Planet Ri

Prevencijom do zdravlja

Tema: Zdravstvena ispravnost hrane-hacap, higijenski minimum - kontrole iste ili ne s obzirom na rad ugostiteljskih objekata, sigurnost hrane

Pročitaj više

K.D. Čistoća dodjeljuje vlastite spremnike kućanstvima

Na području Rijeke kreće prikupljanje otpada “od vrata do vrata” komunalno društvo čistoća nastavlja nadogradnju i unaprjeđenje sustava prikupljanja otpada na način da se na cijelom području djelovanja sukcesivno uvodi individualni sustav u sklopu kojeg će svim korisnicima biti dodijeljeni vlastiti spremnici za otpad, čime će se osigurati kontrola nad vlastitim otpadom, spriječiti neovlašteno korištenje spremnika, a očekuje se i povećanje količina odvojeno prikupljenih reciklabilnih frakcija uz povećanje kvalitete odvojenih vrsta otpada.

Pročitaj više

Novi život Koktelsa: Sadimo kumpire i beremo jabuke

U Planetu Ri ugostili smo Nikolu Peršić, predstavio je novi spot Koktelsa i ispričao nam što glazbenici rade dok ne sviraju

Pročitaj više

Hrana i emocije. Kako uživati u hrani i gubiti kilograme?

Tema: Hrana i emocije. Kako uživati u hrani i gubiti kilograme? Za promjenu životnog stila potrebna je samo jedna ispravna odluka! Naš um igra važnu ulogu u održavanju tjelesne težine. Osim smanjenja unosa hrane i povećanja tjelesne aktivnosti, jedan od najvažnijih čimbenika u kontroli tjelesne težine je razumijevanje i kontrola misli, emocija i ponašanja koja su dovela do zdravstvenih poteškoća, a jedna od njih je povećana tjelesna težina.

Tijekom 20-godišnjeg rada u poliklinici Terme Selce bavila se razvojem programa za osobe s prekomjernom tjelesnom težinom, a posebice u djece i mladih istovremeno educirajući njihove roditelje. 2018. godine pokreće novu liniju programa „Healthy Living by IBD“ u okviru kojih „Top manager program“ te ujedno i prvi Junior kamp u Hrvatskoj za djecu i mlade s problemom pretilosti.

GOŠĆA: 1. mr.sc.IVA BROZIČEVIĆ DRAGIČEVIĆ, prof., klinička i sportska psihologinja

Pročitaj više