Vijesti

U posljednja 24 sata Hrvatska nema niti jednog novozaraženog od koronavirusa

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj nema novooboljelih što znači da je ukupan broj oboljelih 2243. Do sada je testirano 60 864 osoba, od toga 953 u posljednja 24 sata, stoji u priopćenju Nacionalnog stožera.

Na respiratoru je 6 pacijenata. Ukupan broj preminulih je 99.

Još je 121 aktivan slučaj u Hrvatskoj. Oporavile su se 2023 osobe.

Pročitaj više

Hrvatska otvara ljetnu turističku sezonu – hrvatski kampovi, hoteli i ljetovališta otvaraju se u svibnju i lipnju

Nakon što je hrvatski ministar turizma iznio plan otvaranja ljetne turističke sezone, koji predviđa da će do kraja svibnja putovanja biti olakšana za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku i Slovačku, a tokom lipnja za Njemačku, Poljsku, te iza toga i za ostale zemlje koje imaju slično sigurnu epidemiološku situaciju, hrvatski turistički sektor je putem Hrvatske udruge turizma iznio plan otvaranja turističkih objekta i preporuke za putovanja turista u Hrvatsku.

Pročitaj više

Rezultati jučerašnjeg nadzora vozača mopeda i motocikala

Sveukupno su kontrolirana 103 vozača, i to 57 vozača motocikala i 46 vozača mopeda.

Pročitaj više

Čarobna svirala na Korzu

Riječko Korzo danas je na dvadesetak minuta postalo pozornica. Izvedena je predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Čarobna svirala.

Pročitaj više

Danas pojačani nadzor vozača mopeda i motocikala

Od ukupnog broja prometnih nesreća, vozači mopeda i motocikala u četiri mjeseca ove godine sudjelovali su u 49 prometnih nesreća.

Pročitaj više

Alen Ružić novi ravnatelj riječkog KBC-a

Moram reći da se osjećam zadovoljno i veselo jer je to ipak jedno veliko priznanje, velika odgovornost, ali me veseli mogućnost da s jedne druge pozicije nastavim raditi za boljitak sustava -rekao je kardiolog Alen Ružić. 

Pročitaj više

Prostor Export drva na Delti postaje novo kulturno središte Rijeke

Ugovor je potpisan i njime je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dalo Gradu Rijeci koncesiju na period od 5 godina za područje Export drva na Delti. Razlog je taj što se zgrada nalazi na pomorskom dobru.

Pročitaj više

Naći će se rješenje za obnovu lansirne rampe torpeda

Lansirna rampa torpeda na Mlaki godinama je u lošem stanju. Mnoge zanima što je sa obnovom ovog simbola industrijske baštine Rijeke.

- Nakon urušavanja krova, mi smo s konzervatorima pristupili saniranju istog, izradili smo studiju koja pokazuje da je obnova rampe torpeda puno skuplja nego rušenje i izgradnja nove. I za sad smo na tome, stali, naredne korake ćemo definirati vrlo skoro – rekao je ravnatelj Lučke uprave Rijeka, Denis Vukorepa.

Pročitaj više

Premijer Plenković obišao Scenic Eclipse: Želimo da se ovakvi brodovi grade u riječkom brodogradilištu

 

Predsjednik Vlade razgledao je najluksuzniji brod na svijetu, trenutačno usidren u riječkoj luci, nedaleko od sestrinskog plovila čija je gradnja nedavno započela u 3. maju, u sklopu investicije vrijedne 860 milijuna eura

Pročitaj više

Stiže sezona kupanja, provjerili smo kakva je kvaliteta mora u Rijeci i Opatiji

More je u Rijeci i Opatiji izvrsne kakvoće. Prva ovogodišnja uzorkovanja mora održala su se početkom tjedna i to na riječkom i opatijskom području, a danas i na području Cresa i Raba. Prvi rezultati su izvrsni, a ispitivanja se prema planu provode deset puta godišnje od svibnja do listopada.

Pročitaj više

Neizvjesna izložba – koja to više nije  

 

Galerija Kortil u ponedjeljak 25. svibnja otvara svoju novu izložbu pod nazivom Neizvjesna izložba – koja to više nije, nastalu kao rezultat poziva odaslanog autorima Rijeke i Primorsko-goranske županije, a na koji se javilo gotovo 100 umjetnika sa svojim radovima.

Pročitaj više

 PGŽ nema novooboljelih, 3 osobe izliječene

 Još su 3 osobe u Primorsko-goranskoj županiji preboljele koronavirus, javljaju iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Pročitaj više

T'Way Air prvi južnokorejski niskobudžetni avioprijevoznik koji će letjeti za Hrvatsku  

 

T'way Air Co. postaje prvi južnokorejski niskobudžetni avioprijevoznik koji će uskoro letjeti iz Južne Koreje prema hrvatskim destinacijama, izvijestio je Zoran Horvat, direktor Predstavništva HTZ-a iz Južne Koreje.

Pročitaj više

Ljeto na Ljetnoj počinje velikim slavljeničkim koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade

Izvanredne okolnosti koje su zadesile cijeli svijet prisilile su nas na malo drugačiji koncept ljetnog kulturnog programa na otvorenom, ali neovisno o tome Ljetna pozornica će i dalje biti jedna od najatraktivnijih lokacija u Hrvatskoj. Pozivamo Vas da nam se pridružite već 20. lipnja kada otvaramo vrata opatijske velike Ljetne pozornice slavljeničkim koncertom povodom 35 godina glazbenog djelovanja Tomislava Bralića i klape Intrade.

 

Pročitaj više