Općine

Kostrena domaćin zanimljivog glazbenog kampa

Polaznici glazbenog kampa koji se ovog vikenda održava u Kostreni, edukaciju će zaključiti zajedničkim koncertom u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, 4. srpnja u 20:30 sati.

Pročitaj više

Obavijest o zatvaranju ceste za Žurkovo

Zbog asfaltiranja kolnika u ponedjeljak 5. srpnja 2021. u vremenu od 8 do 16 sati za sav promet bit će zatvorena cesta za Žurkovo u Kostreni

Pročitaj više

PGŽ te općine Čavle i Jelenje zajednički financiraju obnovu Spomenika podhumskim žrtvama u Sobolima

Župan Zlatko Komadina, načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i načelnik Jelenja Robert Marčelja potpisali su ugovore o sufinanciranju radova obnove Spomenika podhumskim žrtvama u Sobolima ukupne vrijednosti pola milijuna kuna.

Pročitaj više

Najavljen bogat program Kostrenskog leta

Podizanjem Plave zastave na popularnoj plaži Svežanj najavljena je manifestacija Kostrensko leto koja će od lipnja do kolovoza Kostrenjanima i njihovim gostima ponuditi brojne zanimljive sadržaje i prometnuti Kostrenu u nezaobilaznu ljetnu destinaciju.  Obalna šetnica, kostrenske plaže i trgovi, od 15. lipnja do 31.

Pročitaj više

Općina Fužine značajno povećala standard gospodarenja otpadom

Općina Fužine nabavkom kamiona za sakupljanje reciklabilnog otpada, vrijednog nešto manje od 1,4 milijuna kuna sufinanciranog iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u 85%-tnom iznosu značajno je povećala standard gospodarenja otpadom.

Pročitaj više

Potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji društveno-vatrogasnog doma u Kostreni

Danas je u Kostreni potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji društveno - vatrogasnog doma vrijedan oko 12,5 milijuna kuna. Investitor projekta je Općina Kostrena, a izvođač radova Zanatska zadruga Gradin iz Rijeke. Početak radova planiran je za kraj svibnja s rokom izgradnje od 12 mjeseci.

Pročitaj više

Uskoro se otvara osam interpretacijskih centara o Frankopanima

 

Osam interpretacijskih centara Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana uskoro će otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana spaja sedamnaest kaštela i tri sakralna objekta povezana s obitelji Frankopan u Primorsko-goranskoj županiji.

Interpretacijski su centri uređeni i opremljeni u frankopanskim kaštelima u Kraljevici, Krku, Bakru, Bribiru, Čabru i Brodu na Kupi te na Trsatu i Grobniku. Svaki centar u fokus stavlja jedno područje vrijedne frankopanske baštine.

Pročitaj više

U Kostreni stavljena u funkciju terenska mjerna stanica za motrenje medenja

U Kostreni je u funkciju stavljena nova mjerna stanicu za motrenje medenja čiju je kupnju financirala Općina Kostrena. 

Pročitaj više

Kaštel Grobnik – biser koji se priprema zasjati novim sjajem

U Kaštelu Grobnik potpisan je ugovor za rekonstrukciju njegove međukatne konstrukcije centralnog dijela. Ugovor su potpisali načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i direktorica Suzana Slavić iz tvrtke Građevinar Cindrić d.o.o. iz Čavala.

Pročitaj više

Otvoren Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa poticane stanogradnje na području Kostrene

Općina Kostrena je u suradnji s Agencijom za promet nekretnina (APN), pokrenula Program društveno poticajne stanogradnje (POS), na području Kostrene

Pročitaj više

Veliko ulaganje u sportsku infrastrukturu - kreće rekonstrukcija pomoćnog igrališta u Žuknici

Danas je u Kostreni potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji pomoćnog igrališta na stadionu u Žuknici vrijedan 7,4 milijuna kuna čime će se pridonijeti poboljšanju uvjeta treniranja i sportskog razvoja lokalnog nogometnog kluba Pomorac 1921 i stvoriti preduvjeti za odigravanje službenih nogometnih natjecanja svih kategorija i uzrasta.

Pročitaj više

Uskrs u Kostreni i ove godine donosi ugođaj najvećeg kršćanskog blagdana

Uskrs u Kostreni tradicionalna je manifestacija Turističke zajednice općine Kostrena i Općine Kostrena koja i ove godine, unatoč posebnim okolnostima i epidemiološkim mjerama želi Kostrenjanima i njihovim gostima donijeti ugođaj najvećeg kršćanskog blagdana.

Cvjetna dizajnerica Christina Cianci iz Crissart Concept Store-a, prigodno je uredila foto kutak u uvali Žurkovo i veliko uskrsno jaje ispred zgrade Turističkog ureda TZO Kostrena.

Pročitaj više