Uređenje fontane ispred zgrade kazališta privodi se kraju

Radovi na uređenju fontane ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca i jugoistočnog dijela parka, koji su započeli u studenom 2019. godine, polako se privode kraju, što znači i skoro ukanjanje ograde koja sada sputava prilazak kazalištu i riječkoj tržnici.

- Hortikulturalno smo sredili, ostao je još jedan mali dio kamenog opločenja, rješavanje korita, ispitivanje elektro instalacije, vodne tehnike i nakon toga slijedi tehnički pregled – rekla je Snježana Baždarić, voditeljica Službe održavanje u Odjelu za komunalni sustav Grada Rijeke.

S dobivanjem uporabne dozvole maknut će se ograde, a to bi moglo biti tijekom ovog tjedna najkasnije u prvom tjednu lipnja.

- Što se tiče oblika trga ostao je isti, popločenje samog korita fontane je obnovljeno novim kamenom i novom vrstom kamena, nova je vodna tehnika, znači vodoinstalacija, mlaznice – objasnila je Baždarić.

Nova fontana promjera 9.32 metra smještena je dosadašnjoj lokaciji, a sadrži dva koncentrična bazena sa vodom na dvije razine, uz atraktivno svjetlosno uređenje podvodne rasvjete s 32 LED reflektora koji će dati poseban sjaj Kugli autora Džamonje. Postavljeno je i novo opločenje trga, a zeleni dijelovi na prilazu kazalištu oplemenjeni su i uređeni.

- Ono što još treba naglasiti je potpuno nova strojarnica, sada bi stvarno trebala imati funkciju tijekom cijele godine i očekivati da ono što smo nekada imali problema što se tiče plavljenja sada to ne bi trebao biti problem – dodala je Baždarić.

Radove je izvodila slovenska građevinska tvrtka Godina, a vrijednost investicije je 6,6 milijuna kuna.
 

Kategorija