PGŽ

Neizvjesna izložba – koja to više nije  

 

Galerija Kortil u ponedjeljak 25. svibnja otvara svoju novu izložbu pod nazivom Neizvjesna izložba – koja to više nije, nastalu kao rezultat poziva odaslanog autorima Rijeke i Primorsko-goranske županije, a na koji se javilo gotovo 100 umjetnika sa svojim radovima.

Pročitaj više

 PGŽ nema novooboljelih, 3 osobe izliječene

 Još su 3 osobe u Primorsko-goranskoj županiji preboljele koronavirus, javljaju iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Pročitaj više

Novo: Restorani i kafići mogu raditi i nakon 23 sata

HZJZ objavio je nove upute za rad u ugostiteljskih objekata u kojima se za razliku od prethodnih više ne navodi ograničenje radnog vremena od 6 do 23 sata. Druga pravila ostaju ista:

Radi sprječavanja širenja infekcije tijekom boravka u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima potrebno je osigurati fizički razmak među posjetiteljima te između posjetitelja i zaposlenika. Organizacija rada. U objektima se stolovi do dolaska gostiju drže praznima, a pribor se servira kada gosti sjednu.

Pročitaj više

Maškarana jota osigurala novac za opremanje praktikuma učenika s invaliditetom

 

 

Uručenje donacije: riječkih obrtnici za učenike s invaliditetom

 

 

Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka svoj 60. rođendan zasigurno će dugo pamtiti jer je projekt opremanja praktikuma za osposobljavanje učenika s invaliditetom za poslove pomoćnog konobara i servira/servirke bogatiji za 17.500,00 kn. Ček s navedenim iznosom ravnateljici Centra, gđi Ivone Šabarić Rubeša, uručio je predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, g. Darko Sertić koji kaže:

Pročitaj više

Riješene dvije šumske krađe

 

Delnička policija dovršila je kriminalistička istraživanja nad troje hrvatskih državljana koji se sumnjiče za kaznena djela krađa.

Kaznena djela su počinjena na području Skrada, a dvoje hrvatskih državljana u dobi od 47 i 56 godina policija sumnjiči da su tijekom svibnja ove godine otuđili oko pet kubika ogrjevnog drva bukve.

U drugom slučaju 39-godišnji hrvatski državljanin je osumnjičen da je 10. svibnja ove godine otuđio oko dva kubika hrastovih trupaca.

Kaznenim djelima oštećena je nadležna šumarija, a sveukupna šteta cijeni se na oko 3.700 kuna.

Pročitaj više

Rekorder zaustavljen u Novom Vinodolskom sa 2,56 promila

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 49 prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 46 ih je bilo lakših.

Pročitaj više

Krk: Uhićen zbog teške krađe provaljivanjem

 

Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe.

 

Policija ga sumnjiči da je u razdoblju od listopada 2018. pa do konca travnja 2019. godine provalio u kuću za odmor na području Baške, u vlasništvu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina. Iz kuće je otuđio razni alat i ostale predmete u vrijednosti oko deset tisuća kuna.

 

Pročitaj više

PGŽ: Još jedna osoba ozdravila, trenutno 11 pozitivnih na koronavirus

I dalje dobre vijesti stižu iz Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije. U posljednja 24 sata ozdravila je jođš jedna osoba, a novozaraženih nije bilo. Trenutno u županiji ima još 11 osoba koje su pozitivne na koronavirus, a 60 osoba je ozdravilo. Podjetimo u posljednjih 27 dana zabilježen je samo jedn novi slučaj koronavirusa u županiji. Riječ je o pomorcu iz Rijeke koji se vratio s Kariba i odgovorno je proveo vrijeme u samoizolaciji te se držao svih propisanih mjera. 

Pročitaj više

Bez računa za struju

Bez računa za struju život zvuči odlično. Ipak i to je moguće, na otoku Krku pedesetak objekata sunčeve zrake pretvara u električnu energiju. Obitelj Piršić za sada na dan proizvodi oko 30 kilovatsati električne energije. To im je dovoljno za sve njihove dnevne potrebe, pa i više. "Pet sati je radila pećnica i dva puta se okrenula veš-mašina, i još smo imali nekoliko kilovata viška". Prvi mjesec upotrebe cijelog sustava proizveli su 30 posto više energije od planiranog. S pravom se nadaju i manjim računima ili čak zaradi. No prije negoli sve bude besplatno, nešto ipak treba uložiti.

Pročitaj više

Završni ispit putem računala: Evo kako izgleda polaganje kuharstva u vrijeme koronakrize

Ispit iz kuharstva, ali preko računala. Da se može, dokazali su učenici trećeg d razreda Ugostiteljske škole Opatija koji su tako  polagali praktični dio završnog rada koji su obvezni položiti svi učenici trogodišnjih strukovnih škola.

Jedan od učenika koji je tako polagao završni ispit je i Dino Salkanović koji je, naglašava, jako zadovoljan načinom provedbe praktičnog djela završnog ispita jer je doma puno opuštenije, nije bilo stresa, kaže, te je bilo sasvim dovoljno vremena za pripremu jela, a i mentorima se u bilo kojem trenutku mogao obratiti za pomoć. 

Pročitaj više

Napokon: 15. lipnja se ukida mostarina na Krčkom mostu

Tvrtka Autocesta Rijeka – Zagreb bit će, odlukom Vlade, pripojena Hrvatskim autocestama(HAC), a spajanjem dviju tvrtki stvorit će se uvjeti za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu. naplatnih kućica ako bude sve po planu nebi više na mostu trebalo biti 15. lipnja. Potvrdio je danas resorni ministar Oleg Butković koji je naglasio o kako novi potez Vlade odnosno njegovog ministarstva nije ni na koji način povezan s predstojećim izborima. 

Putovanje na otok tako će od sredine lipnja biti 35 kuna jeftinije. 

 

Pročitaj više

Obilježena 29. obljetnica ustrojavanja specijalnih postrojbi HV-a i Dana ZSS-a

U vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor” u Delnicama obilježena 29. obljetnica ustrojavanja specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga

Pročitaj više

Započeli radovi III. faze projekta „Revitalizacija lječilišnog centra Veli Lošinj“

PGŽ nastavlja ulaganja u zdravstveni turizam Lošinja. Počeli su radovi III. faze projekta „Revitalizacija lječilišnog centra Veli Lošinj“. Ovom fazom obuhvaćeni su radovi na objektima Park II i kuhinja čime će se podići kvaliteta rada i pruženih usluga u djelatnosti pripreme i usluživanja hrane.  Procijenjena vrijednosti investicije iznosi oko 24 milijuna kuna.

Pročitaj više

Dodijeljena sredstva udrugama iz područja lovstva

Ovotjedni redoviti press kolegij Primorsko –goranske županije započeo je osvrtom župana Zlatka Komadine na protekli vikend koji su obilježila tri smrtna slučaja.
„Vikend iza nas odnio je živote ljudi koji su obilježili društveno-politički i gospodarski život županije; Vidoja Vujića, zamjenika župana i obnašatelja dužnosti župana, kojeg ćemo pamtiti kao vrijednog i odgovornog čovjeka, kojemu ništa nije bilo teško i radio je od jutra do mraka, Franje Toljanića koji je iza sebe ostavio veliku obitelj, a osobno ga pamtim da kao iskrenog čovjeka koji je držao svoju riječi te Danka Pavešića koji je dao doprinos medicini i sportu. Obiteljima iskazujem iskrenu sućut“, rekao je župan Komadina

Pročitaj više