Šetnja "Šišanske legende" 19.6. otkriva tajne malog mjesta na jugoistoku Istre

 

Subota 19. lipnja idealan je dan za upoznavanje Šišana jer će ćete upravo toga dana moći čuti najzanimljvije priče o ovom nekad prosperitetnom i bogatom mjestu. Kroz interpretacijsku šetnju "Šišanske legende" koja započinje u 18 h na trgu u Šišanu posjetitelji će krenuti na putovanje kroz šišansku povijest, običaje i legende o zmaju, križu i konjima. Tekst i režiju šetnje potpisuje Petra Bernarda Blašković, a uprizorit će je glumci Sedina Cerovac, Dejan Gotal i Ivona Bulešić. Posjetitelje očekuje “predstava kroz šetnju” temeljena na knjizi koju je početkom 20. stoljeća napisao svećenik, istraživač i pisac Valeriano Monti Cenni storici di Sissano, a suradnik na realizaciji šetnje bio je čuvar šišanske baštine Claudio Grbac.

Napominjemo da je broj sudionika je ograničen do maksimalno 35 osoba te su prethodne prijave obvezne. Zainteresirani se mogu prijaviti putem e-mail adrese TZO Ližnjan na info@liznjaninfo.hr ili na broj telefona 052/578 426.

Propustite li ovo upoznavanje Šišana znajte da su vam od 12. srpnja do 31. kolovoza na raspolaganju besplatna stručna vođenja na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku po mjestima općine Ližnjan s početkom u 10 h, Ližnjana (ponedjeljkom), Nezakcija (utorkom) i Muntića (srijedom), i Šišana (četvrtkom).

 

Kategorija