Rijeka

Maškare preuzele vlast

Ključevi grada preuzele maškare, i službeno počelo karnevalsko vrijeme u nikada čudnijim okolnostima

Pročitaj više

Nezadovoljni turistički vodiči

U Hrvatskoj je oko 5500 turističkih vodiča, a svi su ostali bez posla. Trenutno ih više od koronakrize, brine novi prijedlog izmjene zakona

Pročitaj više

Izložba Ovo je Rijeka - stotinu uspomena

Izložba Ovo je Rijeka - stotinu uspomena, jedna priča prava je poslastica za sve istinske navijače Rijeke. Sastavljena od predmeta privatnih kolekcija dvojice strastvenih kolekcionara, Zvonimira i Mišela, izložba priča priču o klubu koji je sastavni dio riječkog identiteta.

Pročitaj više

Humani i organizirani:Ugostitelji 16 dana hranili Baniju

Ugostitelji Norman Srdoč i Robert Salečić zajedno s ostalim kolegama iz Nacionalne udruge ugostitelja 16 dana svakodnevno su odlazili na Baniju gdje su o svom trošku pripremali hranu za stradale.Sada kadu su se vratili, predstoji im borba za opstanak, još uvijek ne znaju kada će početi s radom, a državi obveze moraju platiti iako ne rade.

Pročitaj više

Poznati riječki fotograf i humanitarac Nikola Kurti opet je u akciji

Poznati riječki fotograf i humanitarac Nikola Kurti opet je u akciji, ovoga puta za žrtve potresa. Aukcijom dresova na facebook stranici cilj je skupiti iznos od 100-tinjak tisuća kuna koliko stoje dvije modularne kućice.

Pročitaj više

Val zatvaranja

Zbog koronakrize, 60-tak ugostiteljskih objekata na području Primorsko-goranske županije ugasilo je svoje poslovanje. novi val zatvaranja tek slijedi!

Pročitaj više

Riječki inženjeri u Petrinji

Pomoć u procjeni štete na zgradama u potresom razorenoj Petrinji pruža i 15 djelatnika Građevinskog fakulteta Rijeka

Pročitaj više

Bolt pokreće pilot projekt iznajmljivanja električnih romobila u Rijeci, cijena 75 lipa po minuti vožnje

 

Od 15. siječnja starta polugodišnji pilot projekt u partnerstvu s Gradom Rijeka

Pročitaj više

Do kraja tjedna Rijeka će se buditi u minusu

Do kraja tjedna Rijeka će se buditi u minusu, u Gorskom Kotaru i do minus 15, Energo savjertuje korisnicima, ostavite toplane u 24-satnom režimu

Pročitaj više

Rijeka pomaže stradalima u potresu

Besplatni vrtić, produženi boravak, knjige i školski pribor, marende i javni prijevoz za one koji su privremeni dom pronašli u Rijeci

Pročitaj više

25. siječnja otvaraju se ponude za gradnju obilaznice Novog Vinodolskog

25. siječnja otvaraju se ponude za gradnju obilaznice Novog Vinodolskog Ovih dana bit će raspisan i novi natječaj za Zagrebačku obalu.

Pročitaj više

Energo: Prilagodba sustava toplinske energije 24-satnom režimu rada zbog najavljenih vremenskih uvjeta

 

S obzirom na niske temperature zraka, savjetujemo korisnicima toplinske energije da, gdje područna toplana radi u 24-satnom režimu, tijekom noći održavaju njihov sustav instalacija centralnog grijanja toplim.

Područne toplane koje rade u 24-satnom režimu rada su Gornja Vežica, Vojak, Škurinje, Kozala, Zamet, Podmurvice i Srdoči, dok je na zahtjev ovlaštenih predstavnika stanara također moguće prilagoditi vrijeme rada toplana PO-18 (Antuna Barca) i Ive Marinkovića.

 

Pročitaj više

Ovo je Rijeka - stotinu uspomena, jedna priča od petka u exportu na Delti

 

Od petka, 15. siječnja 2021.g. u Exportu na Delti bit će postavljena izložba „Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča“, koja predstavlja predmete vezane uz nogometni klub Rijeka iz privatnih kolekcija Zvonimira Krpana i Mišela Budimilića.

Ovi Riječani i pasionirani navijači prikupili su više stotina memorabilija od kojih će dio biti prikazan na atraktivnoj izložbi za sve generacije, koja je dio programa Europske prijestolnice kulture i ostaje otvorena do 15. ožujka 2021.g.

 

Pročitaj više

U Omladinskom kulturnom centru Palach nastavlja se prikupljanje donacija za područja zahvaćena potresom

Područje Petrinje, Siska i Gline te okolna mjesta i sela, i dalje tresu potresi. Brojne riječke udruge i volonteri pokrenuli su niz aktivnosti pružanja pomoći unesrećenima, materijalna pomoć prikuplja se u Omladinskom kulturnom centru Palach.

Pročitaj više

Riječki karneval 2021.

Kraljici se produžuje mandat, dječje povorke nema, a velika povorka vraća se u 1982. godinu

Pročitaj više