Općine

Prvi slučaj koronavirusa u Lovranu, 15 osoba u samoizolaciji

 

Lovran je u nedjelju zabilježio prvi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj osobi koja je došla iz Austrije gdje je radio te je bio u samoizolaciji 14 dana. Potvrdio je za Kanal Ri načelnik Stožera civilne zaštite Općine Lovran Toni Družeta. Kako je istaknuo mladić se testirao dan prije završetka samoizolacije te je test bio pozitivan.   

Ovaj se mladi Lovranac zarazio u Austriji dijeleći sobu s a kolegom s posla. Sada postoji mogućnost da je zarazu prenio svojim ukućanima. 

Pročitaj više

U Marinićima počela izgradnja nove javne površine

Ovih dana počeli su radovi na još jednom kapitalnom projektu u Viškovu. Riječ je o izgradnji nove javne površine u Marinićima. Investicija je vrijedna nešto više od 2 milijuna kuna s PDV-om, a radove izvodi tvrtka Goran graditeljstvo

Pročitaj više

Općina Kostrena osigurala zaštitne maskice i rukavice za sva konstrenska kućanstva

S ciljem zaštite mještana i održavanja pozitivne epidemiološke situacije na području Kostrene, Općina Kostrena je osigurala pet i pol tisuća zaštitnih maskica i devet tisuća pari zaštitnih rukavica. Svako kućanstvo dobit će po tri zaštitne maskice i pet pari zaštitnih rukavica zapakiranih u posebnu vrećicu.

Pročitaj više

U Kostreni komunalni radovi u punom jeku

Iako su trenutne okolnosti utjecale na dinamiku izvođenja radova i pomaknule rokove kostrenskih projekata, reciklažno dvorište i cesta u naselju Pavekima uskoro će biti završeni.  Na cesti u Pavekima u tijeku je nanošenje prvog sloja asfalta. Asfalt je nanesen i na plato  reciklažnog dvorišta dok je na cesti iznad Sportske dvorane Kostrena postavljena nova javna rasvjeta. Radovi na proširenju groblja u Svetoj Luciji kao i radovi na izgradnji sanitarne kanalizacije u naselju Glavani odvijaju se planiranom dinamikom.

Pročitaj više

Fužine: Proslavili 145 godina turizma, pa ugasili Turistički ured

Smjerom budućeg razvoja, Općina Fužine je u dogovoru s predstavnicima lokalnih turističkih gospodarstvenika, odnosno, članovima Skupštine Turističke zajednice i Turističkog vijeća Općine Fužine jednoglasno donijela Odluku o stavljanju u mirovanje općinskog Turističkog ureda.

Pročitaj više

Dan Općine Viškovo

Općina Viškovo danas obilježava 27 godina od osnivanja. S obzirom na situaciju s epidemijom koronavirusa, općinska načelnica Sanja Udović čestitku sumještanima uputila je video porukom. 

Pročitaj više

Jednoglasna odluka o mjerama pomoći kostrenskim poduzetnicima

Prvi puta u svojoj povijesti, Općina Kostrena održala je e-sjednicu Općinskog vijeća kako bi se što brže donijele mjere pomoći lokalnim poduzetnicima i izglasao novi Program očuvanja i poticanja poduzetništva Općine Kostrena za 2020. namijenjen poduzetnicima kod kojih je došlo do potpune ili privremene obustave rada i pada poslovnih aktivnosti.

Pročitaj više

Dva kapitalna projekta na području Viškova dobro napreduju unatoč situaciji s koronavirusom

Jedna od najvećih investicija u komunalnu infrastrukturu u povijesti Općine Viškovo dobro napreduje. Riječ je o velikom zahvatu na dionici ceste Mladenići-Ronjgi, jednoj od najfrekventnijih prometnica na području Viškova. Radovi koji su počeli u kolovozu prošle godine obuhvaćaju rekonstrukciju prometnice s izgradnjom nogostupa, kolničke konstrukcije,  javne rasvjete, oborinske odvodnje,  DTK mreže, prelaganje  niskonaponske i srednjenaponske elektroenergetske mreže, uređenje  bočnih priključaka na cestu, izgradnju  kanalizacijske mreže te  izgradnju odnosno zamjenu vodoopskrbnog cjevovoda.

Pročitaj više

Počela gradnja sanitarnih kolektora s prelaganjem vodovoda na području Glavana

Počela gradnja sanitarnih kolektora s prelaganjem vodovoda na području Glavana

U kostrenskom naselju Glavani počeli su radovi na izgradnji novih 380 metara sanitarne kanalizacije i prelaganju vodovoda, od kućnog broj Glavani 50 do Glavani 111/A te od kućnog broja Glavani 78/B do Glavani 69, a trebali bi završiti u roku od 90 dana. U veljači je okončan postupak javne nabave i sklopljen ugovor o izvođenju građevinskih radova sa zajednicom ponuditelja koju čine Kvarner graditeljstvo d.o.o. iz Rijeke i Obrt za uslužne djelatnosti Miletić iz Novog Vinodolskog.

Pročitaj više

Ostani uključen, kreativnim idejama protiv korone

Na inicijativu uređivačkog tima općinskog glasila Naša Kostrena, kostrenske udruge, institucije i kostrenski kreativci zajedničkim snagama pokreću zanimljivu društvenu inicijativu #ostaniukljucen.

Pročitaj više

Obnova dječjih igrališta u Viškovu

Djelatnici Komunalnog društva Viškovo su tijekom veljače izvršili popravke na većini dječjih igrališta na području Općine Viškovo.

Pročitaj više

Privremena obustava prometa na dijelu ceste Mladenići-Ronjgi

PRIVREMENA OBUSTAVA PROMETA NA DIJELU CESTE MLADENIĆI-RONJGI

 

Pročitaj više

Zvončarska simfonija

Zvončarska simfonija u Čavlima okupila 500- tinjak zvončara i otvorila Festivale susjedstava u sklopu programskog pravca 27 susjedstava

Pročitaj više

Malo snijega-puno zabave

U subotu se na Platku održala tradicionalna manifestacija Maškarani Platak, ovoga puta uz europske goste – njemačke i bugarske zvončare, Grobničke dondolaše te mnoštvo domaćih maškaranih grupa, kao uvod u nedjeljni prvi Festival susjedstava Europske prijestolnice kulture - Zvončarsku simfoniju u Čavlima.

Pročitaj više

Kostrena dobiva atraktivan mirisni vrt

Kostrena dobiva još jednu uređenu zelenu površinu i prostor za boravak na otvorenom

Pročitaj više