Hajdukov voditelj osiguranja udario navijača Rijeke nakon derbija na Rujevici

 

Hajduk je pobijedio Rijeku 3:2 u 16. kolu 1. HNL. Dvostruki strijelac za Hajduk je bio Marko Livaja u 45. i 82. minuti. U 54. je za Rijeku pogodio Josip Drmić, a za 2:1 je za Rijeku s bijele točke zabio Murić. Gol za pobjedu je zabio Mlakar u 98. minuti.

 

Na kraju utakmice došlo je do tučnjave na terenu, piše Index.hr. Navijač je uletio na teren i uputio se prema igračima Hajduka  no do njih nije stigao doći. U međusobnom naguravanju dobio je udarac u glavu od Hajdukovog voditelja osiguranja ,navodi Index.hr

 

Sve se to događalo dok su igrači Hajduka slavili s navijačima.

 

Incident na kraju utakmice potvrdio je i delegat utakmice Ante Vučemilović

 

Po završetku utakmice u teren za igru iz sektora Zapad ulazi navijač HNK Rijeke i došlo je do međusobnog naguravanja gdje ga je Povjerenik HNK Hajduka Antonio Vuković udario šakom u glavu”, stoji u izvještaju delegata Ante Vučemilovića.

 

Prenosimo i cijelo službeno izvješće delegata utakmice Rijeka - Hajduk Ante Vučemilovića :

“Ponašanje navijačke skupine Torcida: 10 minuta prije početka utakmice bacili su jednu baklju u sektor istok i jednu baklju u teren za igru, glede toga sam zatražio do Povjerenika za sigurnost Rijeke Ivice Vrbaslije da se pojačaju sigurnosne mjere u sektoru Jug i u sektoru Istok, što je i brzom intervencijom i izvršeno.”

“Armada, tijekom utakmice u više navrata se skandiralo: “Ubij tovara”, “tovarske pi*ke”, “mrzim splitskog Hajduka” (4., 43., 45., 51. minuta). U 46. minuti “cigane, cigane”, u 61. minuti zapaljena jedna baklja, nije bačena u teren za igru.”

 

Krajem prvog poluvremena, nakon gola Marka Livaje je, pak, jedan navijač s istočne tribine ušao na travnjak i odgurnuo hajdukovce Nikolu Katića i Stefana Simića, a Livaja ga je nakon toga povukao na pod, stoji u delegatovu izvješću. Livaja je zbog proslave gola i provokacije publike dobio žuti karton.

 

“U poluvremenu utakmice navijačka skupina Torcida je u sektoru Jug kidala i bacala stolice, nakon čega je intervenirala interventna policija. HNK Rijeka će dostaviti izvješće o uništenim stolicama. U 60. minuti bakljada Torcide, šest baklji plus tri bljeskalice, od kojih je jedna baklja bačena unutar sektora na policiju.”

 

“Po završetku utakmice u teren za igru iz sektora Zapad ulazi navijač HNK Rijeke i došlo je do međusobnog naguravanja gdje ga je Povjerenik HNK Hajduka Antonio Vuković udario šakom u glavu”.

Kategorija