PGŽ

Prijavljeni zbog kršenja epidemioloških mjera

 

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske zbog počinjenja kaznenog djela širenje i prenošenje zaraznih bolesti, proveli su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom. Sumnjiči se da je u prosincu prošle godine na području Rijeke, a za vrijeme bolesti COVID-19, napustio svoj dom te došao na radno mjesto. Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitaj više

Lokvarski kalendar 2021

Narodno predviđanje vremena po mjesecima usprkos koroni tiskano je i ove godine, donosimo prognozu Lokvarskog kalendara

Pročitaj više

Val zatvaranja

Zbog koronakrize, 60-tak ugostiteljskih objekata na području Primorsko-goranske županije ugasilo je svoje poslovanje. novi val zatvaranja tek slijedi!

Pročitaj više

PGŽ: 63 novozaražene osobe koronavirusom

Danas je u PGŽ 66 novooboljelih i 70 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 936. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 663 uzoraka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je i dalje relativno nizak i iznosi 10%.

Pročitaj više

Do kraja tjedna Rijeka će se buditi u minusu

Do kraja tjedna Rijeka će se buditi u minusu, u Gorskom Kotaru i do minus 15, Energo savjertuje korisnicima, ostavite toplane u 24-satnom režimu

Pročitaj više

Crikvenica: Uhvaćena u krađi parfema

 

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta. Riječ je o osumnjičenici koju su jučer policijski službenici zatekli u krađi parfema u trgovačkom centru na području Crikvenice.

 

Pročitaj više

PGŽ: 85 novozaraženih osoba koronavirusom

Danas je u PGŽ 85 novooboljelih i 119 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti je manji u odnosu na jučer za 35 osoba i iznosi 941.
Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 754 uzoraka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je i dalje relativno nizak za ovaj drugi epidemijski val i iznosi 11.3%.

Pročitaj više

Poljski LOT i Air Serbia ne planiraju povratak u Rijeku ovog ljeta

 

 

Srbijanska nacionalna aviokompanija objavila je prije nekoliko dana u svom priopćenju za medije kako u ljetnom redu letenja 2021. godine neće obnoviti promet na četiri međunarodne linije, uključujući i liniju između Beograda i Rijeke. Navodi www.croatianaviation.com

 

Pročitaj više

Kuhari velikog srca

Primorsko goranski ugostitelji među prvima su obukli pregače i krenuli kuhati za Petrinju, donosimo njihove dojmove  

Pročitaj više

Vatrogasci iz JVP Grada Rijeka aktivno su pomagali na području pogođenim potresom

Vatrogasci iz JVP Grada Rijeka aktivno su pomagali na području pogođenim potresom u Sisačko-moslavačkoj županij, u akcijama u Petrinji i okolici. Unutar JVP Rijeka djeluje posebni tim za spašavanje iz ruševina.

Do sada tamo se izmijenilo 60 riječkih vatrogasca koji rade na spašavanju i otklanjanju posljedica potresa. Na terenu se izmjenjuju timovi od po 15 vatrogasaca s dva vatrogasna vozila za obavljanje intervencija na visini, tehničkim vozilom za spašavanje iz ruševina, zapovjedno-komunikacijskim vozilom i vozilima za prijevoz vatrogasaca i opreme.
Na sreću nije bilo velikih potreba za spašavanjem, ali su zato upravo riječki vatrogasci od prvog dana uspostavili sustav komunikacije i zapovijedanja, a zamjenik zapovjednika Dario Gauš bio je zapovjednik centra iz kojeg se zapovijedalo svim akcijama.

GOSTI:
1. DARIO GAUŠ, zamjenik zapovjednika JVP Grada Rijeke
2. SANJIN BLAŽEVIĆ, pomoćnik zapovjednika JVP Grada Rijeke

Pročitaj više

PGŽ: 78 novozaraženih osoba koronavirusom

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 78 novih slučajeva koronavirusa. Ozdravile su 73 osobe. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti iznosi 976. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađen 761 uzorak, a udio pozitivnih osoba unutar broja testova je 10.2%

U KBC-U Rijeka na liječenju se nalaze 93 osobe, na respiratoru je 5 pacijenata. Nažalost tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti preminula je jedna osoba. 

Pročitaj više

Nova pravila, manje gužve

Na Platku snježna idila, no sreli smo manje posjetitelja nego inače. Ograničena je prodaje ski karata na 500, a one su prodale već u 10 ujutro

Pročitaj više

Mrkopaljsko skijalište Čelimabaša privuklo tisuće skijaše iz cijele Hrvatske

Poznata europska skijališta ovog su vikenda brojni skijaši zamijenili domaćima. Nakon Platka, koji je cijelog tjedna punio svoje kapacitete, skijaši i ljubitelji zime mogu uživati i na mrkopaljskom skijalištu Čelimbaša.

Pročitaj više

Čavle: Upravljao vozilom s 3,55 promila alkohola i u vrijeme važeće zabrane

 

 

Na prometnicama Primorsko-goranske županije i proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet u cilju sprječavanja prometnih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima. Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

 

Pročitaj više