Opatijac donirao KBC-u Rijeka 780 tisuća kuna

Tvrtka Vocalis iz Opatije na čelu s direktorom Žarkom Mrkušićem donirala je riječkom KBC-u preko 780 tisuća kuna. Novcima je kupljen respirator, monitor vitalnih funkcija i 40 infuzijskih pumpi, to jest neophodna medicinska oprema u epidemiji koronavirusa. 

“Mi se bavimo IT znači informacijsko-komunikacijskim tehnologijama. Mala smo firma, obiteljska sa 7, 8 zaposlenih I nismo pogođeni toliko ovom krizom s obzirom na to da je naš posao online, radimo sa stranim partnerima, I odlučili smo da u ovom trenutku malo pomognemo I da doniramo KBC-u najpotrebniju opremu u ovoj situaciji. “ - objasnio je Žarko Mrkušić, direktor tvrtke Vocalis.

Oprema namijenjena Respiracijskom centru Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje, moći će se koristiti I nakon završetka koronakrize. 

“Također želim spomenuti I brzu reakciju Vlade, koja je nedavnom odlukom prije tjedan dana ukinula kompletan PDV na donacije. Znači za donacije na medicinske opreme više nema PDV-. To je jedna velika stavka koja će potaknuti buduće donacije. “- istaknuo je Mrkušić. 

Na značajnoj financijskoj donaciji zahvalio se ravnatelj riječkog KBC-a. 

“Manje tvrtke koje nas financiraju I pomažu u ovom trenutku pokazuju svoje veliko srce, I mi smo vrlo zahvalni svima onima u ovoj krizi koji su nam pomogli.” - rekao je Davor Štimac. 

Pomogli su I radnici 3. maja. Istaknuli su kako na vlastitoj koži znaju što znači kriza, ali I solidarnost. 

“ S obzirom na to da su trećemajci svoju golgotu I krizu tijekom prošle godine preživjeli, uz pomoć grada, županije I cijele regije, nastojali smo, s obzirom na to da imamo, donekle normalnu proizvodnju I isplatu plaća, a I s obzirom na to da je samo društvo pod posebnim režimom I ono ne može donirat Kliničkom bolničkom centru ili za bilo kakvu pomoć protiv koronavirusa, mi radnici 3. maja odlučili smo na plaći od ožujka odvojiti 30 kuna.” - rekao je Juraj Šoljić,  predsjednik Nadzornog odbora 3. maj.

Time su trećemajci prikupili gotovo 20 tisuća kuna za riječku bolnicu. 

 

Kategorija