Općine

Kostrena usvojila Program poticanja poduzetništva za 2021. godinu i novi paket mjera pomoći poduzetnicima

Bez očuvanja radnih mjesta nemoguće je zadržati pozitivan trend kretanja stanovništva. Prioritet je stvaranje prilika mladima, da svoj profesionalni život nastave u rodnom mjestu pa je uz ulaganje u obrazovanje mladih, razvoj poduzetništva i očuvanje svakog radnog mjesta za Kostrenu  posebno važno.

Pročitaj više

Kostrena bi uskoro mogla riješiti problem divljači u naseljima

Općina Kostrena je u prosincu 2020. godine usvojila Program zaštite divljači za površine izvan lovišta na području Općine Kostrena, koji će joj omogućiti provođenje učinkovitijih mjera kontrole populacije divljači i po potrebi redukciju broja jedinki u naseljenim područjima.

Po uzoru na pozitivne europske prakse, Program će poštivati načela socijalnog kapaciteta divljači, odnosno onog broja divljači na određenom području koji mještanima Kostrene osigurava osjećaj sigurnosti i sprječavanje potencijalnih šteta.

Pročitaj više

U Kostreni počeli radovi na proširenju ceste prema Žurkovu

Ppočeli su radovi na rekonstrukciji jedne od najvažnijih kostrenskih prometnica, one koja vodi prema popularnoj uvali Žurkovo.

Pročitaj više

Kostrenska naselja Plešići i Randići dobila novu štedljivu javnu rasvjetu

Kostrenska naselja Plešići i Randići dobila su novu energetski učinkovitiju javnu rasvjetu. Zamijenjena su 63 rasvjetna tijela novim LED žaruljama u što je uloženo 487 tisuća kuna osiguranih u ovogodišnjem proračunu, s ciljem unaprjeđenja javne rasvjete.

Pročitaj više

Komunalni radovi po mjeri mještana; Kostrena gradi četiri javna parkirališta

Važnost pojedinih komunalnih radova ne mjeri se samo iznosima, nego i utjecajem koji će imati na svakodnevni život mještana. Broj automobila na prometnicama stalno se povećava, samim time raste i potreba za parkirnim mjestima. Nedostatak parkirališta postaje sve veći komunalni problem i u Kostreni pa Općina u svojim investicijskim planovima nastoji odgovoriti na takve potrebe mještana.

Pročitaj više

Ostvaruje se san o razvoju poslovne zone Soboli

 

 

Cesta – preduvjet razvoja zone i ulaganja gospodarstvenika te otvaranja novih radnih mjesta

 

Pročitaj više

Obnovljene svlačionice na stadionu u Žuknici, uskoro kreće rekonstrukcija pomoćnog igrališta

 

NK Pomorac 1921. ove će godine biti nositelj obilježavanja stote obljetnice igranja nogometa u Kostreni. Mijenjali su se tijekom godina lokacije, klubovi, uprave i igrači, no jedno je uvijek ostalo isto – ljubav prema nogometu koju Kostrenjani njeguju već čitavo stoljeće!

Pročitaj više

Počelo uređenje sportskog igrališta Jama

U Čavlima, u neposrednoj blizini Osnovne škole Čavle i Dječjeg vrtića Čavlić, počeli su radovi na uređenju, djeci i rekreativcima, omiljenog igrališta Jama

Pročitaj više

Nova školska oprema razveselila kostrenske učenike

Dok će učenici predmetne nastave morati pričekati veljaču da uživo vide sve novosti i poboljšanja u njihovoj školi, učenici razredne nastave ne kriju oduševljenje novim izgledom i opremom škole

Pročitaj više

Viškovo: Podjela spremnika za miješani komunalni otpad

U Viškovu je završena prva faza podjele individualnih zelenih spremnika za miješani komunalni otpad. Komunalno društvo Čistoća podijelilo je u suradnji s djelatnicima Komunalnog društva Viškovo nešto više od 2600 spremnika u kategoriji domaćinstava i u kategoriji gospodarstva. To je nešto više od 63 posto od planiranih 3867 spremnika u kategoriji domaćinstava i 387 u kategoriji gospodarstva. Korisnici su uz račun KD-a Čistoća za studeni dobili i kupon za preuzimanje spremnika.

Pročitaj više

Uređenje pedijatrijske ordinacije u Viškovu pri kraju

Uređenje pedijatrijske ordinacije koja je smještena u prizemlju Doma Marinići u samom središtu najvećeg viškovskog naselja, neposredno uz kružni tok, ušlo je u završnu fazu. Općina Viškovo je prizemni prostor u zgradi Doma odlučila urediti i namijeniti za potrebe djelatnosti zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Pročitaj više

Kostrenski obalni put ponovno na raspolaganju šetačima

Završeni su radovi na sanaciji obalnog puta u Kostreni, oštećenog uslijed jakog juga i udara valova koji su podlokali potporni zid te je prijetilo urušavanje. Obalni put bio je zatvoren od 29. prosinca do danas, kada je po završetku radova ponovno stavljen u funkciju  i prohodan za šetače čitavom dužinom, od Žurkova do Stare vode.

Pročitaj više

Obnovimo odmaralište Društva "Naša djeca" Sisak u Omišlju

Traži se pomoć građevinskih tvrtki, obrtnika, kako bi odmaralište u Omišlju moglo primiti obitelji stradale u potresu

Pročitaj više

Od ponedjeljka linije 10 i 10A kroz Kostrenu prometuju izmijenjenom trasom

Zbog radova na zamjeni vodovodne cijevi na dionici lokalne ceste između Doma zdravlja Kostrena u pravcu naselja Sveta Lucija i raskrižja s lokalnom cestom Glavani, Šubati, Raspelje (kod Rasadnika), uvodi se potpuna obustava prometa od 11. do 31. siječanja 2021. dok će se ograničeno prometovanje, regulirano semaforima, na spomenutoj dionici odvijati u periodu od 1. do 20. veljače 2021.

Pročitaj više

Otvara se skijalište Čelimbaša

Skijalište Čelimbaša od petka 8. siječnja otvara svoja vrata. Radno vrijeme skijališta u Mrkoplju je od petka do nedjelja između 9 i 16 sati. Hostel skijački dom pod Čelimbašom je otvoren te nudi hranu i piće za van s bogatom ponudom.

Također na facebook stranicama općine stoji i da je sanjkalište spremno, staza pripremljena.  

Pročitaj više