blizini statue Isadore Duncan, u slavu njihove osebujne ljubavi koju su živjeli u burnim dvadesetim godinama 20. stoljeća. Autor biste je ruski kipar Aleksandr Zvjagin.

Pročitaj više

Crikvenica nakon jedanaesteraca s Opatijom osvojila Županijski kup

Nogometaši Crikvenice slavili su nakon dramatičnog raspleta finala županijskog kupa u kojem su nogometaši trenera Nehajeva Svasta protiv drugoligaša Opatije odigrali 1:1 u 90 minuta, da bi onda bili uspješniji na ruletu jedanaesteraca. 

Pročitaj više

Opatijska kronika

Svečanim kupanjem opatijskih kukala u Portiću na jedinstven je način obilježen Dan grada Opatije te blagdan svetog Jakova.

Pročitaj više

Tony Cetinski u novoj, staroj ulozi - glazbenog DJ-a!

 

U vremenu u kojem živimo i situacijama koje su nas snašle posljednjih nekoliko mjeseci, svakodnevna borba na svim poljima života, postala je normalna.

Glazbena industrija jedna je od onih, koje još neko vrijeme neće doći u 'stanje' kakvo smo svi poznavali. Od koncerata, festivala, promocija, i svih onih evenata u kojima smo istinski uživali u prvim redovima, uz svoje omiljene glazbenike, dijeli nas još dosta vremena.

Upravo zbog toga, pokrenula su se neka nova događanja, prije svega prilagođena situaciji u kojoj živimo.

Pročitaj više

Najljepše moderne, klasične i tradicionalne kompozicije hrvatskih i svjetskih skladatelja u izvedbi jedinstvene Ane Rucner

 

 

Jedna je od najinovativnijih predstavnica klasične glazbe u Hrvatskoj, violončelistica Ana Rucner u subotu, 8. kolovoza 2020. održat će multimedijalni koncert „Croatian Heritage: World Classics & Croatian Beauties“ na Ljetnoj pozornici u Opatiji.
 

Pročitaj više

Siget i Opatija prvaci 15. seniorskog PH u odbojci na pijesku

 

Okupljanjem u Podstrani završeno je 15. izdanje seniorskog Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. Nakon Zagreba i Pule, ovo je bila treća i posljednja postaja prvenstva najatraktivnijeg ljetnog sporta. Kod seniorki prvo su mjesto zauzele odbojkašice KOP Siget dok je kod seniora prvak ekipa KOP Opatija.

 

Pročitaj više

Traži se!

  • Traže se informacije o nepoznatom muškarcu iz Opatije.

Pročitaj više

Opatija: Uhvaćen kradljivac bicikla

 

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje i kazneno prijavili 37-godišnjeg hrvatskog državljanina. Sumnjiči se za počinjenje kaznenog djela krađe bicikla što ga je počinio u ponedjeljak, 13. srpnja u večernjim satima, iz otvorene garaže na području Opatije.

 

Zahvaljujući pravovremenoj dojavi i angažmanu opatijskog građanina koji je vidio počinitelja, 37-godišnjaka su policijski službenici pronašli ubrzo po počinjenju kaznenog djela i uhitili.

Pročitaj više

U Hrvatskoj 200 do 300 tisuća djece živi u siromaštvu

Zbog pandemije COVID-19 i ekonomskog pada očekuje se povećanje siromaštva među djecom.

Pročitaj više