Općina Kostrena osigurala zaštitne maskice i rukavice za sva konstrenska kućanstva

Civilni stozer i volonteri

S ciljem zaštite mještana i održavanja pozitivne epidemiološke situacije na području Kostrene, Općina Kostrena je osigurala pet i pol tisuća zaštitnih maskica i devet tisuća pari zaštitnih rukavica. Svako kućanstvo dobit će po tri zaštitne maskice i pet pari zaštitnih rukavica zapakiranih u posebnu vrećicu.

„Zaštitne maskice i rukavice trenutno su među najtraženijim proizvodima na tržištu. Nema ih dovoljno, dostava se dugo čeka jer prioritet s razlogom imaju isporuke namijenjene medicinskom osoblju i drugim osobama koje su obavljanjem svojih poslova posebno izložene opasnosti od zaraze. Drago mi je što smo unatoč tome uspjeli osigurati dovoljne količine za sva kostrenska kućanstva“, rekao je načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić.

Podjelu vrše vrijedni volonteri Civilne zaštite Općine Kostrena kako mještani ne bi napuštali svoje domove i izlagali se nepotrebnom riziku. Označeni prslucima s obilježjima civilne zaštite i uz adekvatnu zaštitnu opremu, volonteri civilne zaštite tijekom ovog vikenda obići će sva kostrenska kućanstva. Kućanstva koja ne preuzmu paket zaštitne opreme, volonteri će ponovno obići u utorak i srijedu (21. i 22. 4.), a ne dobiju li zaštitnu opremu ni tijekom ponovnog obilaska, moći će ju zatražiti na e-mail zrinka.vukusic@kostrena.hr  ili na broj telefona 051/ 209 062, radnim danom od 8 do16 sati.