PGŽ

Jesu li operativne snage Civilne zaštite spremne za potres:U Šapjanama održana vježba u slučaju potresa

U komunikacijski centar u Šapjanama stigla je obavijest o potresu, na teren izlaze interventne službe Civilne zaštite. Scenarij je to vježbe Potres 2021. održane u Šapjanama.U vježbi sudjelovalo je 100 tinjak pripadnika Civilne zaštite,a prvi na teren sa komunikacijskim vozilom i dronovima izlaze vatrogasci,oni šalju snimku stanja na terenu u realnom vremenu.Više u video prilogu 

Pročitaj više

Korona brojke:196 novih slučajeva u PGŽ

U Primorsko-goranskoj županiji je danas 196 novooboljelih. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1474 uzoraka briseva, javljaju epidemiolozi. 

140 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 23 iz Liburnijskog područja, 12 sa Raba, osmero iz Gorskog kotara, petero iz Crikveničko-Vinodolske regije, četvero s otoka Krka, troje s Cresa te jedna osoba iz Lošinja.

Broj aktivnih slučajeva u županiji povećao se na 1093.

Pročitaj više

Naša Kostrena - 15.10.2021.

U Kostreni su završena dva važna projekta komunalne infrastrukture. Proširena je cesta prema uvali Žurkovo, što je označilo i novi početak razvoja te najpoznatije kostrenske uvale. Donji dio ceste postao je sada dvosmjeran.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Lovran / 15.10.2021.

Poznata Lovranska fešta Marunada ove se godine nije održala u svom tradicionalnom obliku, s obzirom da održavanje manifestacije takvog karaktera ne bi bilo u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama. Ipak, u čast jeseni i lovranskom marunu, održana je manifestacija Jesen u Lovranu.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Viškovo / 15.10.2021.

U Viškovu postavljen kamen temeljac za Kuću halubajskega zvončara. Otvaranje predviđeno u 2023.godini.

Pročitaj više

Novi koncept državne mature

Promjene u konceptu državne mature te izostanak interesa za pojedine srednjoškolske programe  bile su glavne teme sastanka predstavnika županije i ravnatelja srednjih škola kojima je osnivač.

Pročitaj više

U slučaju onečišćenja mora,jesu li službe spremne?Održana pokazna vježba na moru

 

 Dogodio se sudar brodova tu u Kvarnerskom zaljevu, iscurila je u ovom trenutku za nas neutvrđena količina pogonskog goriva, odvija se intervencija za moru.Tako je počela intervencija na moru,  srećom samo za potrebe vježbe kod iznenadnog onečišćenja mora.

Pročitaj više

Zlatko Komadina:Neću se kandidirati za predsjednika županijske organizacije, vjerojatno ostajem župan do kraja mandata

Nakon što je 21 godinu bio na čelu županijske organizacije Zlatko Komadina danas je na konferenciji za novinare izjavio kako se više neće kandidirati za predsjednika SDP-a Primorsko goranske županije .

Svoju podršku dao je Vojku Brautu koji će biti kandidat župansijske organizacije na unutarstranačkim izborima SDP-a Hrvatske 27. studenog

-"Došlo je vrijeme da mladi ljudi počnu upravljati strankom . Neću se kandidirati niti za jednu stranačku funkciju u SDP-u,  u stranci ostajem,  poručio je Zlatko Komadina

Pročitaj više

Porast oboljelih od korona virusa u PGŽ:KBC Rijeka otvara dodatni Covid odjel na Infektologiji

 

U protekla 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji  141 novooboljela osoba, a 83 su ozdravile,javljaju epidemiolozi. 
 

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1351 uzorak briseva. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 791.

Na bolničkom liječenju nalazi se 50 osoba, 4 osobe više nego jučer.U Respiracijskom centru na respiratoru nalazi se 5 osoba. 

U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 5 osoba, jednaki broj kao i jučer.

Pročitaj više

100 godina Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir u Krku

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir u Krku tijekom jednog stoljeća djelovanja odškolovala je na tisuće otočana, ali ne samo njih, tu su svoja zrnca znanja skupljali i brojni učenici iz regije, pa je škola postala sinonim škole za otok.    

 

Pročitaj više

Luka Mrtvaška - rješenje problema?

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture sutra sastanak svih dionika u projektu luka Mrtvaška, potrebno je pronaći odgovarajuće rješenje za privremeni pristanak u luku Mrtvašku u slučaju interventne situacije.

Pročitaj više