Uređen novi dio groblja za kućne ljubimce, stari dio postaje spomen groblje

Na groblju kućnih ljubimaca na Kozali uređen je novi dio na kojem je dovršena izgradnja 181 novog grobnog mjesta, odnosno pretinaca i kaseta ukopanih u zemlju u koje će se polagati urne.

 

Lokacija se nalazi u ulici Lukovići na Kozali, prostire se na 500 m2 i nalazi se odmah uz već postojeće staro groblje na kojem se više neće vršiti ukopi. Taj dio groblja koji je nastao početkom 20. stoljeća bit će očuvan kao Spomen groblje.

 

Na novom dijelu groblja kućnih ljubimaca bit će moguće polaganje isključivo urni s posmrtnim ostacima ljubimaca i za tu je namjenu izgrađeno 93 pretinca i 88 kaseta. Pretinci su zidani objekti u koje mogu biti položene četiri urne, dok su kasete ukopane u zemlji te se u njih mogu položiti do dvije urne.

 

Lokaciju su obišli riječki gradonačelnik Marko Filipović i njegova zamjenica Sandra Krpan, pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke Maja Malnar, direktorica KD Kozala Nives Torbarina kao i bivši riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je bio i inicijator ovog proširenja groblja.

Kategorija