Rijeka

JGL uložio 1,2 milijuna kuna u sveučilišni laboratorij

 

 

Temeljem dugogodišnjeg partnerstva u različitim znanstvenim, nastavnim i razvojnim aktivnostima, tvrtki JGL je Senat Sveučilišta u Rijeci dodijelilo status nastavne baze njihove sastavnice - Odjela za biotehnologiju. Novim oblikom suradnje će se aktivno promicati vrijednosti umrežavanja znanosti i gospodarstva, razvoja inovativnosti, transfera tehnologije, kao i znanja kroz program pametne specijalizacije, kako za studente biotehnologije, tako i za zaposlenike riječke tvrtke.

Pročitaj više

Istraživači iz Rijeke i Kragujevca razvijaju softver za predviđanje razvoja bolesti COVID-19

 

U Kragujevcu je medijima predstavljen znanstveni projekt i softver COVIDAi u čijem razvoju sudjeluju istraživački timovi Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Univerziteta u Kragujevcu. „COVIDAi“ će pomoću umjetne inteligencije moći predvidjeti razvoj bolesti kod pacijenata oboljelih od COVID-19.

 

Pročitaj više

Nectin Therapeutics-u, čiji je suvlasnik Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, odobrena investicija u iznosu od 6 milijuna dolara

 

Tvrtka za imuno-onkološku bioterapiju Nectin Therapeutics završila je prvi krug financiranja u iznosu od 6 milijuna USD koji je vodio investicijski fond aMoon. Nectin Therapeutics planira prikupiti ukupno 15 milijuna dolara u krugu financiranja.

 

Pročitaj više

Obavijest o mogućim prekidima u isporuci toplinske energije - toplana Gornja Vežica

 

 

Obavještavamo korisnike toplinske energije priključene na toplanu Gornja Vežica da su tijekom današnjeg dana, 28. srpnja 2020. godine, mogući prekidi isporuke toplinske energije zbog radova na termotehničkim postrojenjima.

 

Očekivani završetak radova je u popodnevnim satima, nakon čega će se nastaviti neometana isporuka toplinske energije. Stoji u priopćenju Energa

Pročitaj više

Damir Kedžo održao nezaboravan koncert pred riječkom publikom

 

Na Trsatskoj gradini jučer se moglo osjetiti izvrsno raspoloženje koje je među gledateljima zavladalo i prije no što je Damir Kedžo stupio na pozornicu. Svaki je kutak kaštela bio preplavljen pozitivnom energijom, a ono što je najvažnije – odličnom glazbom! Nastup je započeo pjesmom Divlji vjetre, koja je i obilježila njegovu karijeru u posljednjih nekoliko mjeseci, a publika ga je dočekala gromoglasnim pljeskom.

Pročitaj više

U Rijeci se ponovo proizvode šećerna zvona

Izrada šećernih zvona za muzejski postav u palači Šećerane

Tko je ovih dana navratio u Muzej grada Rijeke, mogao se iznenaditi neobičnom aktivnošću. U muzejskoj zgradi na Trgu R. Zanelle krenula je izrada šećernih glava, onakvih kakve se svojedobno proizvodilo u riječkoj Rafineriji šećera. Nema u tomu slučajnosti. Muzej se uskoro useljava u obnovljenu palaču Šećerane, pa je njihova ponovna izrada dobra najava onoga što valja očekivati u palači.

Pročitaj više

Balthazarov Uragan postao dječje igralište s najljepšim pogledom na grad

 

Dječje igralište s najljepšim pogledom na grad otvoreno je u četvrtak navečer na riječkom Molo longu, u sklopu Tobogana Europske prijestolnice kulture, čime je ovaj popularni dječji festival i zatvoren za ovu godinu.
Balthazarov Uragan od sada je dostupan svoj djeci Rijeke, kao i njihovim malim-velikim gostima, koji na ovoj popularnoj šetnici zastanu zbog igre i zabave.

Pročitaj više

Inspiracija -otvoren zanimljiv natječaj za izbor suvenira, jela i doživljaja s temom industrijske baštine Rijeke

Bogata industrijska baština Rijeke nijemi je svjedok vremena koje je trajno obilježilo njezinu sudbinu i odredilo njezin izgled. S propašću industrije, Rijeci su ostala u nasljeđe vrijedna arhitektonska djela s kraja 19. i prve polovice 20. stoljeća, koja tek u posljednje vrijeme postaju vidljiva, no u najvećem slučaju još uvijek su u velikoj mjeri tek neiskorišteni kulturni resurs.

Pročitaj više

HNK Rijeka i Visoka poslovna škola PAR potpisali suradnju

Hrvatski nogometni klub Rijeka i Visoka poslovna škola PAR potpisali su suradnju kojom je PAR postao obrazovni PARtner HNK Rijeka. Riječ je o potpisivanju ugovora o suradnji kojom se sportašima – studentima omogućuje kroz studijske programe i stručna usavršavanja steći znanja i vještine za uspješno snalaženje u poslovnom svijetu, najčešće nakon završene sportske karijere. Suradnju su potpisali doc. dr. sc.

Pročitaj više

Brod Galeb otegljen u dok Brodogradilišta Viktor Lenac

Predviđeno vrijeme radova na Galebu u brodogradilištu Viktor Lenac je mjesec dana.

Pročitaj više

Ljeto i požari

Ljeti su veće opasnosti od požara, riječki vatrogasci poručuju: spremni smo na pojačane intervencije, te građane pozivaju na oprez..

Pročitaj više

Turističke agencije u velikim problemima

U globalnoj pandemiji Covida - 19 najviše je stradao turizam. Ukupni turistički promet u Hrvatskoj je u lipnju iznosio oko 915 tisuća dolazaka što predstavlja pad od 71,0 % u odnosu na prošlu godinu. U istom je mjesecu 4.8 milijuna noćenja što je pad od 67,8 %. Od cijelog turističkog sektora turističke agencije prve su se našle na udaru, jer su im praktički preko noći otkazani svi uplaćeni aranžmani za putovanja, ali i dobar dio budućih rezervacija. No optimizma ipak ne nedostaje!

Pročitaj više

Tobogan

U tijeku je 4. izdanje dječjeg festivala Tobogan, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Tjedan je to posvećen djeci, pun radionica, predstava, koncerata, uličnih performansa, igara i filmskih projekcija.

Pročitaj više