Vinodolska

Griški krabunoški susret

14. Griški krabunoški susret okupio 17 grupa i 700 sudionika

Pročitaj više

Novi život frankopanskih kaštela u Primorsko-goranskoj županiji

Zahvaljujući Putovima Frankopana revitalizirano je 20 objekata povezanih s tom slavnom plemićkom obitelji u Primorsko-goranskoj županiji. Izdani su vodič i fotomonografija, izrađena je aplikacija za obilazak rute Putovima Frankopana, a uskoro kreću kvizovi, pričaonice i kreativne radionice za osnovnoškolce. Projekt je vrijedan 61 milijun kuna

Pročitaj više

Naša Vinodolska općina

U današnjoj emisiji Vinodolske općine upoznat ćemo vrijedne ljude koji svojom radom ostavljaju pozitivne tragove u društvu.

Pročitaj više

Naša Vinodolska općina

U današnjoj emisiji Vinodolske općine upoznat ćemo vas sa projektima koji su u tijeku ili planu za ovu godinu.

Pročitaj više

Bribir - vrtić

U prizemlju zgrade Vinodolske općine u Bribiru preuređuje se prostor za potrebe područnog vrtića Cvrčak i mrav. U ove prostore iz sadašnjih, u sklopu škole, trebali bi preseliti do svibnja. Potpuno će biti odvojeni od prostora općine jer će se ulazi odvojiti.

Pročitaj više

Bribir - radovi

Bageri, kamioni, otežano prometovanje centrom Bribira već su neko vrijeme svakodnevica žiteljima, uređuje se naime centar mjesta, a plan obuhvaća i izgradnju novih parkirnih mjesta.

Pročitaj više

Krabulje va Driveniku

 

"Krabulje va Driveniku"

U Driveniku će se svaku subotu, od 11. 1. do 22.2., u Domu kulture održavati krabuljni tanci uz bogatu ugostiteljsku ponudu i grupu "Supernova bend".

Organizator: Udruga za narodne običaje Drivenik

Pročitaj više

Maškare va Vinodolu

U sva četiri mjesta Vinodolske općine iza sv. Tri kralja počeli su maškarani običaji. Drivenik će imati sedam maškaranih zabava (tanci), Bribirci pet, Grižanci i Tribaljci tri subote. Driveničani, Grižanci i Bribirci sudjelovat će na međunarodnom Riječkom karneval

Pročitaj više

Naša Vinodolska općina

Božićno-novogodišnji koncert KUD-a dr. Antun Barac
Kulturno umjetničko društvo Dr. Antun Barac iz Grižana održalo je tradicionalni božićno-novogodišnji koncert četrdesetu godinu zaredom. Uz tamburaški orkestar, nastupili su Ivan Puškarić te nagrađivani grižanski kantautor Neven Barac. Učenici osnovne škole Dr. Josip Pančić izveli su igrokaz kojim su se prisjetili legende o Svetom Jurju, Svetoj Barbari i zmaju. 

Pročitaj više

Naša Vinodolska općina

Želja za očuvanjem običaja bila je jača od vremenskih neprilika, i održano je tradicionalno dovlačenje maja u centar Triblja.

Pročitaj više

Održano dovlačenje maja u centar Triblja

Želja za očuvanjem običaja bila je jača od vremenskih neprilika, i održano je tradicionalno dovlačenje maja u centar Triblja

Pročitaj više

Božićni koncert: Joso Butorac, Karin Kuljanić, Mladen Žmak

Božićni koncert Jose Butorca i Karin Kuljanić uz klavirsku pratnju Mladena Žmaka u griškoj crkvi sv. Martina nedjelju, 15. prosinca s početkom u 19.00 sati u sklopu adventrskih događanja u Vinodolu.

Pročitaj više