Rijeka

Profesor Balthazar je stigao u grad

Profesor Balthazar razveselio  je male i velike  Riječane na Korzu te najavio veliku izložbu posvećenu svom animiranom liku

Pročitaj više

KBC Rijeka: 13 COVID -19 pacijenata, a 3 osobe su na respiratoru

Na bolničkom liječenju u riječkom KBC-u se trenutno se nalazi 13 COVID-19 pacijenata. Sedmero ih je u Klinici za infektivne bolesti, te šestero u respiracijskom centru.

Svih sedam koji su u klinici su ovisni o kisiku, a u respiracijskom centru troje ih je na respiratoru. Četvero pacijenata koji se nalaze u respiracijskom centru dolazi iz Ličko-senjske županije. Rekla je za Kanal Ri  predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC-a Rijeka BISERKA TROŠELJ-VUKIĆ

Pročitaj više

Wine Vip Event 2020

Danas počinje Wine Vip Event 2020 na botelu Marina. Najavili smo ga u Planetu Ri.

Pročitaj više

51000 Balthazargrad

U subotu, 24. listopada 2020. od 10.00 pa sve do 17.00 sati traje otvorenje najveće izložbe programskog pravca Dječja kuća - Europske prijestolnice kulture. Riječ je o izložbi 51000 Balthazargrad, koja se u produkciji Rijeke 2020 i MMSU-a otvara u prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i predstavlja najveću izložbu posvećenu Profesoru Balthazaru ikada.

 

Pročitaj više

Hit cabaret „Joj, Hrvati!“ otvara nedjeljni ciklus komedija u „Zajcu“

 

Riječki HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s kazalištem „Luda kuća“ iz Zagreba pokreće novi programski ciklus za sve ljubitelje komedije i smijeha pod nazivom „HA HA HNK! – Hit komedije nedjeljom u Zajcu“.
„Luda kuća“ nezavisno je kazalište čiji su osnivači Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro, a koje je u kratkom periodu postalo konkurentno, priznato i od publike iznimno prihvaćeno, toliko da se za njihove predstave i u Zagrebu i na gostovanjima uvijek traži karta više.

Pročitaj više

LNG Croatia u Viktor Lencu

Brod LNG Croatia uplovio je u brodogradilište Viktor Lenac. U škveru će na završnim radovima provesti 3 do 4 tjedna.

Pročitaj više

Forbidden Live - Vedrana Ružića

Uživala je sinoć publika u Exportu na Delti. “Forbidden Live” Vedrana Ružića donio im je jedinstven doživljaj u jednom prostoru - koncert uživo i izložbu.

Pročitaj više

Na zgradi Grada Rijeke istaknuta zastava duginih boja

 

U povodu održavanja 4. festivala queer i feminističke kulture - Smoque, na zgradi Grada Rijeke, Korzo 16, istaknuta je zastava duginih boja.

 

Otvorenje 4. međunarodnog festivala queer i feminističke kulture Smoqua održat će se danas, u četvrtak, 15. listopada u 14.00 također ispred zgrade Grada Rijeke na Korzu 16, uz otvorenje izložbe " 20 godina LORI" postavljene u izlozima zgrade Grada, posvećene dvadesetogodišnjem radu i najbitnijim postignućima udruge LORI, prve lezbijske organizacije u Hrvatskoj.

 

Pročitaj više

Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Ove nas subote u Gradskom kazalištu lutaka na rasporedu je premijera predstave Carevo novo ruho, redatelja Zorana Petrovića.

Pročitaj više

Međunarodni dan bijelog štapa

Danas se obilježava Međunarodni dan slijepih- prošetali smo Rijekom s bijelim štapom i otkrili brojne prepreke.

Pročitaj više

LJETO U PRIJESTOLNICI: Kako Rijeka u okolnostima „novog (ne)normalnog“ brani titulu Europske prijestolnice kulture

Tristodevedeset kulturno-umjetničkih programa koje je ukupno pohodilo nešto više od pedeset tri tisuće posjetitelja – najkraći je rezime riječkog Ljeta u prijestolnici - objedinjenih kulturnih zbivanja koja su obilježila ljetno razdoblje 2020., godine u kojoj je Rijeka u veljači ponosno ponijela titulu Europske prijestolnice kulture, da bi se samo mjesec i pol nakon otvorenja EPK suočila s tzv. „novim nenormalnim“ - svjetskom pandemijom COVIDA 19.

 

Pročitaj više

Carevo novo ruho premijerno u Rijeci

 

U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka u subotu, 17. listopada u 18:00 i 20:00 sati premijerno će biti izvedena lutkarska predstava „Carevo novo ruho“, koprodukcija Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Lutkovnog gledališča Maribor, Slovenija, sastavni dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Prema motivima Hansa Christiana Andersena predstavu je zajedno sa slovenskim i hrvatskim suradnicima postavio redatelj Zoran Petrovič, a premijera iste predstave u Mariboru je održana 26. lipnja ove godine.

Pročitaj više

Špilja u gradu

Na Zametu već sto godina postoji 200 metara dugačka spilja za koju znaju tek rijetki Riječani, a uskoro će biti otkrivena svima.

Pročitaj više

Bit će Adventa i dočeka na Korzu

Pratimo epidemiološku situaciju, ali od Adventa i dočeka Nove godine na Korzu nismo odustali. U ovom trenutku mogu samo reći da će sve biti u prilagođenom obliku aktualnoj situaciji, rekao nam je Dominik Damiš iz TZ Grada Rijeke. Najrecentnija informacija iz TZ je šesta nagrada turističkom filmu “Rijeka- I miss you” koji je nastao puno prije korone, ali gotovo proročki navijestio novo vrijeme turizma u doba koronavirusa. Film se upravo natječe i za sedmu nagradu na festivalu u Portu i trenutno je na drugom mjestu.

Pobjedi možete pridonijeti i vi glasanjem na linku:

https://tourfilm-festival.com/en/votacao-publica/?fbclid=IwAR1LxfblZA55…

Pročitaj više

Mjesec hrvatske knjige 2020.

I ove godine Mjesec hrvatske knjige, u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka, publici predstavlja najbolja književna izdanja u protekloj godini. Osim Damira Karakaša, riječkim čitateljima će se predstaviti dobitnica prestižne Nagrade Europske unije za književnost Maša Kolanović s djelom Poštovani kukci i druge jezive priče, Marina Vujčić s Pedeset cigareta za Elenu, te Zoran Žmirić s Kaleidoskopom.

Pročitaj više