​Opet lažni policajac na “terenu“, oprez građani!

Iz policije pozivaju građane da provjere s kime komuniciraju prije nego takve osobe puste u svoj dom. 

Jučer su službenici I. policijske postaje Rijeka zaprimili prijavu o počinjenju kaznenog djela teške krađe i računalne prijevare na štetu 67-godišnje hrvatske državljanke.  

Naime, oštećenu je telefonski kontaktirala nepoznata muška osoba koja se lažno predstavila kao policijski službenik, pozivajući ju da treba donijeti novac u policijsku postaju budući da je utvrđeno kako je s krivotvorenim novčanicama platila račun u trgovini.

Povjerovavši u ovu lažnu priču, a budući da zbog svog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti duže hodati, pustila ga je u svoj stan na području Škurinja i pri tome mu predala tisuću kuna, ali i bankovnu karticu s brojem pina. Počinitelj joj je obećao da će se vrlo brzo vratiti s pravim novčanicama i njezinom bankovnom karticom.
Kako se isti nije vratio ni za par sati, posumnjala je u prijevaru i otišla do najbliže banke gdje je utvrdila da joj je s računa podignuto četiri tisuće kuna.
 
Opisanim događajem još jednom podsjećamo građane da policijski službenici ne obavljaju poslove preuzimanja tzv. lažnih novčanica ili nakita od građana pa ih upozoravamo da ne vjeruju nepoznatim osobama koje se predstavljaju kao policajci. Ovakvi počinitelji najčešće zlouporabljuju zdravstveno stanje građana ili njihovu starosnu dob pa ih uvjere u lažne činjenice te potom materijalno oštete.
 
Iz policije napominju da svaki policijski službenik prilikom postupanja uvijek pokaže svoju policijsku značku i službenu iskaznicu, stoga pozivamo građane da provjere s kime komuniciraju prije nego takve osobe puste u svoj dom ili im predaju novac te druge predmete. Ukoliko posumnjate da je riječ o počinjenju neke kažnjive radnje odmah se javite u policiju na broj 192!

Kategorija