PGŽ

Zašto more pecka?

Na peckanje prilikom kupanja u moru, danima se žale građani crikveničke rivijere,odgovor daje Goran Crvelin iz Zdravstveno-ekološkog odjela NZZJZ PGŽ-a

Pročitaj više

Predstavljen promotivni spot Cijepi se

U spotu sudjeluju Vladimir Mićović, novinar Josip Krmpotić, pjevačica Nikolina Tomljanović, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, kapetan HNK Rijeke Nino Galović, ugostitelj Vedran Jakominić, a svi pozivaju građane na cijepljenje.

Pročitaj više

Denis Vukorepa: Riječki ribari dobit će sigurnu luku

 

Partnerski odnos Lučke uprave Rijeka i riječkih ribara sve snažniji

 

Pročitaj više

Alkoholizirani 35-godišnjak u Matuljima izazvao prometnu nesreću

U akciji je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske ukupno alkotestirano 148 vozača, od kojih je njih 18 bilo pod utjecajem alkohola i to 16 vozača osobnog vozila te po jedan vozač motocikla i mopeda.

Pročitaj više

Olimpijski festival dječjih vrtića PGŽ 2021.

U susret otvaranju Olimpijskih igara te povodom obilježavanja Međnarodnog olimpijskog dana održan je  Olimpijski festival dječjih vrtića .Sudjelovalo je 26  vrtića iz   Primorsko-goranske županije.

Pročitaj više

Od danas novi elektromotorni vlak na relaciji Rijeka-Permani-Rijeka

Od danas Rijeka i zaleđe bit će povezani elektromotornim vlakom. Prva vožnja novoga elektromotornog vlaka na relaciji Rijeka – Permani – Rijeka održat će se u petak 23. srpnja 2021. s polaskom u 10.56 sati sa kolodvora Rijeka, Trg kralja Tomislava 1.

 

Pročitaj više

Golubović i Sundać prvaci u šahu na Sportskim igrama mladih

Prvak Hrvatske u kategoriji do 11 godina postao je Riječanin Erik Golubović. Ivano Sundać iz Crikvenice osvojio je prvo mjesto u kategoriji do 15 godina.

Pročitaj više

Sigurna turistička sezona: Strani policajci i ove godine među turistima

I ove sezone na Kvarner stigli strani policajci- slovenski na Krk ,a slovački u Crikvenicu.

 

Pročitaj više

Četvrtkom slobodan ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja

Svakog četvrtka u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja i njegove dislocirane zbirke u Kastvu i Lipo možete ući besplatno, najavljeno je iz Muzeja. 

Pročitaj više

U četvrtak i u subotu cijepljenje na Zametu bez najave

 

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ  već ovog četvrtka, 22. srpnja, nastavlja s  procjepljivanjem građana bez prethodne najave, a Dani otvorenih vrata nastavit će se i u subotu, 24. srpnja te u utorak i četvrtak, 27. i 29. srpnja.

Cijepljenje će trajati od 10:00 do 18:00 sati, dok je u terminima od 8:00 do 10:00 sati predviđeno cijepljenje osoba naručenih preko svojih obiteljskih liječnika.

 

Pročitaj više

U PGŽ povećan broj testiranja na korona virus: PGŽ treba biti u zelenoj zoni

Omogućili smo široko testiranje ljudi ne samo u Zavodu za javno zdravstvo ili u Domu zdravlja, nego i u pojedninim zdravstvenim ustanovama. I svi oni to čine pogotovo antigenskim brzim testovima i te rezultate prikupljamo na jednom mjestu, pojašnjava Vladimir Mićović povećani broj testiranja zadnjih dana. Liječnik opće medicine Leonardo Bressan brze antigenske testove smatra beskorisnim 

Pročitaj više

Suradnja zdravstvenog i gospodarskog sektora

Predstavljanje današnjih programa Thalassotherapie Opatija, Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera te usluga HGK-ŽK Rijeka, samo je dokaz kako se kroz zajedničku suradnju može puno više postići za zajednicu i ljude koji žele stvarati nove turističke sadržaje bazirane na promicanju i razvoju zdravstvenog turizma na najbolji mogući način.

Pročitaj više

Dotaknimo puteve Frankopana

Osobe oštećenog vida konačno mogu doživjeti izgled znamenitosti gradova koje posjećuju, doživjeti tlocrte, oblike, pročelja, kupole, tornjeve, itd., shvatiti relacije između prikazanih elemenata što im inače nije dostupno zbog veličine lokaliteta ili promatranog objekta.

Pročitaj više

Bura stvara probleme u prometu

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom) zbog olujnog vjetra

Pročitaj više

Korona u PGŽ: Pet novih slučajeva, drugom dozom cijepljeno 44% stanovništva

Drugom dozom cijepljeno je 105.507 osoba, što iznosi 43.88% odraslog i 37.42% ukupnog stanovništva

Pročitaj više