EU fondovi: Rijeka kandidirala projekt izgradnje nove gimnastičke dvorane na Srdočima

Dobre vijesti za riječke sportaše i rekreativce stižu iz Riječkog sportskog saveza. U tom su sportskom tijelu aplicirali za sredstva EU fondova namijenjena poboljšanju sportske infrastrukture, kandidiravši projekt izgradnje nove gimnastičke dvorane.

Ono što je svakako bitno da je gimnastika bazični sport i da se jako puno djece bavi gimnastikom te da dva kluba koja djeluju u Rijeci zaslužuju jednu pravu dvoranu za trening, isključivo za gimnastiku. Rekao je tajnik RSS-a Slaviša Bradić

Za lokaciju buduće gimnastičke dvorane odabran je prostor uz osnovnu školu Srdoči. Uz gimnastičku, pripremljen je i projekt izgradnje polivalentne dvorane na Donjoj Drenovi.

Kako je istaknuo Bradić polivalentna dvorana znači da bi uz gimnastičku, gdje bi se održavali treninzi mogli održavati i svi ostali sportovi, kao što su košarka, odbojka, rukomet. Želja nam je da se dvorana gabaritno napravi tako da se može prilagoditi za sve sportove, kako bi oni stekli popularnost među stanovnicima tog područja.

No, to nisu jedini objekti planirani za izgradnju između 2021. i 2027. godine, periodu u kojem je Europska unija naglasak u financiranju stavila na sport.

U planu je i dvorane za borilačke sportove koja bi trebala biti uz Dvoranu mladosti, pa na Kozali gdje je košarka. Što se tiče invalida predali smo zahtjev za Školjić koji bi trebao postati rehabilitacijski sportski centar, s time da bi se invalide vozilo kombijem od njihove kuće do bazena i natrag. Rekla je predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac

Planira se i uvođenje posebnog sportskog autobusa koji bi olakšao roditeljima prijevoz djece na treninge.  No, koji će projekti proći europski natječaj te kojom dinamikom će biti realizirani, bit će poznato krajem godine.
 

Kategorija