Napustio nas je naš kolega Orlando Rivetti,legenda sportskog novinarstva

Tužna vijest zatekla nas je ovog jutra, napustio nas je naš dragi  kolega ,sportski novinar Orlando Rivetti, jedan od simbola sportskog novinarstva u Hrvatskoj.

Tužna vijest zatekla nas je ovog jutra, napustio nas je naš kolega ,sportski novinar Orlando Rivetti. Bio je jedan od simbola sportskog novinarstva u Hrvatskoj. Većinu radnog vijeka proveo je u Novom listu, kao novinar, kolumnist, urednik sportske rubrike te zamjenk glavnog urednika. Nakon Novog lista radio je u Jutarnjem listu, Sportskim novostima, La voce del Popolo ,a godinama je bio dopisnik talijanskih sportskih noviina La Gazetta dello Sport. Izvještavao je sa najvećih nogometnih I košarkaških svjetskih natjecanje, bio je na pet Olimpijskih igara, ali je sa istom strašću izvještavao s brojnih utakmica iz Rijeke I Hrvatske. 2006. godine pridružio nam se na Kanalu Ri ,u emisiji Orlando ugostio je brojne sportaše I sportske djelatnike iz cijele Hrvatske te s prostora bivše Jugoslavije. Emisija se emitirala 12. godina.

Orlando je bio sportski I novinarski brand, njegovi su tekstovi imali dušu,a mišljenje se među sportašima i sportskom strukom uvažavalo.

Njegovi zaštitni znak bili su brkovi, nosio ih je od 1970. godine. Priliku da ga vidimo bez brkova dobili smo samo jednom,2017. godine. Ispunio je  obećanje da će obrijati brkove kada Rijeka osvoji prvenstvo, učinio je to uživo u 400. emisiji Orlando. Dobitnik je nekoliko novinarskih nagrada , među njima je I ona za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara. Pamtit ćemo njegove tesktove,ali prije svega pamtit ćemo Orlanda kao dragog i jednostavnog kolegu.Bio je jedan od najvećih,a imao je tu sposobnost da se u njegovom društvu svi osjećamo velikima. Orlando Rivetti rođen je u Rijeci 19. studenog 1951. godine

Kategorija