Mikhail Merkulov novi igrač HNK Rijeka

 

 

Mikhail Merkulov novi je igrač HNK Rijeka. Merkulov igra na poziciji lijevog beka i u Rijeku je stigao bez odštete, a posljednji klub za kojeg je nastupao bio je Rubin Kazan.

Merkulov je u srijedu ujutro odradio liječnički pregled i priključit će se treninzima.

“Pokazali su mi stadion i cijeli kompleks na Rujevici i sve izgleda super. Sva infrastruktura je odlična i imamo sve da se možemo 100 posto pripremiti za utakmicu, isto tako imamo sve potrebno za treninge i oporavak nakon utakmice”, rekao je u Merkulov koji je u karijeri skupio stotinjak nastupa u ruskom najvišem rangu natjecanja.

Rijeka je novi izazov, a simpatičan Mikhail i sam je priznao da će trebati jedno vrijeme da se prilagodi.

“Na početku će možda biti malo teže zbog jezične barijere u komunikaciji,  ali napravit ću sve da što prije počnem učiti jezik da mogu što bolje komunicirati sa suigračima. Svi razumijemo jezik nogometa koji je univerzalan i ujedinjuje milijune ljude u svijetu. Ipak, ako naučim hrvatski sigurno će mi pomoći da se što prije adaptiram i lakše prilagodim”, rekao je Mikhail koji je o Rijeci i Hrvatskoj čuo sve najbolje.

“Nakon što je stigla ponuda Rijeke, razgovarao sam s kapetanom Rubina Filipom Uremovićem, Silvijem Begićem i Darkom Jevtićem koji dobro poznaju hrvatsku ligu. Rekli su mi jako lijepe stvari o Hrvatskoj, prvenstvu i navijačima. I zato nije bilo razloga da ne dođem u Rijeku”, dodao je novi nogometaš Rijeke.

” Kada je u pitanju hrvatski nogomet, kao i većina ljudi, poznajem jako dobro hrvatsku nogometnu reprezenzaciju koja je u Rusiji stigla do finala i bila je jako uspješna u svojim nastupima u prošlosti. Hrvatska i sada ima niz kvalitetnih mladih igrača i vjerujem da će ponovo biti uspješna kao u Rusiji. Što se tiče prvenstva u Hrvatskoj ovo će biti prilika da dobro upoznam sve klubove”, rekao je Merkulov za kraj zaključivši.

” Znam da Rijeku važne utakmice u prvenstvu i Konferencijskoj ligi i radit ću naporno da postanem dio ekipe i da dam svoj doprinos u nadolazećim izazovima.”

Kategorija