Sigurna turistička sezona: Strani policajci i ove godine među turistima

I ove sezone na Kvarner stigli strani policajci- slovenski na Krk ,a slovački u Crikvenicu.

 

Već 27. godina u Hrvatsku na ispomoć policiji tijekom ljetne sezone dolaze strani kolege. Njihova prisutnost ulijeva povjerenje turistima koji se svom policajcu na svom jeziku mogu obratiti u svakoj situaciji. Tako je i na otoku Krku gdje je slovenski policijaci dolaze već 10 godina.

-”Mislim da su i naši građani zadovoljni kad me vide, kad pričamo, to je dobra stvar. Dosta pomognemo i kolegama iz Hrvatske, i želim da bude što manje posla,poručio je policajac iz Slovenije Drago Butara

Slovenci su oduvijek bili među najbrojnijim gostima na Kvarneru, trenutno ih tu godišnji odmor provodi oko 30 tisuća. Slovaka je pak oko 7 tisuća, a od 2009. njihovi policajci dužnost obavljaju u Crikvenici, nekada na biciklima, a posljednje tri godine uz službeno vozilo slovačke policije.

-”Ovdje sam peti put i uvijek se veselim što mogu pomoći našim građanima koji vole doći na godišnji tijekom ljeta,Hrvatska je najbolja zemlja za nas.Naši građani imaju naviku da smo tu, imamo puno poziva, intervencija,kaže slovački policijac Roman Hajek.

Ranijih godina na Kvarner su dolazili i policajci iz drugih zemalja. Pokazalo se to kao jako dobar projekt koji su od Hrvatske preuzele brojne europske zemlje.MUP-ov projekt je dugi niz godina nosio naziv Sigurna turistička destinacija. Ove je godine preimenovan u Sigurna turistička sezona, a razvija se u suradnji s turističkom zajednicom Kvarnera.

Na Kvarneru trenutno boravi više od 150 tisuća gostiju od kojih je oko 130 tisuća stranih.

 

Kategorija