Provale u Matuljima, Kostreni, Viškovu...

Uhvaćeni u provalama

 

Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela teške krađe, počinjene 3. svibnja provaljivanjem u trgovački centar na području Matulja. Zahvaljujući pravodobnoj dojavi građana zatekli su ga policijski službenici i priveli na kriminalističko istraživanje. Od počinitelja su oduzeti predmeti koje je koristio prilikom počinjenja kaznenog djela, odnosno alat i oprema za penjanje uz pomoć koje je provalio preko krova trgovačkog centra. Nastala šteta cijeni se na oko 5.000 kuna za koliko je oštećena tvrtka iz Rijeke. Također, sumnjiči se i za počinjenje dva istovrsna kaznena djela na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklih godina.

Osumnjičeni 37-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Dan ranije 2. svibnja, nakon dojave o provali u trgovinu u Kostreni, policijski službenici su nedaleko spomenute trgovine pronašli 42-godišnjeg hrvatskog državljanina s otuđenim predmetima u vrijednosti stotinjak kuna. Otuđeni predmeti su vraćeni tvrtki s područja Kostrene. Po završetku kriminalističkog istraživanja, kojeg su proveli policijski službenici II. policijske postaje Rijeka 42-godišnjak je prijavljen za počinjenje kaznenog djela teške krađe.

 

 

Teške krađe provaljivanjem

 

Policija je jučer zaprimila dvije kaznene prijave kojima su materijalno oštećene dvije tvrtke s područja Viškova. Tako policijski službenici I. policijske postaje Rijeka istražuju počinjenje kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u skladište na području Viškova. Prema dosad utvrđenom, nepoznati počinitelj tijekom 3/4. svibnja je provalom otuđio različiti građevinski alat i druge predmete u vrijednosti oko 200 000 kuna, čime je oštetio tvrtku sa sjedištem u Viškovu.

 

Na području Vrbovskog počinitelji su pak između 30. travnja i 4. svibnja provalili u teretno vozilo, riječkih registarskih oznaka, iz kojega su otuđili daljinski upravljač za upravljanje hidrauličnom platformom s korpom marke "Palfinger". Materijalna šteta cijeni se na najmanje 20 000 kuna, a kaznenim djelom teške krađe provaljivanjem oštećena je druga tvrtka iz Viškova.