Napokon: Krešimirova ulica nakon 14 mjeseci radova otvara se u punom profilu

Danas u večernjim satima kreće promet Krešimirovom ulicom na sve četiri trake.

Nakon punih 14 mjeseci dovršeni su radovi u Krešimirovoj ulici u Rijeci, koja će danas u večernjim satima biti puštena u promet u punom profilu.

- U petak i subotu izveden je završni sloj asfalta na kompletnoj dionici od Mlake do Žabice, paralelno s tim izvodi se iscrtavanje kompletne prometne signalizacije, osim iscrtavanja strelica što će se odraditi po stabilizaciji vremenskih uvjeta – rekao je glavni inženjer gradilišta Igor Butorac.

Dovršenjem radova ukida se posebna regulacija prometa, koja je posljednjih mjeseci Riječanima zadavala “glavobolju”. Radovi vrijedni 35 milijuna kuna započeli su u lipnju prošle godine.

- Tri su naručitelja bila uključena u rekonstrukciju Krešimirove ulice, Hrvatske ceste, KD Vodovod i kanalizacija i Grad Rijeka. Izvedeno je oko kilometar novog kanalizacijskog kolektora i vodovoda. To je dio buduće aglomeracije Rijeka. Hrvatske ceste su izvršile rekonstrukciju kolnika, a Grad Rijeka poboljšanje odvodnje na lokaciji križanje Mlaka – objasnio je Butorac.

U idućih tjedan dana dovršit će se izgradnja nogostupa uz prometnicu, što prema Butorčevim riječima, neće ometati protočnost prometa.

Kategorija