Iz samoizolacije u šalter salu, promet, na granicu…

 

 

Od prošlog petka, 7. svibnja do danas na području Policijske uprave primorsko-goranske u kršenju epidemioloških mjera zatečeno je 14 osoba. Tako je u subotu, 8. svibnja opatijska policija prilikom redovne kontrole prometa zaustavila 43-godišnjeg hrvatskog državljanina te je utvrđeno da je prekršio izrečenu mjeru samoizolacije. Nadalje, 10. svibnja u šalter sali ove Policijske uprave zatečeno je dvoje državljana Bosne i Hercegovine s važećom mjerom samoizolacije.

 

Ovog tjedna na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak prilikom izlazne granične kontrole u kršenju epidemioloških mjera zatečeno je devet stranih i dvoje hrvatskih državljana.

Riječ je državljanima Brazila, Njemačke i Slovenije koji su kao i hrvatski državljanin pristupili graničnoj kontroli unatoč mjeri samoizolacije, dok su troje državljana Srbije, dvoje državljana Nizozemske te državljanin Švicarske i hrvatski državljanin prekršili propisano vrijeme tranzita od 12 sati te se zadržali na području Republike Hrvatske nekoliko dana.

 

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima spomenutima izdani su prekršajni nalozi i izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.

 

Kategorija