Općine

Špilja Vrelo otvara svoja vrata svim posjetiteljima ovog vikenda 9. i 10. siječnja

Špilja Vrelo, podzemna ljepotica Općine Fužine, otvara svoja vrata svim posjetiteljima ovog vikenda 9. i 10. siječnja. Iz Tourist info centra Općine Fužine poručuju kako je značajno porasla potražnja za kućama za odmor na području Gorskog kotara.

Pročitaj više

Zbog radova se zatvara prometnica u naselju Šodići u Kostreni

Od 11. do 31. siječnja 2021. godine privremeno se uvodi zabrana odvijanja prometa lokalnom cestom (LC 58054) u naselju Šodići u Kostreni kako bi se omogućilo sigurno izvođenje radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi.

Pročitaj više

Preminula je posljednja mlikarica Darinka Brnja

Nažalost, u svojoj 91. godini, krajem prosinca napustila nas je najstarija i posljednja grobnička mlikarica Darinka Brnja iz Dražica. Tužnu vijest za sve Grobničane ali i Riječane objavila je Općina Jelenje na svojim službenim internetskim stranicama. Kako je u više navrata kazala mlikaricu Darinku život nije mazio, a mama ju nije štedjela kad su u pitanju bili fizički i kućanski poslovi jer, trebalo je preživjeti teška vremena pridavajući mlijeko i ostale domaće namirnice u Rijeci i okolici.

Pročitaj više

U Viškovu rekordan broj stipendija izvrsnim učenicima i studentima

Čak 163 stipendije izvrsnim učenicima i studentima dodijelit će Općina Viškovo za nastavnu odnosno akademsku godinu 2020./2021. Na temelju pristiglih prijava na natječaj za dodjelu stipendija, nakon obrade su odobrene 124 stipendije za učenike srednjih škola odnosno 39 studentskih stipendija. 26-ero studenata pohađa fakultete u sklopu Sveučilišta u Rijeci, a njih 13-ero izvan riječkog Sveučilišta

Pročitaj više

40 godina od potonuća broda Dunav

Brod Dunav potonuo je 28. prosinca 1980. u orkanskom tajfunu na Pacifiku, oko 350 nautičkih milja od japanske luke Yokohama. Tom prilikom je stradalo svih 32 člana posade na čelu sa zapovjednikom kap. Srećkom Vukošom iz Kostrene.

U znak sjećanja na posadu broda Dunav u kostrenskoj lučici Podurinj u more je spušten vijenac, a u župnoj crkvi sv. Barbare služena je misa zadušnica za nestale pomorce. Obilježavanje sjećanja na ovaj tragični događaj inicijativa je Apostolata mora i Bratovštine sv. Nikole iz Kostrene Sv. Barbare.

Pročitaj više

Održano tradicionalno polaganje božićne jelke u kostrensko podmorje

Klub podvodnih aktivnosti Kostrena tradicionalnim je polaganjem božićne jelke u kostrensko podmorje i podjelom priznanja najuspješnijim članovima zaključio sportsku i kalendarsku godinu. U skladu s epidemiološkim preporukama, ove godine bez medija i publike koja inače s velikim zanimanjem poprati ovaj nesvakidašnji običaj.

Pročitaj više

Dovršena energetska obnova vrtića u Kostreni

U Dječjem vrtiću “Zlatna ribica”, u Kostreni, održana je završna konferencija projekta energetske obnove zgrade vrtića. Načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, naglasio je da Općina sustavno radi na unaprjeđenju energetske učinkovitosti objekata u općinskom vlasništvu.

Pročitaj više

Platnenim torbama protiv plastičnih vrećica

Članovi Savjeta mladih Općine Kostrena dijelili su mještanima besplatne platnene torbe za kupovinu ispred trgovačkog centra Plodine u Kostreni. Ovom akcijom upravo uoči blagdana, kada je kupovina najintenzivnija, željeli su obilježiti Dan protiv upotrebe jednokratnih plastičnih vrećica i potaknuti mještane da zamjenom jednokratnih plastičnih vrećica za ekološke platnene, mogu značajno smanjiti količine nepotrebnog otpada i pomoći u zaštiti okoliša.

Pročitaj više

Kreće natječaj za najljepšu blagdansku fotografiju #najljepsabozicnabajkakostrena

Poznata kostrenska obalna šetnica u ovo blagdansko razdoblje bogatija je za dvije nove zanimljivosti. „Pametne klupe“ u Uvali Žurkovo i ispred Bistroa Kostrenka, uz ponešto ukrasa, kreativnosti i vještine, pretvorene su u prekrasne kutke za fotografiranje.

Pročitaj više

Općini Viškovo odobreno 12 milijuna kuna za radnu zonu Marišćina K-2

Općina Viškovo dobila je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Odluku o financiranju projekta „Radna zona Marišćina K-2 u Općini Viškovo“. Općini Viškovo je kao prijavitelju putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja Urbane aglomeracije Rijeka za provođenje projekta odobreno čak 11.997.311,22 kune iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Pročitaj više

Dan Osnovne škole Kostrena obilježen online i uz vrijedne donacije

Dan škole Osnovna škola Kostrena proslavila je online, ali uz dobro raspoloženje i zanimljivu poruku. Svi učenici i učitelji u 10 sati putem Teams sučelja razmijenili su dobre želje i čestitke te zajedno pogledali video u čijem je nastajanju sudjelovala čitava škola.  Riječ je o plesnom izazovu na planetarno popularnu uspješnicu zaraznog ritma „Jerusalema“, koja je postala svojevrsna himna korona doba i čime se OŠ Kostrena pridružila globalnom plesnom projektu koji naglašava važnost zajedništva u borbi protiv pandemije. 

Pročitaj više

U OŠ Kostrena održan Medni dan

U Osnovnoj školi Kostrena održan je "Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka", nacionalni program Ministarstva poljoprivrede kroz koji se učenici prvih razreda  i njihovi roditelji educiraju o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu kao i  važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost, uz istovremenu promociju meda proizvedenoga na hrvatskim pčelinjacima.

Pročitaj više

"Saja, saja", za Udrugu za sindrom Down – Rijeka 21

Kostrenska tradicijska manifestacija Mikulna tijekom šest godina održavanja prometnula se u središnje prosinačko događanje Kostrene. Ovogodišnja se Mikulna na žalost neće održati, barem ne u onom obliku kako je to bilo do sada, uz pjesmu, ples i druženje. Od samog početka važan dio manifestacije je stari običaj pomoračke Kostrene vezan uz blagdan svetoga Nikole "sajanje". Po uzoru na njegova dobra djela, nekad su kostrenski pomorci, članovi Bratovštine sv.

Pročitaj više

Općina Viškovo pomaže gospodarstvu

Odluka o mjerama pomoći gospodarstvenicima radi ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa koju je Općinsko vijeće Općine Viškovo usvojilo u travnju još uvijek je na snazi i bit će tako do opoziva Odluke o nastupanju posebnih okolnosti koju je donio ministar graditeljstva i prostornog uređenja na početku borbe s koronavirusom.

Pročitaj više