Predstavljena kapitalna ulaganja u županijske lučke uprave: Kroz četiri godine PGŽ uložila gotovo 36 milijuna kuna

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, predstavljena su najvažnija kapitalna ulaganja u Županijske lučke uprave na području PGŽ.

Župan Zlatko Komadina pozdravio je ravnatelje te pohvalio njihov rad i zahvalio na uspješnoj suradnji: „ŽLU kontinuirano održavaju postojeću lučku infrastrukturu sukladno potrebama, a dodijeljena sredstva iz EU fondova odraz su višegodišnje pripreme potrebne projektne i građevinske dokumentacije, koja je preduvjet za apliciranje na fondove EU“ rekao je župan.

Zamjenica župana Marina Medarić istaknula je da je Županija osnivač osam županijskih lučkih uprava koje upravljaju sa 101 lukom otvorenom za javni promet. „Dobra je bila odluka župana Komadine koji je jedini u Hrvatskoj odlučio decentralizirati lučki sustav i formirati 8 županijskih lučkih uprava. Svaki ravnatelj najbolje poznaje svoje područje i zna kako njime efikasno upravljati. Županijske lučke uprave prije svega su osnovane kako bi izgradile komunalne vezove. Posebno bih istaknula vrlo dobru suradnju s jedinicama lokalne samouprave i partnerstvo u pokretanju i realizaciji brojnih investicija na lučkom području“, rekla je Medarić.

Kategorija