Vijesti

Povratak u škole

U školske klupe vratili se samo učenici razredne nastave. oni stariji i srednjoškolci nastavu će do kraja siječnja polaziti online.

Pročitaj više

U krajeve stradale u teškom potresu proteklog je vikenda dopremljena nova pošljika humanitarne pomoći iz Rijeke

Rijeci tenutno boravi 40-ak osoba s potresom pogođenog područja a za koje je grad osigurao razne pogodnosti poput besplatnog javnog prijevoza, besplatnog ulaska u kulturne ustanove, besplatnog vrtića i produženog boravka te druge.

Pročitaj više

Siječanj je za mnoge najdepresivniji mjesec, a prema nekim mišljenjima najdepresivniji dan u godini upravo je današnji dan, treći ponedjeljak u siječnju

Iza nas je teška, a pred nama neizvjesna godina, i dalje obilježena covid pandemijom. Potresi i posljedice koje su izazvali prodrmali su cijelu Hrvatsku, a tu su i brojni osobni problemi, financijske poteškoće, neostvareni ciljevi. Početi godinu u takvim stresnim okolnostima vodi depresivnom raspoloženju među građanima.

Pročitaj više

Adrian Liber potpisao novi ugovor: Ovo je za mene dodatan motiv

 

Adrian Liber u ponedjeljak je potpisao profesionalni ugovor s HNK Rijeka. Pet i pol godina nakon što je stigao u Rijeku iz redova NK Kaštelir Labinci iz Istre, Liber je ostvario nogometni san i potpisao za prvu momčad Rijeke nakon što je protekli period igrao na posudbi u redovima Orijenta.

- Drago mi je da sam se vratio, rekao je Adrian Liber nakon potpisa ugovora i čvrstog stiska ruke sa sportskim direktorom Ivanom Manceom.

Pročitaj više

KBC Rijeka: U prvom krugu cijepljeno više od pola aktivnih djelatnika

 

U prvom krugu cijepljenja protiv COVID-19 među djelatnicima KBC-a Rijeka cijepljeno je njih 1198 koliko ih se prijavilo među prioritetnim skupinama, prije svega onima koje su u kontaktu s bolesnicima. Riječ je o 53 posto aktivnih zaposlenika među kojima je čak 80 posto medicinskih djelatnika prije svega liječnika i medicinskih sestara.

Pročitaj više

Maškare preuzele vlast

Ključevi grada preuzele maškare, i službeno počelo karnevalsko vrijeme u nikada čudnijim okolnostima

Pročitaj više

Nezadovoljni turistički vodiči

U Hrvatskoj je oko 5500 turističkih vodiča, a svi su ostali bez posla. Trenutno ih više od koronakrize, brine novi prijedlog izmjene zakona

Pročitaj više

PGŽ: 52 novozaražene osobe koronavirusom

Danas je u PGŽ 52 novooboljelih i 70 ozdravljenih osoba.
Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ je manji u odnosu na jučer za 18 osoba i iznosi 883.
Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 593 uzoraka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je i dalje relativno nizak za ovaj drugi epidemijski val i iznosi 8,8%.

Pročitaj više

Prijavljeni zbog kršenja epidemioloških mjera

 

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske zbog počinjenja kaznenog djela širenje i prenošenje zaraznih bolesti, proveli su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom. Sumnjiči se da je u prosincu prošle godine na području Rijeke, a za vrijeme bolesti COVID-19, napustio svoj dom te došao na radno mjesto. Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitaj više

Poznati riječki fotograf i humanitarac Nikola Kurti opet je u akciji

Poznati riječki fotograf i humanitarac Nikola Kurti opet je u akciji, ovoga puta za žrtve potresa. Aukcijom dresova na facebook stranici cilj je skupiti iznos od 100-tinjak tisuća kuna koliko stoje dvije modularne kućice.

Pročitaj više

Val zatvaranja

Zbog koronakrize, 60-tak ugostiteljskih objekata na području Primorsko-goranske županije ugasilo je svoje poslovanje. novi val zatvaranja tek slijedi!

Pročitaj više

Riječki inženjeri u Petrinji

Pomoć u procjeni štete na zgradama u potresom razorenoj Petrinji pruža i 15 djelatnika Građevinskog fakulteta Rijeka

Pročitaj više

PGŽ: 63 novozaražene osobe koronavirusom

Danas je u PGŽ 66 novooboljelih i 70 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 936. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 663 uzoraka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je i dalje relativno nizak i iznosi 10%.

Pročitaj više

Bolt pokreće pilot projekt iznajmljivanja električnih romobila u Rijeci, cijena 75 lipa po minuti vožnje

 

Od 15. siječnja starta polugodišnji pilot projekt u partnerstvu s Gradom Rijeka

Pročitaj više

Do kraja tjedna Rijeka će se buditi u minusu

Do kraja tjedna Rijeka će se buditi u minusu, u Gorskom Kotaru i do minus 15, Energo savjertuje korisnicima, ostavite toplane u 24-satnom režimu

Pročitaj više