Rijeka

Idu li radnici KD Vodovoda i Kanalizacija u štrajk?

Sindikat traži dakle povećanje plaće od 9,1% što je direktor ViK-a Andrej Marochini bezuvjetno i prihvatio.

No, sindikat je izašao sa još 5 zahtjeva.

Pročitaj više

Novi meštar Riječkog karnevala Sandi Pribanić preuzeo ključeve grada

 

Primopredajom ključa grada u Salonu grada Rijeke tradicionalno je obilježen početak Riječkog karnevala i vladavine maškara. Ovog je puta sve prošlo bez puno šušura, ali je zato ovaj najjači riječki brend dobio novog meštra.

Sandi Pribanić, iz Maškarane udruge Draške maškare novi je meštar Riječkog karnevala.

Ovo je veliko životno iskustvo , prije svega bih pozdravio sve karnevaliste,ja to  živim to cijeli život.Ovo je za mene  velika čast i  velika odgovornost i ja ću dat sve od sebe da uspijem u ovome ,poručio je novi meštar Riječkog karnevala Sandi Pribanić.

Pročitaj više

Aleksandar Cupać osuđen na 9 godina zatvora zbog smrti dvoje pješaka

 

Riječanin Aleksandar Cupać proglašen je krivim i nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 9 godina ,za smrt dvojice pješaka u strogom centru grada, piše Novi list.

S obzirom da je riječ o kazni većoj od pet godina, određen mu je istražni zatvor te je odmah iz sudnice Županijskog suda prepraćen u riječki zatvor.

Pročitaj više

Srednja plesna škola za klasični balet i suvremeni ples u Rijeci

Grad Rijeka i Osnovna škola Vežica pri kojoj već 15 godina djeluje Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples uputili su pismo namjere Ministarstvu znanosti i obrazovanja u kojem su iskazali interes za osnivanjem srednje plesne škole u Rijeci.

Pročitaj više

Misterij fotografske slike Borislava Božića

U Muzeju grada Rijeke do kraja siječnja otvorena je izložba Misterij fotografske slike s kojom Borislav Božić obilježava 50.godina od kako je napravio prvu fotografiju

Pročitaj više

Veliki interes građana na besplatnim razgledima!

Udruga Turističkih vodiča Kvarnera organizirala je povodom 30. obljetnice Međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, tradicionalne besplatne razglede.

Pročitaj više

Novi izgled željezničkog kolodvora

Pročelje zgrade riječkog željezničkog kolodvora bit će gotovo u ožujku, a cijela obnova u 2023. godini.

Pročitaj više

Treba li i Rijeka,po uzoru na Pulu, zabraniti pića na kioscima?

 

Kiosci koji prodaju kavu i rashlađena pića, ugostiteljima su nepoštena konkurencija. Zato su danas riječki ugostitelji  izrazili podršku Gradu Puli koji je kioscima onemogućio prodaju termički obrađenih pića i napitaka.

Ugostitelji poručuju da nije problem ako se na kiosku može kupiti voda ili sok, bilo što nerashlađeno, ali ostalim pićima tamo nije mjesto. Upravo će tu temu nastojati otvoriti u riječkom gradskom vijeću. Pitali smo za mišljenje i građane,pogledajte u videu.

Pročitaj više

Počela natjecateljska sezona: Pet medalja za Ski klub Rijeka

Počela natjecateljska sezona: Pet medalja za Ski klub Rijeka

 

Jučer osamnaest, a danas dvadeset natjecatelja Ski kluba Rijeka nastupilo je na Sljemenu na prvim utrkama sezone. Na utrkama Kriterij prvog snijega i Prvenstvo Zagreba nastupili su u svih osam kategorija, mlađi i stariji kadeti i kadetkinje te mlađi i stariji dječaci i djevojčice. Najbolje rezultate s osvojenim srebrom imali su Lukas Šepić koji je osvojio dva druga mjesta i Ferdo Spajić, a broncu su osvojili Dea Šepić i Rok Štefanović.

Pročitaj više

Pronađen krivac za požar u Kružnoj, požarom htio prikriti krađu

Osumnjičen za izazivanje požara i krađe na području Rijeke

 

Kriminalističkim istraživanjem na okolnosti požara koji je izbio 6. siječnja u Kružnoj ulici u Rijeci, utvrđeno je da je za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom osumnjičen 44-godišnji hrvatski državljanin.

 

Pročitaj više

Škola glume Ri Teatra počinje s upisima

Škola traje 4 mjeseca, od siječnja do svibnja, a održava se svake subote i nedjelje, a povremeno i radnim danom. Jedini uvjet je napunjenih 17 godina.

Pročitaj više

Od početka pandemije u KBC-u Rijeka liječila su se 3573 covid pacijenta, preminulo ih je 808

Od početka pandemije u Hrvatskoj 25.veljače 2020. pa do kraja 2021. godine u KBC-u Rijeka liječila su se 3573 covid pacijenta, preminulo je ih 808 osoba

U KBC-u Rijeka trenutno su hospitalizirana 123 covid pacijenta. Jučer su nažalost preminule četiri osobe, od toga i jedna cijepljena. Na respiratoru je 8 osoba. Što nam govore te brojke Adriana Košta pitala je pomoćnicu ravnatelja KBC-a Rijeka Renatu Dobrila Dintinjan. 

Pročitaj više

Otvorena izložba „Protoci ideja“

Na izložbenim postamentima na Korzu otvorena je izložba “Protoci ideja – Poslovne ideje temeljene na baštini” koja se održava u sklopu međunarodnog istraživačkog projekta TEMPUS, čiji je cilj urbana obnova lučke baštine u području Jadranskog mora.

Pročitaj više

Google Transit za autobuse stigao u Rijeku

 

 

Google Transit je usluga koja na Google kartama omogućava korisniku jasan prikaz putovanja do željene destinacije, to jest navodi vrijeme polaska javnog prijevoznog sredstva te sve stanice od polazne točke do odredišta. Na taj se način korisnika dovodi do najbliže stanice polaska autobusa te mu se pomaže pratiti put od stanice do stanice.

 

Pročitaj više

U Rijeci u 2021. najviše noćenja ostvarili su Nijemci

Na području grada Rijeke na dan 31.12.2021. godine prema podacima iz sustava eVisitor u komercijalnom smještaju registrirano je 968 obveznika, 1.122 objekta s 2.822 smještajne jedinice i 7.144 kreveta. Od toga je 6 hotela s 524 smještajne jedinice i 1.011 kreveta, 1.010 objekata u domaćinstvu s 1.252 smještajne jedinice i 3.294 kreveta, 105 objekta u ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj (Druge vrste - skupina kampovi) s 1.046 smještajnih jedinica i 2.839 kreveta. U nekomercijalnom smještaju registrirano je 2.576 objekata s 2.622 smještajne jedinice i 9.426 kreveta.

Pročitaj više