PGŽ

Otvorena luka Perčin u Jadranovu, najznačajnija investicija u nautičkom turizmu na području Crikvenice

U Jadranovu je održano otvorenje rekonstruiranog i dograđenog dijela luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Perčin, najznačajnije investicije u nautičkom turizmu na području Crikvenice. Dogradnja luke obuhvaćala je 400 metara novog obalnog zida i postavu tri pontona s kompletnom vodovodnom i strujnom instalacijom.

Pročitaj više

Uskoro najbolji nebeski vatromet u godini

Meteorski roj Perzeidi će ove godine prema prognozama svoj maksimum aktivnosti imati u noći sa 12. na 13. kolovoza 2020. Prognozira se prosječna aktivnost od oko 100 meteora na sat, a uvjeti za opažanje će biti izvanredni do oko 00:30 kada nam izlazi Mjesec koji će nam svojim sjajem ponešto smanjiti vidljivost sitnijih meteora. Najbolje vrijeme za opažanje je u biti od ponoći do zore, ali će nas malo kako smo već rekli ometati Mjesec svojim sjajem.
Nađite mjesto što dalje od rasvjete i svjetlosnog onečišćenja i uživajte u ovom nebeskom spektaklu.

Pročitaj više

Prometna nesreća na Kačjaku – moli se pomoć očevidaca

 

Policija moli pomoć građana - očevidaca prometne nesreće koja se dogodila 31. srpnja oko 21.40 sati u ulici Kačjak u Rijeci da se jave u Postaju prometne policije Rijeka.

Pročitaj više

Festival sportske rekreacije Platak 2020: Zeleno – plavi vikend oduševio sudionike

"Festival sportske rekreacije Platak 2020", koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, ovog je vikenda po prvi put spojio zeleno i plavo, ono jedinstveno što ovaj kraj ima. Subota na Platku i nedjelja na Kantridi, dva potpuno suprotna ambijenta, dvije potpuno različite temperature zraka, različiti i atraktivni programi. I sve to na razdaljini vidljivoj prostim okom.

 

Pročitaj više

PGŽ: 0

Na području Primorsko-goranske županije niti danas nema novozaraženih koronavirusom, dok je jedna osoba izliječena.

Pročitaj više

PGŽ: Rezultati ljetnog upisnog roka u srednje škole

Ukupan broj upisanih učenika u ljetnom upisnom roku je 2 442 (28 manje nego lani). Slobodnih mjesta za jesenski upisni rok ostalo je 304.

Pročitaj više

PGŽ osigurala gotovo 8 mil. kn za bespovratne potpore malim poduzetnicima i poljoprivrednim gospodarstvima

 

U Željezničko tehničkoj školi Moravice zamjenik župana Petar Mamula i resorna pročelnica Melita Raukar poduzetnicima s područja Gorskog kotara podijelili su ugovore o dodjeli potpora u sektoru malog gospodarstva za nabavu opreme i sufinanciranje troškova vezanih za prilagodbu poslovanja zbog epidemije bolesti COVID-19

Pročitaj više

BBC Travel objavio reportažu o Kvarneru i Lošinju – mjestima gdje se oduvijek dolazilo po zdravlje

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji Turističke zajednice Kvarnera i novinarke Kristin Vukovic, ugledni britanski portal BBC Travel objavio je prekrasnu reportažu o Kvarneru i otoku Lošinj kao mjestima gdje se oduvijek „dolazilo po zdravlje“. Portal BBC Travel ima više od tri milijuna pratitelja na društvenim mrežama, a sam značaj BBC-ja kao vodećeg svjetskog javnog servisa ne treba ne treba posebno isticati.

Pročitaj više

Kraljevica: Pritvoren zbog prijetnje i pokušaja ubojstva

 

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka, u suradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i ubojstva u pokušaju.

 

Policija ga sumnjiči da je 29. srpnja na području Kraljevice fizički napao 51-godišnjeg hrvatskog državljanina te mu uputio ozbiljne prijetnje. Uz to je osobnim vozilom na ograničenom području pokušao ga pregaziti pa je pritom oštećeni teže ozlijeđen.

 

Pročitaj više

JGL uložio 1,2 milijuna kuna u sveučilišni laboratorij

 

 

Temeljem dugogodišnjeg partnerstva u različitim znanstvenim, nastavnim i razvojnim aktivnostima, tvrtki JGL je Senat Sveučilišta u Rijeci dodijelilo status nastavne baze njihove sastavnice - Odjela za biotehnologiju. Novim oblikom suradnje će se aktivno promicati vrijednosti umrežavanja znanosti i gospodarstva, razvoja inovativnosti, transfera tehnologije, kao i znanja kroz program pametne specijalizacije, kako za studente biotehnologije, tako i za zaposlenike riječke tvrtke.

Pročitaj više

PGŽ: 1

U Primorsko goranskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o kontaktu s već poznatog žarišta,  odnosno vjenčanja. Dobra je vijest da dvije osobe više nisu pozitivne na koronavirus

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u županiji je 15 aktivnih slučajeva i 136 izliječenih osoba. Ukupno do sada evidentirano je 153 COVID-19 slučaja. 

 

Pročitaj više

PGŽ: 0 novozaraženih, četiri osobe izliječene

U Primorsko-goranskoj županiji je u posljednja 24 sata nije zabilježen jedan novi slučaj koronavirusa, a dobra je vijest da su četiri osobe proglašene izliječenima pa broj aktivno zaraženih i dalje iz dana u dan pada

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u županiji je 16 aktivnih slučajeva i 134 izliječene osobe. Ukupno do sada evidentirano je 152 COVID-19 slučaja. 

Pročitaj više

Festival sportske rekreacije se nastavlja na Platku, ali i na Kantridi

 

 

"Festival sportske rekreacije Platak 2020", koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, već mjesecima privlači zaljubljenike u prirodu i zdrav način života na Platak, a ovog će se vikenda festival spustiti i do mora. Po prvi put!

 

Pročitaj više

PGŽ: 1

U Primorsko-goranskoj županiji je u posljednja 24 sata zabilježen jedan novi slučaj koronavirusa. Riječ je o ugostitelju koji je došao iz inozemstva prije tjedan dana, živi sam u stanu te nije imao kontakata. Razvio je blage simptome zbog čega je bio i testiran 

Pročitaj više