Vijesti

Novi koncept državne mature

Promjene u konceptu državne mature te izostanak interesa za pojedine srednjoškolske programe  bile su glavne teme sastanka predstavnika županije i ravnatelja srednjih škola kojima je osnivač.

Pročitaj više

Krenulo cijepljenje trećom dozom

U Primorsko-goranskoj županiji epidemiološka situacija se pogoršava, danas 141 novooboljela osoba, otvoren je i novih covid centar

Pročitaj više

Platak se priprema za zimu

Veliko finale Platak je doživio protekle zime kada je u svega 29 skijaških dana prodano 16 tisuća karata, a najveće kvarnersko skijalište posjetilo je oko 60 tisuća ljudi.

Pročitaj više

Nova knjižnica na ljeto 2022.

Nova knjižnica imat će brojne sadržaje, novina je odjel za slijepe i slabovidne osobe te računalna učionica

 

Pročitaj više

Razgovor s autoricama reportaže Heroji pandemije koja je postala dio stalnog postava Civilne zbirke

Ekskluzivna reportaža Kanala Ri snimljena prošle godine u Respiracijskom centru riječkog KBC-a postala dio Civilne muzejske zbirke i trajno svjedočanstvo o vremenu u kojem živimo. Autorice reportaže su Sandi Bujan Cvečić i Roberta Dešković 

Pročitaj više

Krenula sezona grijanja

Zbog niskih temperatura u večernjim satima i hladnijeg vremena koje se predviđa za naredni period, Energo kreće sa sezonom grijanja.

Pročitaj više

U Hrvatskoj se u listopadu odmara 100 tisuća turista

U Hrvatskoj se trenutno nalazi oko 100 tisuća gostiju što je za ovo doba godine izniman rezultat, i sada smo na 78 posto ostvarenja iz 2019. godine. Ovogodišnji rezultati su prije svega slika dobre promocije i komunikacije svih dionika u turizmu, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice na panelu posvećenom turizmu 2022.

Očekuje se nastavak oporavaka, no i sljedeća godina donosi neizvjesnost u borbi za tržišta

Pročitaj više

Povodom Svjetskog dana beskućnika obišli smo riječka prihvatilišta puna tužnih priča

Beskućništvo je u Hrvatskoj, kao i svugdje u svijetu, rastući socijalni problem

Hrvatska broji oko 2 tisuće beskućnika.

Jedan od glavnih ciljeva prihvatilišta je beskućnike što prije vratiti u normalan život.

 

Pročitaj više

U utorak humanitarni koncert Šajete:Pjesmom za Nadu

 

Udruga žena operiranih dojki Nada - Rijeka sutra 12. listopada u 19 sati organizira koncert Dražena Turine Šajete “Pjesmom za Nadu" u HKD-u na Sušaku. Ove godine koncert se organizira sa ciljem prikupljanja sredstava za nabavku opreme za potrebe KBC-a Rijeka i za rad Udruge Nada.

Pročitaj više

Muzeji kakve trebamo:Okrugli stol o predmetima Civilne zbirke

Među predmetima  našao se i prilog Kanala Ri. Snimateljica Roberta Dešković i novinarka Sandi Bujan Cvečić snimile su reportažu u Respiracijskom COVID odjelu KBC-a Rijeka na kojem su ležali najteži pacijenti s teškim upalama pluća na respiratorima i vodili borbu života i smrti. 

Pročitaj više

Reportaža Kanala Ri Heroji pandemije uvrštena u stalni postav muzejske Civilne zbirke

Ekipa Kanala Ri Roberta Dešković i Sandi Bujan Cvečić snimile su reportažu u Respiracijskom COVID odjelu KBC-a Rijeka na kojem su ležali najteži pacijenti s teškim upalama pluća na respiratorima i vodili borbu života i smrti . U ekskluzivnoj reportaži prikazale su ozbiljnost bolesti i nadljudsku borbu zdravstvenih djelatnika koji su sebe izložili opasnosti kako bi spašavali naše živote.

 

 

Pročitaj više

"Nemapirani teritoriji" tema je ovogodišnjeg festivala queer i feminističke kulture Smoqua

"Nemapirani teritoriji" tema je ovogodišnjeg festivala queer i feminističke kulture Smoqua koji je jučer uz prigodnu izložbu otvorio svoja vrata posjetiteljima.

Organizatori pozivaju sve da dođu te istraže queer i feminističku kulturu kroz bogat program festivala koji propitkuje predrasude te poziva na njihovo promišljanje.

Pročitaj više