PGŽ

Korona virus u PGŽ :Pet osoba preminulo je u riječkoj bolnici

Danas je u PGŽ 434 novooboljelih osoba, a 844 su ozdravile. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio za 411 osoba pa isti iznosi 8366 slučajeva. Ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas opet povećao za 6 pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 118.

 

Pročitaj više

Korona virus u PGŽ: 919 novih slučajeva

PGŽ-u je 919 novooboljelih osoba, a 594 su ozdravile. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao na 8777. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2553 uzoraka briseva, što čini udio od 36% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka, što ukazuje na daljnju izuzetno visoku transmisiju virusa.

 

Pročitaj više

Ljubav na prvi pogled u Azilu: Kako je Daisy udomila Daisy

Posjetili smo danas Azil za pse na Viškovu. Danas je bio sretan dan za mješanku Daisykoja je pronašla svoj novi dom. 

Bila je to ljubav na prvi pogled, sudbina koja je spojila mješanku Daisy i njenu buduću vlasnicu Andreu.

-"Došla sam po jednog drugog psa, no već su ga udomili. Onda sam vidjela nju, volonterka ju je zazvala imenom Daisy, a moj nadimak je Daisy. Sudbina. Jako je mirna, plaha i dobra,kaže Andrea Blečić

Andrea i Daisy trenutno su u fazi prilagodbe, a sljedeći tjedan Daisy će se upoznati sa svojim novom domom.

Pročitaj više

Pogledajte koji gradovi i općine imaju porast stanovništa, a koji su u minusu

Popis stanovništva donio je nove brojeke. Hrvatska je u minusu za gotovo 10% stanovništva, a nažalost, taj trend prati i Primorsko-goranska županija: 

 

Evo kako stoje gradovi i općine u PGŽ kada se usporedi novi popis stanovništva s onim od prije 10 godina. U prvom stupcu su novi brojevi, a u drugom oni iz 2011. godine.U PGŽ ima 36 gradova i općina, a u posljednjih 10 godina samo njih 6 bilježi porast stanovništva. 

 

Rijeka     108.622  - 128.624

Dobrinj     2.153  - 2.078

Fužine     1.404 - 1.592

Pročitaj više

Korona virus u PGŽ: Šest osoba preminulo je u riječkom KBC-u

U PGŽ-u je 680 novooboljelih osoba, 261 je ozdravila, dok je broj aktivnih slučajeva 8457. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2600 uzoraka briseva, što čini udio od 26.15% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

 

Pročitaj više

Noćno skijanje na Platku

 

Danas se na Platku otvaraju staze Radeševo 1, Zavoj 19, Turistička staza i Baby staza. Skijašima će danas kao i tijekom vikenda na raspolaganju biti žičara i pokretne trake Radeševo te Baby lift kojeg će moći koristiti i sanjkaši za svoju sanjkašku stazu. 

 

Pročitaj više

Korona virus u PGŽ: Više od 8000 aktivnih slučajeva

Primorsko-goranskoj županiji je 843 novooboljelih osoba, a 205 ih je ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao na 8039. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 3057 uzoraka briseva. 

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 590 novooboljelih osoba, 87 s Liburnijskog područja, 71 iz Crikveničko- vinodolske regije, 64 s otoka Raba, 27 s otoka Krka, 3 iz Gorskog kotara te jedna s otoka Cresa. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 502, pripadaju skupini radno aktivne populacije, 260 mlađim dobnim skupinama i 81 populaciji starijoj od 65 godina.

Pročitaj više

Skijašica Leona Popović ostvarila slalomski rezultat karijere

Mrkopaljka Leona Popović ostvarila je rezultat karijere, 6. mjesto na utrci Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu, što je ujedno i najbolji rezultat za hrvatsko žensko skijanje u posljednjih 12 godina

Pročitaj više

Turistički vodiči pozivaju na besplatno razgledavanje Rijeke, Omišlja,Krka i Veprinca

 

Na inicijativu Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, a povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja  Hrvatske, Udruga turističkih vodiča Kvarnera već tradicionalno poziva sve zainteresirane građane i posjetitelje Kvarnera na besplatne organizirane razglede na sljedećim lokacijama:

Sva razgledavanja održat će se u subotu 15. siječnja u 12 sati

 

GRAD RIJEKA – TRSAT – posjet Svetištu i gradini; mjesto polaska je ispred spomenika Papi Ivanu Pavlu II. ispred Crkve Majke Božje Trsatske

 

Pročitaj više

Korona virus u PGŽ: Rastu brojke novooboljelih i aktivnih slučajeva

U PGŽ je danas 1155 novooboljelih osoba, dok ih je 258 ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao za 894 osoba pa isti iznosi 7402 slučajeva.

Ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti  danas iznosi 124.

 

U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 10 pacijenata, dakle 2 pacijenta više nego jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula još 1 osoba od COVID-19 bolesti.

Pročitaj više

Nestao je Petar Vizintin iz Viškova

Obitelj  je objavila da je 1.siječnja nestao  Petar Vizintin (39) iz Rijeke.

Petar Vizintin posljedni put viđen je 1. siječnja na području Viškova. Srednje je građe, visok je 180 cm, ima ravnu smeđu kosu i oči kestenjaste boje.

Nestanak se vodi u PU primorsko – goranskoj a oglašen je i na web stranicama nestali.hr.

U slučaju da posjedujete informacije o Petru Vizintinu obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Pročitaj više