Građani u akciji - uhićen provalnik

 

 

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe.

 

Riječ je o počinitelju kojega policija sumnjiči da je tijekom studenoga 2019. te u prva dva mjeseca ove godine, počinio osam kaznenih djela teške krađe na području Rijeke i Matulja. Osumnjičenik je uhićen oko pola noći, u nedjelju 1. ožujka, ubrzo nakon što je policija zaprimila dojavu građanina o provali u ljekarnu u središtu Rijeke, u Krešimirovoj ulici, te je pritom opisao mušku osobu koja se dovodi u vezu s počinjenjem tog djela.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnjak osim u spomenutu, provalio u još dvije ljekarne, kao i u tri ugostiteljska objekta, iz kojih je otuđio novac, medikamente i druge predmete. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 23 tisuće kuna, a oštećena je zdravstvena ustanova iz Rijeke te troje hrvatskih državljana.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, poradi sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela teške krađe, 34-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

 

Pravovremenom i točnom dojavom građanina ubrzalo se uhićenje počinitelja što je pokazatelj važnosti kvalitetne suradnje policije i građana u cilju sigurnosti cjelokupne zajednice. Stoga ovom prilikom posebno zahvaljujemo odgovornom građaninu, kao i svim ostalima na povjerenju, koji svakodnevno policiji dojavljuju informacije o brojnim događajima.

 

 

Kategorija